Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzinowa zagwozdzka

Problem z bylym. doradzcie.

Polecane posty

Rozstalismy sie 8 miesiecy temu. Pare razy gadalismy pozniej przez telefon, wysylalismy sobie jakies bzdurne smsy, ale ogolnie kontaktowalismy sie bardzo rzadko. Pozniej on chcial wrocic ale ja nie chcialam juz tego zwiazku. I od tamtego czasu cisza z jego strony zupelna. Wyslal mi tylko w miedzyczasie pozdrowienia z wakacji. No i on ma za tydzien urodziny, a ja nie wiem jak sie zachowac. Czy wyslac mu zyczenia, (bylismy w koncu razem pare ladnych lat), czy kontynuowac cisze, skoro nie mamy juz ze soba od dluzszego czasu kontaktu. Moze niektorym sie ten problem wydac smieszny, ale ja sie zastanawiam, czy w takim ukladzie obowiazuja jeszcze podstawowe reguly kurtuazji, czy powinnam mimo tego, ze wydaje mi sie ze kultura nakazuje zlozyc zyczenia, siedziec cicho.

zyczeia urodzinowe wysylamy do osb nam drogich - anie do wszystkich - choc pewnie to nakladalaby na nas kurtuazja;-) sadez ze odpowiedzialam na Twoje pytanie

uważam, że powinnaś wysłać te życzenia. przynajmniej ja bym tak zrobiła - kiedyś byliście sobie bliskimi osobami, więc na taki mały gest warto się zdobyć, a nie udawać, że nigdy nic nie było.

no niby tak, ale my juz od kilku miesiecy nie mamy ze soba i tak kontaktu, wiec to i tak juz jakby udawanie ze nic sie nie stalo...

Gość veRvano
Nic Cię to nie kosztuje, więc wyślij. Jeśli się nie odezwie, to masz sprawę jasną, iż nie zamierza utrzymywać z Tobą kontaktu.

no ale wlasnie o to mi chodzi, ze byc moze, skoro przez tak dlugi czas nie mial ochoty sie kontaktowac, to juz powinien byc dla mnie sygnal ze on tego kontaktu nie chce, i nie wiem, czy w takim ukladzie, zasady dobrego wychowania maja tez swoje zastosowanie, czy potraktowac sytuacje jako wyjatkowa i odpuscic sobie uprzejmosci. Zaznaczam ze nie zalezy mi na dalszej znajomosci z nim i kontaktow tez mi nie brakuje. Mam tylko takie poczucie, ze kulturalni ludzie, a za taka osobe sie uwazam, powinni zachowac sie na poziomie.

Gość kevin 321
dupcia marzenie dobrze pisze - cicho szaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jak wyślesz to pomyśli,że może coś jednak do niego czujesz.. zrobi sobie niepotrzebnie nadzieję. Po co go ranić.