Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczupła, dbająca o siebie

Nie rozumiem ludzi grubych i zaniedbanych....

Polecane posty

Gość do przyszlej wykładowczyni
słowo od aktualnego inżyniera: "co niektóry" nalezy pisac oddzielnie nie "obciekają" tylko "ociekają" Nie "regóły" tylko "reguły" przecinki są po to, żeby ich używać, ułatwiają rozumienie tekstu:) Literówek się nie czepiam Pozdrowienia dla studentów

Gość na pomaranczowo a coo
nie chodzi o to ze kazdy teraz sie oburzył bo cos go dotknelo i dziewczyna ma racje, chce niech dba o siebie i zapierdala na siłke, ale sęk w tym ze niestety swiat daje coraz wiecej takich pustaków, panuje jakis chory kult piękna i nie wiadomo czego. Niech kazdy zyje jak chce, robi co chce i ubiera sie w co chce, kazdy m aprawo przezyc swoje zycie tak jak mu sie podoba bez ogladania sie na innych i stwierdzen typu "nie rozumiem ludzi grubych, zaniedbanych i co tam jeszcze.... etc" NIkt nie kaze jej nic rozxumiec gdyby kazdy zył jak chce i nie zwracal na drugiego uwagi zyło by sie lepiej

ludzką rzeczą też jest bycie grubszym, grubym, chudym itd. dlatego dajcie już spokój. czepiacie się osób z dodatkowymi kg jakby byli jakimś innym gatunkiem, albo wybrykiem natury.

Gość belle de jour1
hmmm ja rozumiem, ze mozna cale dnie spedzac na silowni, nie akceptowac grubasow i zastanawiac sie "ile mozna zrec", ale czy trzeba byc takim napastliwym?? Generalnie ciezko mi zrozumiec ludzi zakladajacych takie topiki. Wychodze z zalozenia, ze kazdy powinien pilnowac swojego nosa, a nie wlazic z buciorami w czyjes zycie i sie madrzyc. Chce spedzic pol zycia na silowni - prosze bardzo. Ma ochote liczyc kalorie i pilnowac co je - nikt jej nie zabrania. Jej zycie jej sprawa. JAk ktos ma ochote byc grubym i narzekac to tez jest jego sprawa.

Ale mature musiałas zdac:) ja tez nie jestem polonistką, wykadam nauki ścisłe. Przyjdzie ci czasem napisać oficjalne pismo, kiedy bedzisz wykladowcą, wiec poćwicz przecinki ( ortografię mozesz sprawdzac w słowniku). Nie chcę cię obrażac, to taka dobra rada:).

Gość fafaaffaaafsaffffafasfasf
Owszem panuje kult piekna co powoduje pewne wypatrzenia w postrzeganiu świata. Brzydota, starość, choroba staje się tematem tabu. Media szpikują nas estetyką w stylu pani Górniak, Dody czy Krup. Postaci z dziwnymi, coraz bardziej podobnymi do siebie rysami twarzy. Ale nic przecież nie zrobimy bo podswiadomie chcemy oglądać "pieknych" ludzi, a wyżej wymienione panie dążą do piękna.

Gość od tego jest kafeteria
żeby sie i czepiać. Założycielka topiku wyprodukowała tylko "leni" A z reszty sie " wylało" - jak to ktos skomentował

Osoba zwracająca uwagę drugiemu człowiekami na temat jego języka wypowiedzi powinna wpierw sama znać zasady o których wspomina. Ja pisząc zwracając się do kogoś wiem, że powinnam stosować dużą literę i pisząc między innymi Ci więc pismo urzędowe napisać umiem. ;)

wypatrzenia? chyba chodzi o wypaCZEnia!!!!! No tym mnie dobiłas! Naprawdę jestes studentką?

idę spać dobranoc :)

Gość ulaulaula
haha te dwie się kłócą a ta co poucza pisze: wykadam. WYKADASZ TO TY CHYBA Z NAUK SCISŁYCH CHEMIĘ W BIEDRONCE.

Gość od tego jest kafeteria
idzcie juz spać wy tępe dzidy , strzały i cipy... :D Mam nadzieje ,że napisałam bez błędu, bo treść jest ok :D

Gość ulaulaula
ale mi sie disss udał ale sie usmiałam z włąsnego żarciku :)

"Ci" piszemy tylko w listach prywatnych, do kogoś, kogo znamy. Swiadczy o emocjonalnym stosunku do adresata, wyraza szacunek, jest starym polskim zwyczajem, podobnie jak całowanie kobiet w rękę. Na świecie nie obowiązuje, tym bardziej w pismach oficjalnych.

napisałam wcześniej, ze literówek na kafeterii się nie czepiam, tak cudzych, jak własnych:) .

Gość ulaulaula
hahah a ta komediantka dalej. Dlugo do drugiej nie pisała a teraz napierdala to co sparwdziła w słowniku. Spadaj do Biedronki chemię wykadać. Ale ja kocham kafeterię te śmieszne grube paszczury udające mądre kłocace sie na kafeterii

alalula. Ok, w Biedronce ja wykadam, ty wykradasz . Kocham się klócić na kafe, kiedy sobie jednocześnie gadam przez msn taka moja natura. A co niby miałam sprawdzać w słowniku? Czy dodac "Ł" do wykadania?

i autorka wróciła :D Nie pojechałam dziś na siłownię, bo ścięgna mnie strasznie bolą i ledwo chodzę:( Dlatego zrobię jeden dzień przerwy i się czegoś pouczę, bo we wtorek mam sprawdzian :) W ogóle wiecie co zauważyłam, że jak ktoś zrobi jakiś taki prowokujący temat (to nie była akurat prowokacja, bo pisałam seriously) to bardzo dużo ludzi komentuje, kłóci się, prowadzi dyskusję, a gdy ktoś napisze post z prośbą o jakąś radę, bo bardzo mało wypowiedzi, czasem żadnej... według mnie powinno być na odwrót. W każdym razie odpowiem jeszcze na jeden komentarz, w którym jakaś dziewczyna napisała, że ja się muszę męczyć na siłowni :D hahaha moja droga, ja się tam ani trochę nie męczę, uwielbiam spędzać tam czas, to jest forma wspaniałego relaksu, jak wyjdę po 2 lub 3 godzin ćwiczenia tam to czuję się piękna i odprężona, mam świetny humor i ciężko mi go popsuć. widocznie nie czytałaś uważnie tego co pisałam, bo wspomniałam już że nie chodzę tam tylko z względów estetycznych. Odpowiem na jeszcze jeden komentarz, w którym ktoś napisał, że to wcale nie jest trudne utrzymać piękną figurę w młodym wieku (czyli w moim), otóż droga kobieto: w moim przypadku BARDZO trudno utrzymać piękną figurę, ponieważ mam beznadziejny metabolizm, niedoczynność tarczycy i tendencję do tycia, ale jednak dbam o siebie i jestem na diecie, żeby nie wyglądać jak krowa tylko jak człowiek :)

Absolutnie się nie dziwię, że spędzasz codziennie nawet do 3h na siłowni! Moja koleżanka też tak robi, powiedziała, że zwariowałaby gdyby było inaczej, tak bardzo brakuje jej życia intymnego z facetem;P Masz to samo;)?

Gość Do autorki tego fajnego tematu
A ja jestem gruba bo lubie jesc, i mnie w moje wielkie dupsko mozesz pocalowac :) I chuj mnie obchodzi czy rozumiesz sytuacje czy nie :D

Gość sdsdsddsdsdsdssdsdsdsadadadada
ale z ciebie debil kretynko. to sa czyjes sprawy czy "zra" czy nie, czy odchudzaja sie czy nie, czy odzywiaja sie zdrowo czy nie itp. czy dla ciebie glownym celem w zyciu jest zabawa w chrystusa i realizowanie misji nawracania "grubasow"?:D to tak jakbys pierdolila ze po co "glupki" farbuja sie na rudo, przeciez to taki paskudny kolor.. a otoz ci powiem ze ktos sie farbuje na takowy bo mu to odpowiada i znajdzie za tym szereg amatorow ktorzy uwielbiaja rude wlosy u kobiety. tak samo i z grubasami. lubia jesc i to ich sprawa a amatorow na swoj wdziek tez znajda bo jest masa milosnikow duzych kobiet czy mezczyzn. wiec nie musisz nikogo nakierowywac na to ze ma sie zdrowo odzywiac tak jak ty i byc szczuplym bo to jest w tym piekne ze wszyscy jestesmy inni :) a ze niesie to za soba konsekwencje takie niezdrowe obzeranie(nie mowie juz o otylosci) jak rozne raki, podwyzszony cholesterol, miazdzyca, cukrzyca itp to jest rowniez sprawa tych ludzi-to oni beda na to chorowac, nie ty wiec nie gamzaj :) ja tez sie niezdrowo odzywiam mimo iz jestem szczupla(mam mega przemiane materii) i wiem ze kiedys napewno za to zaplace :D ale to moja sprawa i napewno nie poslucham takich mesjaszy jak ty:P

Gość sdsdsddsdsdsdssdsdsdsadadadada
aaaa i uwazaj z ta silka:-O to tez moze byc uzaleznienie takie ciagle cwiczenia fizyczne... wiem to przez to kiedys przechodzilam:D dostawalam szalu jak danego dnia nie zrobilam ustalonego przeze mnie cwiczenia lub partii cwiczen:D czulam jak flaczeje i obrastam tluszczem hehe mimo iz bylam wtedy szczupla a najpierw chcialam byc gabarytow anorekcyjnej modelki a potem strong womenki czyli napakowanej baby:D na szczescie mi przeszlo i teraz mam normalna-nie gruba, babska sylwetke :P ty pouczasz grubasow a sama chyba tez masz problem z mania cwiczen:D jak nie wierzysz ze to choroba to poczytaj

Gość popieram autorke hej :)
Autorka dobrze prawi. Życie jest tylko jedno, trzeba o siebie dbać, uprawiac sport, zdrowo sie odzywiac. miec plany realizowac cele, a tu na poczatku tematu ktos pisze ze pracuje po 14 godzin i spi 8 i nie ma czasu na silownie. jestes neiudacznikiem, zmien prace. Wszystko jest mozliwe ale przez lenistwo wiekszosc ludzi nic w zyciu nie osiaga a mogla by osiagnac wiele. Ja tez pracuje zarabiam i dbam o siebie , mam duzo czasu dla siebie dla rodziny i znajomych. To od was zalezy jak wygladacie i jak zyjecie, to wy decydujecie kim jestescie i kim bedziecie w przyszlosci. A przez lenistwo staczacie sie na samo dno. Dobrze ze nie wszyscy tacy sa. Zal mi osob ktore o siebie nie dbaja, jak widze taka gruba babe w fast-foodzie ktora wpierdala ten syf i jeszcze karmi nim swoje dzieci to mi sie rzygac chce. Oczywiscie nie wpierdalam sie w zycie innych, pisze tylko to co widze, chuj mnie obchodzi zycie innych ludzi, zyjcie sobie jak chcecie. Ale powinno sie o siebie dbac i ciagle rozwijac. A przez LENISTWO nie robicie NIC. Czytam te komentarze i pojawiają sie wyzwiska, to przez zazdrosc, tyle zawiści jest w was. Podsumowując : Szkoda mi ludzi ktorzy nie dbaja o siebie i nie robia wszystkiego zeby ich zycie bylo lepsze. Popieram ludzi ktorzy ciagle pracuja nad soba, rozwijaja sie na wszystkich płaszczyznach, dbaja o siebie itp.

wreszcie jakiś mądry komentarz przeczytałam:) Widać, że masz poczucie własnej wartości i nie zazdrościsz innym tego, że również odnoszą sukcesy:) Tak powinno być.. Która z was nie chciałaby wyglądać jak modelka - być szczupła, wysoka, mieć piękne włosy i cerę?? Na taki wygląd trzeba sobie zapracować.... Ok, może nie każdy może być wysoki, ale jak ktoś jest średniego wzrostu to wystarczą buty 10cm-szpilka i już będziecie wyższe od większości facetów spotkanych na ulicy :)

Gość upik prosze hihi
upik prosze hihi

Gość 56765765
Podsumowując : Szkoda mi ludzi ktorzy nie dbaja o siebie i nie robia wszystkiego zeby ich zycie bylo lepsze. Popieram ludzi ktorzy ciagle pracuja nad soba, rozwijaja sie na wszystkich płaszczyznach, dbaja o siebie itp. tylko widzicie, kazda osoba jest inna i ma inne priorytety w zyciu. Ja zwykle bylam b. ambitna i najwyzej cenilam wyksztalcenie. Moglabym napisac post, ze nie rozumiem jak ktos moze nie miec studiow... Dopiero jak skonczylam edukacje z b dobrymi wynikami i mimo tego nie mooglam przez lata znalezc pracy zrozumialam, ze nie wszystko jest takie proste i przewartosciowalam pewne rzeczy. wiekszosc kobiet najwyzej ceni wyglad i wwidac to niestety na tym portalu, ile tu topikow o wzrosie, wadze, dlugosci penisa. Prawie nikt nie pisze o swwoim IQ, itp. W sumie to zalosne. Flaki sie przewracaja jak sie czyta w kolko to samo. Rozumiem autorke, ze dla niej wyglad jest najwazniejszy. Tylko ona nie rozumie, ze nie dla wszystkich. I mozna wspolczuc ludziom ktorzy tez to cenia, a mimo to nie sa w stanie sie zmienic przez np. kompulsywne objadanie... Ale jesli ktos na serio nie ma kompleksow - nie ma tych ludzi wiele, ale sa - to czego im wspolczuc skoro im z tym dobrze? No i gdyby wszyscy wygladali tak samo zycie zwyczajnie byloby strasznie nudne.

Gość takasobiejaa
boże, a cóz to za dziewcze ?? *_* żeby tak płytką być to trzeba się postarać, pewnie długo nad tym pracowałaś *_* nie wiesz że CZŁOWIEK to nie tylko ciało??? jesli nie- to życze ci żeby jakiś miły Pan traktował cię właśnie tak, jak cIAŁO, nic więcej. ja też uwielbiam sport i wszelkie aktywności, mam beznadziejny metabolizm i gdybym tylko zasiadła przed tv lub kompem mogłabym swobodnie już tam zostać, bo nie zmieściłabym się w drzwiach. ale staram się to kontrolować. i czuję się świetnie ruszając śmiało ciało i unikając niezdrowych produktów. ale z powodu mojego podejścia do siebie, nie przyszłoby mi na myśl by tak wypowiadać się o innych. skąd wiesz jakie oni mają powody by własnie tak a nie inaczej wyglądać.? czasami organizm jest tak słaby przez wszechogarniającą i wszechobecną chemię w pożywieniu, że wątroba nie potrafi sobie z tym poradzić i nie oczyszcza ciała, tak jak to robi zdrowa wątroba. czasami to kwestia hormonów. skutków ubocznych leków. nie zawsze da się schudnąć, do diabła. i nie oznacza to że takie osoby zasługują na potępienie, a już napewno nie ze strony takiej osoby jak ty która niczego sobą nie prezentuje. może mogłabyś się wypowiadać gdybys wygrała długą i ciężką walkę z chorobą po której przytyłaś i udało ci się, ...by zmotywować innych. a tak? mała pindzia która nie szanuje ludzi nie ma prawa do głosu. sorry.

Gość popatrz sobie na sporstmenki
siatkarki, biegaczki, pływaczki, lekkoatletki, o sztangistkach nie wspominając: czy są szczupłe? - nie są to ideały srebrnego ekranu: są mocno umięśnione, mają atletyczną "niekobiecą" budowę, do Top model to by ich chyba nie przyjęli, a to one właśne "lubią sport", a nie wymalowane i chude jak laleczki Barbie damulki.

Gość zbadaj tarczycę
a mnie strasznie śmieszy, że kogoś denerwuje grubas w McD :D nie to nie denerwuje. Grubas przyszedł, zjadł i poszedł. A że sobie potem ponarzeka - jego broszka. :D

do takasobiejaa- mam prawo głosu, każdy ma:) Nie tobie oceniać kto może się na dany temat wypowiadać a kto nie:) Ja mam swoje zdanie :)