Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cerrutinnnnnn

sprzątanie i chemikalia ,a ciąża

Polecane posty

Gość cerrutinnnnnn

czy sprzątając wc używacie normalnie cifu, domestosów itd czy raczej staracie się tego unikać?

jak byłam w ciąży unikałam, używałam podróbki cifa z biedronki, bo nie ma takiego ostrego zapachu. Poza tym używałam zawsze rękawiczek i otwierałam okno:)

Gość cerrutinnnnnn
no właśnie ja musiałam umyć dziś kibel i sama nie wiedziałam jak to zrobić, więc na nos dałam sobie chustkę:o żeby się nie nawdychać tego. no, ale wc trzeba umyć;/

Gość Kafeterianka252
o ludu, ja normalnie sprzątam, oczywiście w wentylowanym pomieszczeniu... nie zniosłabym syfu. ( z dzidziusiem wszystko w porządku)

cerrutin kup sobie coś co mniej śmierdzi, czyści trochę gorzej, ale mnie się po cifie w głowie kręciło np. mleczko tim z biedronki, albo myj wannę i wszystko płynem do naczyń,polej w wc domestosem i uciekaj:) serio mówię

Gość cerrutinnnnnn
mama_agatki spoko, zrozumiałam:D

Gość boraxis
ja stosuje inna metodę.. sprzątanie w łazience przejął mąż :)

Gość gość
A po mieście chodzisz? Wdychasz spaliny? To raczej jest 5 razy gorsze...

cerutin - ja od pierwszej ciąży wszystko myje plynem do mycia naczyń pur (kibelek, umywalka, wanna), na koniec wlewam domestosa i uciekam - tak jak radzi mama agatki :) potem męża wysyłam, przeleci szczotą, spuszcza wode i jest ok.

Gość DOBRA SPACERÓWKA
ja tam normalnie wszystko sprzątam cifu i domestosu też używaam jak przed ciążą, wiadomu staram się sprawnie zadziałać tym domestosem, nie wdycham go, ale także i kobieta bez ciązy nie stoi nad kiblem delektując się zapachem domestosu, nie? :P

Gość cerrutinnnnnn
LatteMacchiato nie wdycham bo wszędzie jeżdżę samochodem:P po mieście nie chodzę, a nawet gdyby to po rynku samochody nie jeżdżą. pytam bo gdzieś przeczytałam, że jakaś kobita poroniła niby przez to własnie:o chciałam się upewnić.

Gość thaisse80
Ja gdy bylam w ciazy czyszczenie kibla zrzucilam na meza:)) co do reszty to kupilam sobie taka maseczke w aptece to wtedy mniej przenika jak np mylam okna i podloge. umywalke, wanne i bidet staralam sie myc czesto ciepla woda i mydlem.

Gość gryczka
DOBRA SPACERÓWKA--> ja dokładnie tak samo. Wszystko sprzątam tym, czym wcześniej, czyli cifem i domestosem. Staram się to szybko robić i przy otwartych drzwiach do pomieszczenia. Przecież żeby kibelek umyć, to wystarczy go zalać domestosem, wyjść stamtąd na 15 minut, a potem przelecieć szczotką - to trwa może ze 30 sekund. Nie popadajmy w paranoję:-) Jestem w 36tc i z dzieckiem wszystko w porządku, choć myję toaletę domestosem co tydzień:-)

Gość whhhhhg
kibelek 30 sekund ale jest jeszcze umywalka, wanna, podłoga:) ja akurat mam to wszystko w jednym pomieszczeniu:) spoko dzięki za info