Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZARA mysz33

Zielone meble retro!!!

Polecane posty

Gość SZARA mysz33

Za miesiąc planuje remont pokoju,mam zieloną szafę retro i komodę,nie mam pomysłu jak tym razem pomalować ściany by to wszystko pasowalo do koloru mebli.

Gość SZARA mysz33
Może jest tu ktoś kto ma takie same meble???

Gość SZARA mysz33
Naprawdę nikt tu nie ma takich??? Halo!

Gość gość
To meble retro nie powinny być z ciemnego drewna? ;)

Gość gość
a retro vintage i klasyka to to samo?

Gość gość
SZARA mysz33 - wszystko zależy od tego jaki to odcień zieleni. Chociaż jak dla mnie raczej coś bardziej stonowanego - nigdy mi się zieleń nie łączyła z intesywnymi kolorami ;) Co do retro, vintage i klasyki: granica między tymi pojęciami jest bardzo luźna. Niektórzy uważają, że klasyka to nawiązanie do naprawdę klasycznych styli i np. wtedy byśmy mieli do czynienia z meblami barokowymi, podczas gdy retro/vintage (tu napewno to to samo) to bardziej tak lata 60-70, chociaż tutaj też jakieś konkretne określenie będzie złe. Dla niektórych to meble z PRL-u, dla innych meble amerykańskie. Trudne jest takie określenie. Ja wszystkie te pojęcia stawiam w jeden nawias i wydaje mi się, że to jest ten tak zwany złoty środek. A jeśli chodzi o kolor mebli retro - wydaje mi się, że jak najbardziej mogą być zielone. Chociażby coś takiego mam: http://www.kare24.pl/szafka-rtv-underground-p-1150

Gość gość
bardzo ciekawa szafka pod telewizor