Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roxxanka2

c przekroczenie normy cukrzycy c o 15 raz na jakis czas jest grozne dla dziecka?

Polecane posty

Gość roxxanka2

Mam cukrzyce ciążową, przypuścmy ze raz na jakis czas np raz na 3 tygodnie zjem cos czego nie probowalam czy skacze mi cukier i norma po godzinie wynosi 155-60 a powinna 130. czy takie rzadkie skoki są grożne????? prosze poradzcie!!!

Gość roxxanka2

też mam cukrzyce ale nie piszesz czy bierzesz insulinę czy nie.jak mam za wysoki poziom cukru to biore 2 dodatkowe kreski insuliny,jeśli skoczy ci cukier to idz na spacer-ruch zbija cukier i unikaj na przyszłosc produktów podnoszących tobie poziom cukru,nic dziecku sie od razu złego nie stanie ale staraj się utzrymywać w normie.

Gość roxxanka2
nie biore insuliny, mam tylko samą diete. myslalam ze mogę zjeść akurat to były gołąbki ktore jadłam pierwszy raz:( widocznie nie mogę ich jesc, poza tym juz 2 miesiące mam diete i wiem co jesc. chcialam sprobowac po prostu czegos innego:( ciezko jest w kołko to samo:(

Gość roxxanka2

Nie, takie rzadkie skoki nie są groźne. Przecież nie robisz tego specjalnie. Dziecku nie stanie się krzywda od takich sporadycznych skoków.

wiem że dieta jest do niczego ale ciesz się że nie bierzesz insuliny ja biore 5 razy dziennie w ramiona i uda mam siniaki i boli a i tak musze dietę trzymać.byle do porodu,próbuj nowych rzeczy ja też tak robie jak po czymś skacze mi cukier to już tego nie jem ale nauczyłam sobie gotowac kisiel lub budyń ze słodzikiem jak mam ochotę na coś słodkiego są tez jogurty jogobelli owocowe bez ukru i dzem dla diabetyków.ja np nie mogę mleka i ryżu.

Gość roxxanka2
własnie jadam takie jogurty bez cukru jogobella:) i nie skaczemi po nich cukier, mleko mogę codziennie piję szklankę chudego, moze sprobuj takie 0,5 lub 0% ? ryz tez mogę np z udkiem tylko lekko twardawy i makaron takze. robię sobie np filet z kurczaka smazony na oliwie z oliwek, w kostke, przyprawy, pieczone lub smazone tez na oliwie pieczarki, ćwikła, warzywa lub makaron razowy. polecam:)

Gość roxxanka2
anka1976 a na kiedy masz termin?

Gość go ffwe
upppppppppp

Gość słodkamamusia
Cześć, Ja jestem trochę w temacie, ale nie do końca, bo mam jeszcze mnóstwo wątpliwości i nie wszystko jest dla mnie jasne. Wyniki z obciążenia glukozą mi wyszły przekroczone. Badałam sobie teraz glukometrem cukier przez 2 tygodnie, 4 razy dziennie: na czczo i 1 godzinę po 3 głównych posiłkach. Powiedzcie mi, kiedy "przesadziłam" z cukrem: czy zawsze wtedy, gdy mam cukier powyżej 120? Jaki cukier wam wyskakuje, gdy zjecie np. banana, białe pieczywo, trochę słodyczy czy inne "zabronione" rzeczy? Czy wtedy bardzo wam "skacze" cukier, czy się tylko nieznacznie podnosi?

Gość roxxanka2
ja mam normę do 130 po godzinie, jesli ty masz do 120 to tego się trzymaj i uwazaj, pojedyncze skoki nie są groźne , ale musisz się trzymac normy. bananow, bialego chleba czy slodyczy jesc nie wolno, bo po nich cukier bardzo skacze. to zalezy jeszcze komu i jak zaawansowana jest cukrzyca mi np nie skacze po mleku a innym skacze duzo i bardzo. mierz sobie poziom glukometrem po posilkach i pilnuj sie a bedzie dobrze:)