Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przeciw

Jestem przeciw in vitro ponieważ

Polecane posty

Gość woda zamiast mozgu przez TV
Stalingrad wiesz wybacz ale czytam to forum od lat... i niestety wypowiadasz sie na wiele tematów i czasami pieprzysz jak potluczony. Naprawde czasem warto jest nic nie mowic, niz gadac takie BEZEDURY jak ty.

Gość no tak tak taktaktak
autorka nie powinna siedziec przy kompie, bo jest to ingerencja w nature, moze osłabic płodnosc, niszczy wzrok, uzaleznia - jak to narzedzie szatana... A kysz!

wyniki mam 22:46:32 lepkość wzmożona pH 8,2 ilość plemników w 1 ml nasienia 197,500mln procentowo plemników ruchliwych 60% liczba plemników wpw 150-180 wpw hyperkineza 40% plus normokineza hypokineza 1 plus hypokineza 2 20% akineza(0) 40% po 24h hyper plus normokineza(4+3) 5% po 24h hypokineza (2+1) 10% po24h akineza(0) 85% leukocyty w preparacie bezpośrednim 0-3 wpw erytrocyty w preparacie bezpośrednim 0-2 św.wył.wp nabłonki w preparacie bezposrednim nb bakterie w preparacie bezpośrednim nieliczne kom.spermatogenezy pojedyńcze ilość nieprawidłowej budowie ok 10% Coralick jak możesz przejrzyj to

Stalingrad a za kampanie wyborcza,która jak wiadomo niczemu nie słuzy? Ewentualnie za pomoc jednostkom samoniszczącym typu alkoholicy i narkomani?

Sluchaj zyjemy w Panstwie i placimy podatki jedne z najwyzszych w europie. uwazam ze leczenie nieplodnosci oraz zabiegi in vitro powinny byc refundowane. w zamian mozemy przestac leczyc osoby palące ktore np. lecza sie na raka pluc. prawda ze to bylo by sprawiedliwe? Biorąc rowniez pod uwagę ujemny przyrost naturalny refundowane zabiegi in vitro były by zaletą.

Stalingrad może nie w całości ale niech w 50% procentach refunduje,a na obradach sejmu nie siedzą ludzie którzy za in vitro chcą karać więzieniem

Gość zwazywszy, ile to znaczy
dla kobiet i jak wplywa na ich zdrowie psychiczne - bylabym za czesciowa przynajmniej refundacja(moze rozlozenie na raty?) To dla ludzi bywa wiekszy problem niz np wrzod zoładka...

co za roznica czy in virto czy zaplodnienie naturalne? choroby genetyczne sa tak czy siak przekazywane!

zważywszy... zgadzam się,nawet jako palaczka z Twoim argumentem,jednak w takim wypadku co myslisz o kobietach które brały pigułki np do 40 roku zycia i potem chcą refundację in vitro?

Jestem zdania, że narkomanom nie powinno się pomagać. Jak znikną tym lepiej dla ludzkości. Alkoholicy ... problem złożony, bo w Polsce pełno jest alkoholików i tutaj trzeba pomagać. Co do palaczy - tak, jestem za niedopłacaniem za koszty walki z rakami dróg oddechowych (ale mówią, że rak to nie fajki i nie geny). Są naprawdę ważniejsze rzeczy niż in vitro. PS. SLD chce wszystko refundować, nawet aborcję.

Tutaj nie chodzi o zaburzenia genetyczne, tylko może być tak, że dzieci z probówki podobno są słabsze (aczkolwiek nie mam pewności, czy to nie propaganda czarnych).

Stalingrad a co może być ważniejsze od rodziny?? Przecież te dziecko,nawet spłodzone z pomocą techniki i nauki ,będzie częścią rodziny.Będzie kochać i mieć marzenia itd.No właśnie alkoholicy za duzo ich też lepiej by było jakby znikneli skoro nasze podatki idą na pomoc beznadziejnym przypadkom.

bo niestety prawda jest taka ze wszytsko POWINNO byc refundowane tak jak w kazdym normalnym cywilizowanym kraju. za to przeciez kazde z nas po 40-50 lat placi! Narkomani powinni miec refundowane odwyki. to tez choroba. bardzo grozna. I nie gadaj bzdur ze alkoholikow w polsce jest wlasnie tak wielu. Narkomanow rowniez. Ja wiem ze mocno idealizuje, ale tak wydaje mi sie powinno byc. Bo ja placac podatki od tylu lat bylam u lekarza raz i w dodatku mnie nie przyjal. wsyztsko i tak musze zlatwiac prywatnie.

tararara i teraz grzeszysz piszac to co piszesz. albo refundujemy, albo nie. albo leczymy beznadziejen przypadki alkoholikow i beznadziejne przypadki nieplodnych, albo wcale. kobieta rowniez moze byc beznadziejnym przypadkiem i do proby in vitro podchodzic kilka razy.

tak ale ta kobieta na własne zyczenie nie uszkodziła sobie jajników lub cokolwiek innego,nie że jestem faszystka czy cos ale jednak bardziej mnie dotyka problem refundacji in vitro niż pomoc narkomanom,niestety takie mam zdanie.

z naszej labki wyniki wygladaja inaczej. musze siasc do tego rano, bo musze ich najpierw poszukac. moze w razie czego cos w necie wyczytam. nie wiem co znaczy to wpw?? u nas byly ilosci podane razem z normami. jutro ci podrzuce, a na razie spadam... zycze milej nocki a stalingradowi... troche empatii.... dla innych!!

akurat kobiety biorace tabletki do 40 roku zycia i potem zmieniajace decyzje, to wyjatki, a juz pare raze o nich na kafe przeczytałam, jakby to była masówka. Nie zaczyna sie prob zachodzenia w ciaze od in vitro, wiec logiczne, ze taka 40tka musiałaby jeszcze ze 3 lata popróbowac- znasz wiekle takich, zeby robic z tego argument?

Alkoholik czy narkoman moze byc genetycznie obciazony. jak np DDA

Dla mnie państwo powinno sponsorować zabiegi ratujące życie i walczące z chorobami, które niszczą zdrowie. Może jeszcze państwo ma refundować operacje plastyczne, bo ktoś ma pieprzyk na lewym policzku?>

Gość pomaranczowa kafeteria
Chcecie dzieci z IN VITRO??? Dobra- wasze sumienie. Ale nigdy nie zgodzę sie na to żeby było ono refundowane przez państwo podczas gdy jest tyle ciężko chorych JUZ URODZONYCH dzieci dla których nie ma funduszy na leczenie czy chociażby rehabilitacje. Jest tyle dzieci w domach dziecka... dlaczego chcecie PRODUKOWAC (bo dla mnie IN VITRO to produkcja) kolejne??? Czyż nie jest lepiej zaadoptować już urodzone ale nie chciane przez biologiczną matkę dziecko i stworzyć mu dom i kochającą rodzinę której nie ma?? In vitro to czysty EGOIZM.

Nikt dla mnie nie ma empatii, nie widzę powodów, żeby mieć jej dla innych. Jestem człowiekiem obiektywnym i tego nie zmienię.

pomaranczowa - potrzeba przedluzenia gatunku, reptrodukcji, nie jest kaprysem, jest jednaz podstawowych naturalnychpotrzeb czlowieka ( bez niej ludzkosc wyginełaby. Propagowanie adopcji ( urodz, porzuc, bo pewnie komus dzicko sie przyda) nie jest moralne, choc oczywiscie sama adopcja jest dobrym uczynkiem dla dziecka.

pomaranczowa kafe a ty wolalabys mieszkac w swoim domu czy w domu sasiada? ja rozniez popieram adopcje, ale jestem rozniez w stanie zrozumiec to ze ktos pragnie wlasnego dziecka, zrodzonego z milosci. Zapytam tylko jeszcze... ile ty dzieci adoptowalas? masz moze chociaz psa ze schroniska? Stalingrad ty jestes czlowiekiem obiektywnym bez argumentow i ze zdaniem ktore podopowiedziala ci telewizja. Ciagle wypowiadasz sie na tematy o ktorych pojecia nie masz. Nie bronie ci tego. Kazdy ma swoje zdanie. Ale nie naklaniaj ludzi zeby wierzyli w to co piszesz.

zważywszy no nie znam ale chciałam zapytać o twoje zdanie,co w takim razie takie panie mają zrobic,przeciez nie jednokrotnie poznają idelnego faceta w wieku 40 lat i co potem jak problemy sa?? kurcze zagmatwane nie?? Coralick właśnie nie było norm podanych żadnych...och bedę wdzięczna Stalingrad to w takim razie kobiety bezpłodne powinny masowo próbowac popełnić samobójstwo,zeby ta sprawa stała sie ważna?? no sa takie kolejki,jakby politycy oddali 5% swoich dochodów pewnie by nie było kolejek pomarańczowa nie każdy ma w sobie taki dar że pokocha cudze dziecko