Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vec

czy ja jestem alkoholikiem?

Polecane posty

Gość vec

Witajcie, nie sledze Waszego forum. trafilem tu przypadkiem. powiedzcie mi co ja powinienem zribic, jestem przedsiebiarca, porawdze z zon afirme handlowa. oboje borykamy sie ze wszystkim. raz mamy duzo pieniedzy, raz banki dzwonia do nas z wymagalnoscia raty. codziennie ja wypijam kilka (3-6) piwzona takze kilka i tu zaznaczam codziennie! mamy syna o ktorego dbamy jak oczko w gpowie, codziennie chodzi do przedszkola w innym ubraniu i jest zadbany. powiedzcie mi czy my jestesmy alkoholikami czy wiekszosc ludzi ze streowa praca tak zyje i to jest normalne?

Gość dddaaaa
widzę że problem podobny do mojego, ale to było jakis czas temu jak jeszcze bylam w związku, też tak zaczęliśmy sobie piwkować, najpierw w weekend, a później to prawie codziennie, 2-3 piwka, w końcu zastanowilismy się nad tym głebiej, ja akurat w tym czasie chodziłam do psychologa i powiedziałam o tym. Odpowiedź była taka, ze nie jestem alkoholiczką, ale powinnam bardzo uważać, z tego też względu, że mam ojca alkoholika i niestety, ale mam skłonności .... Najważniejsze, ze zauważyłeś to, co oznacza że jest to dla Ciebie w pewnym sensie problem, bądź ostrożny. Zrób próbę, czy wytrzymasz trzy dni bez piwa? ( w moim przypadku było różnie)