Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przeciw

Jestem przeciw in vitro ponieważ

Polecane posty

Gość jestem przeciw

1.Nie możemy się bawić w Pana Boga 2. Człowiek ma swoją godność i ma prawo do poczęcia na sposób ludzki z miłości matki i ojca, a nie w próbówce 3. Nie jest to metoda leczenie niepłodności, ale produkowanie ludzi 4. Stymulacja hormonalna kobiety, by pobrać w jednym cyklu 8-12 komórek jajowych, powoduje wiele komplikacji zdrowotnych prowadzących nawet do śmierci (niedawno w Krakowie, o czym media milczą) 5. Jedno dziecko żyje kosztem 7-10 zabitych braci i sióstr, 6. Dzieci z próbówki mają liczne wady genetyczne m.in. niepłodność odziedziczoną po rodzicach

1.Nie możemy się bawić w Pana Boga 2. Człowiek ma swoją godność i ma prawo do poczęcia na sposób ludzki z miłości matki i ojca, a nie w próbówce 3. Nie jest to metoda leczenie niepłodności, ale produkowanie ludzi 4. Stymulacja hormonalna kobiety, by pobrać w jednym cyklu 8-12 komórek jajowych, powoduje wiele komplikacji zdrowotnych prowadzących nawet do śmierci (niedawno w Krakowie, o czym media milczą) 5. Jedno dziecko żyje kosztem 7-10 zabitych braci i sióstr, 6. Dzieci z próbówki mają liczne wady genetyczne m.in. niepłodność odziedziczoną po rodzicach 1. Dla mnie nie wolno bawić się w Naturę. 2. Cóż, nie komentuje. Oczywiście sposób naturalny jest lepszy, ale obecnie dzieci się rodzą z seksu, a nie miłości. 3. Zgadzam się - In vitro to krok ostateczny. Ludzie porzucą leczenie. 4. Bez przesady, kobiety umierają też przy porodach, marginalna statystyka nie ma znaczenia. 5. Moralny aspekt tego. Zgadzam się częściowo z tym, ale mała uwaga - mimo wszystko są to jeszcze komórki, nie mają żadnych narządów. Aborcja jest problemem, bo kobiety poddają się jej, kiedy dziecko już wyraźnie różni się od "komórki". Ale jest to podnoszenie ręki na człowieka. 6. Tu jest największy problem. Natura skreśliła jednych ludzi przez bezpłodność, ale ta cecha pójdzie w następne pokolenia. Niejako proces ewolucji się zachwieje. Poza tym nie tyle co jakieś choroby, tyle dzieci z in vitro są nieco słabsze od tych od Pana Boga. Nie jestem wrogiem in vitro, dla mnie może być. Ale nie chce dopłacać do interesu.

Gość erazm z rotterdamu
NieLubieNiedziel, elokwencją to ty nie grzeszysz;)

Gość Mentalność
Jestem za tym aby każdy człowiek robił wszystko wedle swojego sumienia. Nie jestem natomiast za refundają in vitro, ponieważ na ziemi już są dzieci o które trzeba zadbać.

Gość waittee
A co przeciwnicy by zrobili już z dziećmi które są z in vitro? Pozabijali by je? bo w normalnym świecie bez medycyny by się nie urodziły? dla mnie bzdura do kwadratu. mam nadzieje ze więcej ludzi będzie mogło sobie pozwolić na taki zabieg

Gość a co sie dzialo w KRK
A co się wydarzyło w Krakowie? Jeżeli to nie prowokacja debilna to napisz jak wiesz bo ja nic nie wiem

Gość Mentalność
Daj spokój , skoro są przeciwnikami in vitro to raczej nie pozabijali by dzieci...bo własnie przeciwnikom chodzi o zabijanie "komórek" to co dopiero narodzonych dzieci... Wiesz, Polska to w większości tępy i zaściankowy naród...musi sie przyzwyczaić pomalutku do pewnych rzeczy i mysli...Mysle ze z czasem in vitro sie zaklimatyzuje w Polsce.

Gość jesem przeciw
W Krakowie zmarła kobieta poddana stymulacji hormonalnej

Gość a co z zamrozonymi zarodkami
???????

matko jakie tu idiotki-ci siedzą aż wstyd,dzieci do szkoły a nie zajmujcie się wypowiedziami na temat dziedziny o której nic nie wiecie

Gość pinesssssska27
jestem przeciw - niech zgadne, problem nieplodnosc nie dotyczy ani ciebie ani Twojej rodziny..ehh:) jestes ograniczona:)

Gość jestem przeciw
Zastanawiam się skąd tyle jadu i nienawiści u zwolenników in vitro, zamiast argumentów

bo takie głupie wypowiedzi mnie denerwuja,lepiej wydawać na polityków i ich przyjemności,ewentualnie na pomoc dla alkoholików..szał

Gość jestem przeciw
A gdzie tu mowa o pieniądzach, zanim coś napiszesz najpierw przeczytaj.

już wczoraj była mowa,podatki itd.Nie dotyczy Cię temat niepłodności to nie wiesz co czuje taka kobieta.

skoro jestescie tak strasznie przeciwko "zabijaniu dzieci"... przestancie stosowac gumki i srodki plemnikobojcze, terapie hormonalna... i bawcie sie w kalendazyk i seks tylko dla prokreacji....

Gość jestem przeciw
naturalne planowanie rodziny www.npr.pl

Gość jestem przeciw
do terarara To kobieta dla lepszego samopoczucia ma zabijać swoje nienarodzone dzieci, a cóż to za matka?

dobra npr... a powiedz mi kochana... ty uprawiasz seks tez dla przyjemnosci??

coralik:0 dobrze:) argument trafiony a co do "pani załozycielki tematu z bezsensownymi argumentami" to ja akurat jesli zdecyduje się na in vitro to wykorzystam wszystkie zarodki

Gość jestem przeciw
Które argumenty są bezsensowne, jeśli tak to udowodnij. Dlaczego u liberałów gdy brak argumentów zaczynają się epitety.

jestem przeciwko... to jak z tym seksem??? czy spietralas??? zwykle niestety wypowiadaja sie w tym temacie, najmniej zainteresowani a najglosniej krzyczacy...

Gość jestem przeciw
Nie odchodź od tematu. Udowodnij bezsensowność moich argumentów

posluchaj, grzecznie zapytalam, bylam pierwsza! nie musisz pisac esejow!! wystarczy ze powiesz TAK lub NIE!

Gość jestem przeciw
Udowodnij!

Gość jestem przeciw
Celem współżycia w małżeństwie jest rozwój miłości i zrodzenie potomstwa. Przy naturalnym planowaniu rodziny liczymy się ze współmałżonkiem/ką i nie traktujemy go/jej jako narzędzia do zaspokojenia swoich potrzeb. Przedmiotowe traktowanie współmałżonka?ki prowadzi do przedmiotowego traktowania dziecka. A dziecko nie jest przedmiotem do którego mamy prawo ale OSOBĄ.

1. Czy endoproteza, sztuczna nerka, przeszczepiona watroba to nie zabawa w Pana Boga? Przeciez to ingerencja w cos co stworzyl Bog a w neiejednokrotnie ingerencja ktora ratuje zycie, kogos kto z bozego zamierzenia mial umrzc. 2. Czlowiek ma swoja godnosc, a poczety z probowki jak najbardziej jest dalej tworem dzielenia sie komorki zaplodnionej przez plemnik. Co w takim razie z inseminacja?? Bo to sztuczne wstrzykiwanie spermy??? 3. Nie jest to forma lecznia nieplodnosci... zgadzam sie w 100% 4. Czy stymulacja hormonalna w postaci tabletek anty nie jest mniej lub bardziej niezdrowa? Czy przeszczep jakiegokolwoek organu, czy operacja nie wiaze sie z ryzykiem smierci? zwykla narkoza podana przy wyrywaniu zeba rowniez moze byc smiertelna... wiec mamy odejsc od znieczulaczy i rwac na zywca? 5. Wieje zgorzknialym katolicyzmem... nie wiemm czy wiesz ile plemnikow umiera w gumkach, w twojej pochwie kiedy masz dni nieplodne, na twoim brzuszku i cyckach i w buzi!!!! ile tych brai i siostr... nie wiem tez czy zdajesz sobie sprawe ile razyw twoim organizmie doszlo do poronien o których nawet nie masz pojecia... 6. tak samo liczne wady jak inne dzieci i brednie o nieplodnosci dziedzicznej wyssalas z palca lepiej???

dziewczyno, pieprzysz takie brednie, ze mam wrazenie ze ci ktos mozg wypral. ja nie smigam w npr, a nie traktuje swojego wspolmalzonka przedmiotowo. o czym ty bredzisz??? wiec skoro juz zaspokoilam twoa wiedze to czekam na odpowiedz, czy sypiasz z mezem rowniez tylko dla przyjemnosci czy tylko dla prokreacji???

no ja sobie ta wypowiedź na pulpit wrzucę:) jestem przeciew czekaj czekaj czy ja dobrze rozumiem że seks dla przyjemności to traktowanie partnera jak przedmiot??a co ja jestem krowa rozpłodowa żeby maz "używał" jak bedzie chciał dziecko?? jakis zywy inkubator??to jest traktowanie partnerki jak człowieka??

Gość jestem przeciw
Jeśi nie rozróżniasz plemników od zapłodnionych komórek jajowych czyli embrionów, które są już człowiekiem to nie mamy o czym dyskutować. Przecież jesteśmy ludzmi od momentu poczecia. Znowu epitety?