Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nunka12345

Karmienie dziecka

Polecane posty

Gość Nunka12345

Mam 1,5 roczne dziecko i zaczęłam się zastanawiać czy mój sposób karmienia dziecka jest właściwy, gdyż wg.teściowej za mało dziecku daję jeść.Tak więc zwracam się do mam o poradę. Oto jak do południa rozkładam posiłki mojemu dziecku : 1) 8 godz.rano- mleko 110 ml Bebilonu (daję mu tylko tyle,bo dopiero od 3 dni pije mi to mleko bez dodatku Nutramigenu, bo wcześniej pił tylko Nutramigen (170 ml) i Bebilonu wcale mi tak chętnie nie pije) 2)za 3 godz. od tego posiłku tj. 11 godz. je bardzo gęstą kaszę mleczną-ryżową-250 ml. Między czasie je jakieś owoce, picie itp Kiedy próbowałam zwiększyć ilość jedzenia, to niestety mały nie zjadał wszystkiego i wyrzucałam to. Zaczęłam podawać mu taką ilość jedzenia ile on mógł mi zjeść, czasami i teraz jest tak, że mi nawet tego co zrobię nie zje. Moja teściowa niestety uważa, że ja mu do tej godz.11 za mało daję jedzenia. Proszę o poradę, ja uważam , że daję tyle dziecku jedzenia i ile ono potrzebuje, wogole nie zmuszam do jedzenia dziecka, więc je mi jak je. Natomiast moja teściowa kiedy mnie nie ma w domu ona cały czas zabawia dziecko żeby tylko jadło i mały wówczas zje jej więcej niż mi. Ale ja przypomnę - ja nie zmuszam, nie zabawiam dziecka, żeby mi jadło.

Nie przejmuj się teściową. Jeżeli dziecko nie chce już jeść to po co wpychać? Co wg niej masz wpychać aż dzieciak się porzyga i dalej ma jeść?? hehehe

nie słuchajcie teściowej,bo ja bym cukier musiała dosypywać do mleka bo podobno jałowe hehe syn 12 miesięcy prawie 13 kg i jeszcze mu słodzić haha Ja kieruję się zasadą-daję tyle ile syn chce rano na śniadanko mleko w ilości 240ml o 12 deserek w miedzy czasie soczek,bo się bawi zawsze i jest spragniony,na ten deserek różnie,albo 1 banan,albo jabłko potrę z nektarynką czy brzoskwnią-róznie,albo bawię się w obieranie winogrona ze skórki i pestek heh :P obiadek jest gdzieś o 14-15 a tu różnie,apetyt ma różny,czasami zje 2 ziemniaki i kawałek mięsa,czasami 3 ziemniaki i jajko sadzone-bo uwielbia,potem do wieczora je jakieś herbatniki,flipsy,pije soczki,a na kolację je tak-z nami coś,a potem przed spaniem 240ml mleka ;)