Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce usunac...

Mam 17 lat i jestem w ciąży.......

Polecane posty

Gość chce usunac...

W czerwcu skończyłam 17 lat jestem obecnie w 2 klasie LO co ja mam zrobić :( wszystko mi się posypało.. przecież teraz nie zdam matury :O:( Czy ktoś wie gdzie na śląsku można usunąć ciążę i jaki jest to koszt?? Prosze doradźcie:((

Gość kevin 321
zazdwon po 997 i sie tam umówicie gdzie i kiedy

Gość chce usunac...
bardzo śmieszne:/ pytam poważnie..

Gość 23 latka
A mówiłaś już komuś??? Masz stałego partnera, on wie o tym i akceptuje to? Rodzice wiedzą?

Gość chce usunac...
nikt nie wie.. partner ma 21 lat, jesteśmy razem 2 lata.. :(

Gość porozmawiaj o tym
ze swoją mamą. Usunięcie ciąży to bardzo poważna decyzja na całe życie...Nie możesz być z tym sama, koniecznie powiedz jej o ciąży. Jeślic chodzi o szkołę, to teraz możesz chodzić do szkoły będąc w ciązy

Gość chcesz usunąć
a potem nie będziesz mogła zajść w ciąże. mózg sobie usuń, a nie niewinne maleństwo. trzeba być odpowiedzialnym !! dojrzała byłaś by się pierdolić a żeby już ponieść tego konsekwencje to już chowasz głowę w piasek? dorośnij...czas najwyższy.

Gość chce usunac...
nigdy w życiu nie pozwoliłby mi usunąć.. ale wiem, że sobie nie damy rady :(

Gość chcesz usunąć
dacie rade !!!!!!!!!!

Gość chce usunac...
moi rodzice pracują.. chłopaka też i mój chłopak też pracuje... ja MUSZĘ skończyć szkołę.. za 1/5 roku matura.. ja sobie nie poradzę z dzieckiem:(

Gość chcesz usunąć
przestań się ciotować i głowa do góry. nie jesteś sama.

Gość chcesz usunąć
uwierz w swoje siły !!

Gość porozmawiaj o tym
porozmaiwaj o tym z mamą! Dasz radę, nie TY pierwsza w tym wiku będziesz miała dziecko, i nie ostatnia;)

Gość chce usunac...
boje sie powiedzieć o tym komukolwiek.. moj chlopak zawsze był przeciwny aborcji wiem, że by mnie wspierał.. ale ja jestem pewna ze bede miała problemy z maturą i ze szkołą.. życia towarzyskiego nie jest mi szkoda..

Gość 23 latka
Zanim zdecydujesz się podjąć tak drastyczne kroki to najpierw komuś powiedz. Chłopakowi i najlepiej rodzicom. Może warto urodzić to dziecko??? BYĆ MOŻE OKAŻE SIĘ, ŻE ONI BĘDĄ DLA CIEBIE OGROMNYM WSPARCIEM??? POMOGĄ!? Nie ty pierwsza i ostatnia zaszłaś w ciąże w tym wieku. Sama mam dziecko, a będąc w ciąży leżałam w szpitalu, gdzie poznałam dziewczyny, które MARZYŁY o dziecku, ale nie mogły donosić ciąży, poroniły po kilka razy, niektórym rozwój płodu się zatrzymywał, działy się jeszcze inne okropne rzeczy, o których wolę nie pisać...... Dlatego tak trudno jest mi ciebie zrozumieć... Przecież pod sercem nosisz nowe życie. Myślisz, że teraz od tak możesz temu człowieczkowi je odebrać? Uważam, że jeśli to zrobisz, to kiedyś los odwróci się przeciwko tobie i być może będziesz bardzo pragnęła, ale nie będziesz mogła mieć dziecko? Przemyśl to wszystko, powiedz chłopakowi, skoro już tyle razem jesteście to powinien zrozumieć. On ma 21 lat, wiec to nie jest gówniarz.

Gość chce usunac...
jak mogłam sobie tak schrzanić życie:( przecież nie jestem w stanie nic temu dziecku zaoferować..:( żadnej wspaniałej przyszłości.. nie potrafie sobie tego wyobrazić:(

Gość chcesz usunąć
może i troszkę za wcześnie na dziecko.. ale na pewno dacie sobie radę z pomocą rodziców. wszystko się ułoży, co do szkoły, zawsze można się dogadać z nauczycielami.. a maturę na pewno zdasz ;)

Gość chce usunac...
23 latka - tylko, że ja jako 17latka (jakbym urodzila to 18latka) nie jestem w stanie zapewnić temu maleństwu.. to nie jest tak, że chciałabym usunąć, bo chce sie wyszaleć chodzic na dyskoteki itp. to mnie w ogóle nie kręci.. ale jako matka kiedyś chciałabym dać mojemu dziecku wszystko co najlepsze... stabilizację.. jaka ja jestem głupia:(

Gość 23 latka
Daj spokój, skoro matura nie zejdzie się w czasie z porodem, to głowa do góry. W technikum moja koleżanka z klasy miała taką samą sytuację, tylko chłopak był młodszy niż twój, a dali sobie radę!!!!!! Ona chodziła do szkoły z brzuszkiem, a nasza wychowawczyni nazywała sama siebie KLASOWĄ BABCIĄ :). Maturę zdasz, bo do niej jeszcze daleko, nie bój się i staw czoła sytuacji. Trzymam za ciebie kciuki. Dziecko w tych czasach to prawdziwy skarb.

Gość chce usunac...
kurcze.. dziekuje Wam za słowa otuchy.. nie chciałabym tego dziecka usunąć.. bo wiem, że to nie jest wyjscie z sytuacji.. ale nie chciałabym też mu zmarnować życia:( moze faktycznie dzisiaj porozmawiam z chłopakiem..

Gość dgdgd
jedz do englandf

Gość 23 latka
DZIECKU JEST POTRZEBNA JEDYNIE MIŁOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!! Nie zaś materialne rzeczy!!!!! U nas się nie przelewa, ja nie pracuję, córka nie chodzi w oryginalnych ciuchach i nie mieszkamy w wielkiej chacie, ale jesteśmy szczęśliwi i cieszymy się każdym dniem, który przynosi coś nowego (mała ma 7 miesięcy). Jeśli chciałabyś zapewnić dziecku super luksusy i najpierw się dorobić, być może po 30tce by ci się udało... Nie myśl więc w tych kategoriach. My mieliśmy dużo rzeczy od znajomych - używane łóżeczko itp.

Gość 23 latka
POROZMAWIAJ, bo dziecko nie jest tylko twoje, ono jest WASZE, więc wspólnie powinniście decydować.

Gość chce usunac...
mam siostrzenicę.. więc nie byłoby problemu też z rzeczami, ciuszkami czy łóżeczkiem.. ale boje sie najbardziej powiedzieć rodzicom.. czuję że ich zawiodłam..:(

Gość 23 latka
Urodzisz śliczne maleństwo, a później będziesz super młodziutką mamą :). JEST MNÓSTWO PLUSÓW, dziecko nie jest przecież przedmiotem. WIESZ ILE RADOŚCI DAJE BYLE GRYMAS NA BUZI MALCA???? :) Zobaczysz, że jeśli zdecydujesz się, by urodzić i gdy już będziesz tulić w ramionach to niewinne maleństwo pomyślisz, jaka głupia byłaś, że w ogóle pomyślałaś o aborcji!

Gość Ojojojojoj
Jeśli życiem rządzi dupa a nie rozum to potem taki jest tego efekt.

Gość kiki riki
ja znam przypadek 14 latki, która urodziła syna 16 letniemu chłopakowi - pomagają rodzice, ale dali radę i widać , że wszyscy kochają i zajmują się tym chłopczykiem.

Jeśli usuniesz to będziesz żałowała do końca życia! I pozostanie myśl jak by to dziecko wyglądało? Czy byłby to chłopiec czy dziewczynka? Porozmawiaj z chłopakiem, jesteście już sporo ze sobą to jakoś dacie rade. Ja sama mam 20 lat, zaszłam wciąże jak miałam 19lat, też miałam czarne myśli... Ale teraz mam cudowną córeczkę która jest dla mnie wszystkim! Oglądnij sobie filmiki na youtube.pl o aborcji to zmienisz zdanie! Dziecko w 7 tygodniu już ma bijące serduszko, ono już czuje! A wiesz że podczas aborcji maleństwo zostaje rozrywane na kawałki?! Daj żyć temu dziecku skoro już jest! Nie zabijaj go!

Gość fgtjdgjklgfjtrtrtrtr
Skutki aborcji to: - u części kobiet: depresja - u części kobiet samobójstwo - u WSZYSTKICH kobiet: poczucie winy TAKZE POMYŚL CZY WARTO ZABIJAĆ WŁASNE DZIECKO