Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce usunac...

Mam 17 lat i jestem w ciąży.......

Polecane posty

Racjonalne argumenty: - gwałt - upośledzenie płodu (upośledzenie w rozumieniu beznadziejny stan zdrowia) - zagrożenie życia bądź możliwość trwałego zniszczenia zdrowia matki

Argumenty typu młody wiek mogą być dla 12 latek, których ciało nie jest przygotowane do ciąży i ciąża rzeczywiście im zagraża. Czyli podciągamy to pod punkt trzeci.

Gość aquariuss
Ateiści to tak samo ignoranci jak cała masa katolików buddystów, czy innych islamistów. Nic i tak to nie zmienia w tym, że się o tym jeszcze przekonasz :) Daleko jednak szukać nie musisz, lecz musisz mieć troszkę zaparcia. Życie jest cenne to się zgodze, ale co to za życie w biedzie, smutku, żalu, agresji, pijaństwie, depresji a na koniec samobójstwa rodzica?

Gość aquariuss
Tu nie chodzi o wiek, tu chodzi o to, czy ktoś chce mieć dziecko czy nie. Jak chce to i za 50zł wyżywi - po trupach ale tego dokona - ale jak nie chce to szkoda marnować tej duszce życia w tym organizmie, urodzi w następnym.

Gość ala9148
Ja urodziłam po skończeniu drugiej klasy ogólniaka na dodatek wcześniaka. I z dzieckiem skończyłam szkołe zdalam mature i studiuje i nie uwazam zeby mi w czyms przeszkodziło. Wzielam slub z ojcem dziecka. Najpierw pogadaj z rodzicami a bedzie wszzytsko ok.

Gość 23 latka
Nie była przygotowana na ciążę, ale to nie musi oznaczać, że nie będzie kochać tego dziecka!!!

Gość chce usunac...
Przeczytałam wszytskie wpisy.. jednak nie odważylam się powiedzieć wprost chłopakowi.. tylko jakby 'na około' zapytałam go co by zrobił gdybym zaszła w ciążę.. wkurzył się powiedział, że na pewno nie zajde i, że mam 'nie schizować' w końcu nie powiedzialam mu że jestem.. balam się:( nie mam pojęcia co dalej..:(

Gość jak to??
sie wkurzyl? pisalas ze na 100% cie wesprze! powiedz mu !

Gość chce usunac...
właśnie liczylam na to, że powie, że wszystko bedzie dobrze.. tym bardziej jeśli teraz pytalam co by było.. :( jestem załamana.. on nie chce dziecka na pewno:(

Gość helga33333
Nie Ty pierwsza i nie ostatnia :P

Gość jadzkaa
gdybyś przede mna stała to bym Cię tak potrzepała,że dotarło by do Ciebie co robisz i co masz zrobić ! przestań piepszyć i weź się za siebie ! juz się stało ! nie cofniesz czasu dziewczyno !! dziecko to skarb i szanuj to ! tak miało być.powiedz mu wprost ! nie bój się,bo w końcu bedziesz musiała się z tym zmierzyć.to samo względem rodziców,oni ci pomogą,a ty wybij sobie z głowy aborcję !!!

[zgłoś do usunięcia] offerma ile miałaś dokładnie lat jak straciłaś dziewictwo ? to już jest szczyt głupoty!!!!!!

Serwis Women on Web przeznaczony jest dla kobiet żyjących w krajach, w których nie ma dostępu do bezpiecznych usług aborcyjnych. Aborcja przy użyciu tabletek jest bardzo bezpieczna i przebiega podobnie do spontanicznego poronienia. Miliony kobiet na świecie zastosowały tę metodę i udowodniono, że kobiety są w stanie przeprowadzić aborcję samodzielnie w domu przy bardzo małym medycznym nadzorze. Rzadko zdarza się, że po aborcji konieczna jest dodatkowa interwencja medyczna. W takim wypadku można zwócić się do jakiegokolwiek ginekologa w każdym kraju, tak samo jak w przypadku poronienia.

Gość jadzkaa
tyle kobiet co pragnie dziecka,co je straciły,a ta się przespała i teraz szuka złotego środka ! jesli to zrobisz do końca życia możesz sobie tego nie wybaczyć !

jak masz 17 lat i jesteś w ciąży, to mozliwe, że kiepska byłaś z nauki biologii, a dobra z nauki religii, czyli summa summarum: debilka.

Gość dziewczynka krucha blondynka
jeśli wszyscy pracują to ci pomogą - choć znałam taką jedną prostytutkę co usuwała 3 razy choć miała bogatych rodziców i by jej pomogli

Słuchaj, moja córeczka właśnie dziś kończy roczek, ja w lipcu skończyłam 17 lat, i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie... Nigdy w życiu nie waż sie tego zrobić. Za kilka dni a moze nawet juz dzis masz dwa serkuszka a nie jedno :)

Gość sssssdasdasdas
nie wypowiadam sie , co tu komentowac kazdemu moze sie to przytrafic.., powiedz mamie, pokrzyczy ,ale bedzie mylsla odrazu co robic,

Gość tikka
Z jednej strony Ci współczuję a z drugiej nie , no bo przecież to cos cudownego i wspaniałego nosic pod sercem ŻYCIE , dziecko to cód a wiedz że nie każdy może takiego cudu dostąpić ... wiem że teraz sie boisz , to przecież zrozumiałe , jesteś jeszcz młoda ale to przeciez nie koniec świata .... kilka dni może tygodni minie i będziesz musiała w końcu rodzicom i chłopakowi o tym powiedziec bo gdybyś nawet chciała usunąć ( a jestem pewna że i tak tego nie zrobisz :) ) to nie będzie to przeciez takie proste , przecież usunięcie dziecka kosztuje , to nie jest kwota 10 - 50 zł , napewno zdajesz sobie z tego sprawe ... I mówie Ci Głowa do góry !! a chłopak sie wkurzył nie dlatego że odtrąciłby cie gdyby wiedział że nosisz juz jego dziecko , myślał że po prostu boisz sie wpadki i nie będziesz chciała z nim sypiac albo że będzesz chciała żadziej .... TO JEST OCZYWISTE JAK SŁOŃCE ŻE O TO MU CHODZIŁO :) Weź sie w garść i powiedz najpierw jemu a zdziwisz sie sama jak wspaniale sie zachowa , jak będziesz już miała wsparcie z jego strony to o wiele lepiej sie poczujesz i o wiele łatwiej będzie powiedzieć Ci o ty rodzicom , i nie zabija cie przecież no ! nie masz sie naprawde czego bać , kochają cie i pomogą ci :) no ale musisz zrobić ten pierwszy krok , powiedz najpierw chłopakowi albo napisz mu smsa ,,jestem w ciązy .... to nie żart ... bałam sie ci powiedzieć ale juz dłużej nie mogłam wytrzymać, muiałam ci powiedzieć ... tak bardzi cie teraz potrzebuje, tak bardzo sie boje , nie wiem co robić ... ,,, Cos w tym stylu , od razu mu serce zmieknie i w podskokach przyleci ci na pomoc ;) powodzenia

ale to autorka pytała sama ! ja znam dwa przypadki - wcześniej przytoczony - czyli dziewczynę, któa za młodu miała 3 aborcje-tak na prawde trzy aż ! choc miała dobrą rodzine i by jej pomogli i znam dziewczyne, która urodziła w wieku 18 lt najpierw było ciężko ale tak sobie wyrobiła charakter,że dziś jej dziecko ma 7 lat a ona sobie niezle radzi zupełnie sama

ahh a ta co miała 3 aborcje - dzisiaj jest prostytutką w anglii !!!!!!

Gość sagggqqq
nie usuwaj!! tez mam 17 lat i w mojej klasie dziewczyna niedawno urodzila , mimo że u siebie w domu ma siódemke rodzeństwa, a z kasą bylo u niej krucho,mimo to urodziła zdrową coreczkę i niedługo wraca do szkoly.dasz radę!

Aborcja to największa zbrodnia. Na istocie nie winnej, która nie może się bronić, uciekać ani wołać o pomoc. W którym jesteś miesiącu?