Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaoli11111

Roczne dziecko nie chce pic mleka pomocy!

Polecane posty

Gość mamaoli11111

od tygodnia moja roczna córeczka nie chce pic mleka jak tylko widzi flaszke zaczyna sie wielki krzyk, probowalam juz wszystkiego, ze szklanki, przez slomke, z kubka i nic kupowalam gotowe mleka ktore smakuja jak budyn tez nie, nawet danonka musze sie nameczyc zeby jej wcisnac. z innym jedzeniem nie ma problemu, obiad je z checia, owoce tez, nawet jak ja probowalam przeglodzic zeby mleko zjadla to i tak nic z tego prosze o rade

Gość grryy
moja kuzynka też tak miała. Była u lekarza i pradził by nie wciskać nic dziecku na siłę. Odstawić mleko na parę dni i dopiero za jakiś czas do niego wrócić

Gość liquendi
ja mam ten sam problem. Mleko w zasadzie jest wypijane tylko rano po przebudzeniu. W ciagu dnia wogole nie chce.

Gość mamaoli11111
moja po przebudzeniu zje 60-70ml i koniec z mlekiem na caly dzien boje sie odstawiac mleko bo teraz najwiecej go potrzebuje

Może polubi bardziej mleko sojowe? :) Ma delikatniejszy smak. Moja też nie pije - ma skaze białkową ;)

Hmm, nie wiem co Wasze dzieci jedzą ale...dziś byłam u pediatry i sama pytałam się o mleko, czy trzeba czy nie. Córka jest na piersi , dostaje 2 razy na dobę, przed snem i po przebudzeniu. Nie najada się bo zaraz po przebudzeniu mimo że przy piersi spędzi 30min to zjada normalne śniadanie. Podaję kaszkę np, w dzień dostaje jogurt itp. Lekarka nie kazała podawać mleka modyfikowanego bo kaszka i jogurt , serek w zupełności zaspokajają zapotrzebowanie dziecka. Przecież zamiast mleka możesz pdać kakao na mleku, budyń na mleku, płatki owsiane na mleku z bakaliami, jest wiele rozwiązań.

Gość leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
moje tez nie pija mleka, jedza tylko kaszki i serki, jogurty... :-O

Nie rób z tego problemu. Wiele dzieci tak ma. Odstaw mleko, zamiast tego dawaj inny nabiał - jogurt, kefir, maślankę, twaróg, trochę sera do chlebka. Moja jest cycowa, ma już 8 miesięcy, a nie chce jeść kaszy - daje jej jogurt naturalny zamiast tego. Jeśli nie ma uczulenia na białko mleka, to możesz spokojnie dawać jej normalny nabiał, byle miał w sobie dużo wapnia.

Gość Maadzixx23
moj syn nie pije mleka odkąd skonczyl 5 miesiecy,pediatra nie każe zmuszać,choć nawet gdybym chciała to nie wie jak ,na widok mleka ma odruch wymiotny:) Synek jest zdrowy ,nicmu nie dolega więc nie robie z tego problemu. Co drugi dzień robię mu kakao na krowim mleku,budyń,je danonki,jogurty itd.

Gość kasiunia
moja cora majac 7 miesiecy odrzucila mleko przez ok. miesiaca niepila pozniej troszke , ale bardziej kaszke, a gdy skonczyla rok odrzucila wszystko i mleko i kaszki , lekarz mowil zeby nie zmuszac , teraz ma 2,5 roku i dalej nie pije mleka od paru miesiecy je serki wczensij nie chciala wiecej nic z nabialunie wcisne jej nie lubi , ani kakaa ani jogurtow anie sera nic , i rozwija sie dobrze , jest drobna ale badania ma ok

Od biedy mozesz dac melczną kanapkę :D Moja też je cyca po przebudzeniu i przed snem, ale normalnie się najada - moja nie, odkąd zredukowałam karmienia do 2 x na dobę widzę że mam dużo mniej mleka. Jeszcze 2,5tyg temu karmiłam w dzień, ale chciałam żeby zaczęła zasypiać bez piersi i już nie podaję. Wieczoram i rano potrafi przyssać się nawet na 40min i to po kolacji a rano zaraz wcina śniadanie wiec wiem ze się nie najada, :) coraz mniej mleka się produkuje, z jednej strony dobrze bo obędzie się bez leków na laktacje.