Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strasznie się boje

Dziwne bóle serca...

Polecane posty

Gość liczba pi
-0348-348 Ja wlasnie mam cos takiego od jakiegos czasu, do tego - i to od miesiecy - caly czas chce mi sie siku... Czesto tez mnie boli glowa. A brzuch jak mnie tak kluje mam lekko wzdety.. Mam dokładnie to samo co Ty, miałam badania i u mnie to nerwica, tabletki na długo mi nie pomagały, tylko odpowiednia dieta - ja muszę uzupełniać m.in potas i przede wszystkim magnez, unikać kawy i stresu. Pomaga. Ale oczywiście nie musisz mieć tego samego. Zrób sobie podstawowe badania + elektrolity.

Gość liczba pi
Strasznie sie boje - niech zrobi badania ob, morfologie, elektrolity, na wszelki wypadek lipidogram, może się okazać że serce to nie przyczyna tylko skutek.

Gość Strasznie sie boje
-0348-348 : On jest dość nerwowy, ale gdy ktoś go wkurzy czymś i to porządnie, te tabletki mu kupie :) może coś pomoga i nie będzie musiał sie z tym męczyć

Gość -0348-348
Mam dokładnie to samo co Ty, miałam badania i u mnie to nerwica, tabletki na długo mi nie pomagały, tylko odpowiednia dieta - ja muszę uzupełniać m.in potas i przede wszystkim magnez, unikać kawy i stresu. Pomaga. Ale oczywiście nie musisz mieć tego samego. Zrób sobie podstawowe badania + elektrolity. Ja na nerwice sie lecze, ale choruje na Zespol Aspergera, i problem w tym, ze te objawy przypominaja tez zesppol jelita drazliwego, ktory moze byc spowodowany nietolerancja glutenu.... a przy Aspergerze tez jest nietolerancja glutenu...

Gość Strasznie sie boje
liczba pi : Możliwe że ma własnie nerwice, na necie dużo o tym czytaliśmy ale wszędzie pisze co innego i nie wiadomo w co wierzyć.

-348-348 tez masz takie objawy? masz stwierdzona nerwicę. autorko dlaczego pytasz nas o leki na serce bez recepty. jeżeli lekarz stwierdził niedomykalność zastawki to może faktycznie to mu dolega. i pewnie są na to jakieś leki. ja brałam jakiś czas propranol i bisocard(Na serce0 nie wiem teraz czy dobrze napisałam, szybko rzuciłam te leki bo to były od tego lekarza co stwierdził,ze mam wodę w płucach i stąd te objawy.

Gość -0348-348
-0348-348 : On jest dość nerwowy, ale gdy ktoś go wkurzy czymś i to porządnie, te tabletki mu kupie może coś pomoga i nie będzie musiał sie z tym męczyć Moze to nie jest do konca profesjonalne, ale juz nieraz jak mi cos bylo wo szlam do apteki i pytalam sie po prostu co robic. Z reguly cos poradza, to super szybki spoosob jak czlowiekowi cos dolega... czekkanie w kolejce do tych konowalow jest dobre jak czlowiek jest zdrowy. Wlasnie jak mnie tak dusilo to mi powiedzieli o validolu, bo ja chcialam kupic Neospasmine .... Ale na serce typowo pomoze rozkurczyc Validol. Tak typowo na uspokojenie to sa nienajgorsze tabletki ziolowe Hova...

Gość no i coo
nie chodzi o to, ze sie wkurza, ale moze czyms sie ciagle martwi

Gość Strasznie sie boje
liczba pi : Zrobimy te wszystkie badania o których piszesz i mam nadzieje, że cos konkretnego wykażą :) niebieskaaaa : Pytam o leki bez recepty bo na wizyte u lekarza musi dość długo czekać mimo, że idzie do prywaciarza.. Lekarz mu to stwierdził, ale żadnych lekow nie przepisał, nie powiedział co ma robić gdy zaboli lub co ma robić by nie baloło. A leki bez recepty chcę mu kupić na czas kiedy pójdzie do lekarza by nie musiał sie z tym męczyć bo to nie jest dobry widok gdy się patrzy na ukochaną osobe która cieprpi i nie wie co ma ze sobą zrobić

-0348 -348 już doczytałam. ja tez rzuciłam kawę biorę magnez. A w torebce mam zawsze validol. coraz rzadziej mam te bóle ,nasilają się jak mam za dużo wolnego czasu i zaczynam o nich mysleć. ogólnie dużo się ruszam, rower ,basen i staram się nie wmawiać już sobie żadnych chorób..

Gość no i coo
no ale podstawowe pytania, czy ma nadwage, czy pali, czy zdrowo sie odzywia, czy dlugo pracuje..

Gość Strasznie sie boje
no i coo : Możliwe, że sie martwi czymś ale tego i tak mi nie powie. A znacie może jakis dobrych lekarzy kardiologów w Katowicach lub okolicach ? Prywatni żeby byli

Gość no i coo
nie napisalas

Gość Strasznie sie boje
no i coo : Nie ma nadwagi, wage ma odpowiednią do swojego wzrostu :) papierosy pali, ale mamy zamiar oboje rzucić co nam sie jak na razie nie udaje, on nie pracuje

Gość Strasznie sie boje
no i coo : i zdrowo się odżywia, nawet lekarz mu powiedział, żeby jadł to co do tej pory

Gość no i coo
a duzo pali?

Gość -0348-348
nie znam sie na tym az tak, ale mozliwe ze ta jego "wada" wyszla przez przypadek i nie ma zwiazku z tymi bolami. No bo wady sa od urodzenia, to bole powinny chyba tez byc od urodzenia? Ja wiem po sobie, ze dopiero w okolicach 30 zaczelam przy zdenerwowaniu czuc takie dziwne bile i ucisk....

jak siętopik rozwinął...narzekacie jak stare baby w kolejce do lekarza rodzinnego w przychodni

Gość Strasznie sie boje
no i coo : mało pali bo mamy zamiar rzucić więc ograniczamy palenie -0348-348 : nie on nie ma żadnej wady serca, z tego co mi wiadomo na nic nie chorował poważnego w dzieciństwie, samo z siebie zaczęło go boleć już kilka miesięcy temu

Gość no i coo
a ile mial najdluzej te bole?

Gość Strasznie sie boje
najdłużej to cały dzień go bolało teraz też czasami cały dzień boli a czasami ból ustępuje jak sie prześpi

Gość -0348-348
nie on nie ma żadnej wady serca no ma przeciez ta niedomykalnosc czy cos tam?

Gość no i coo
jak ma caly dzien to chyba cos powazniejszego

Gość Strasznie sie boje
-0348-348 : tak ale kosmetyczna niedomykalność i w dzieciństwie nic takiego nie miał, a może i miał tyle że go to nie bolało

Gość -0348-348
jak ma caly dzien to chyba cos powazniejszego Ja w sytuacjach stresu tez miewalam caly dzien. Najczesciej mijalo tesz jak sie wyspalam - bo pewnie jak czlowiek spi to nie mysli o problemach. Ale mialam niestety tez dni, ze nawet budzialm sie z tym ucczuciem ... Na szczescie problemy minely i wrocilo do normy. Tylko teraz znow mnie kluje, ale wlasnie przejmuje sie jednym rachunkiem i moze to od tego.

Gość no i coo
z tego wszystkiego serce mnie zakulo :o

Gość Strasznie sie boje
A najgorsze jest to, że jak go boli to wmawiamy sobie, że to cos poważnego, że może cos mu się stać od tego i go jeszcze bardziej to boli :(

Gość Strasznie sie boje
Nawet ja już czasami mam tak, że jak chce wziąć większy głeboki oddech to mnie cos zakłuje mocno w klatce piersiowej

Gość -0348-348
A najgorsze jest to, że jak go boli to wmawiamy sobie, że to cos poważnego, że może cos mu się stać od tego i go jeszcze bardziej to boli No, dokladnie... Powinnas go pocieszyc ze to nic takiego i zeby sie nie nakrecal. Mnie jak tak bolalo to kiedys rozmawialam z kolezanka matki... I ta mnie ssupeer "pocieszyla", ze tak, 30- latki ze stresu czesto umieraja na serce... :)

Gość liczba pi
hej, znam dobrego Kardio, ale pracuje w centrum w Częstochowie, a prywatny gabinet ma w Myszkowie, to jakieś 60 km od Katowic, jak będziecie w stanie to dojechać (przyjmuje w każdy czwartek od 16) to mogę dać ci nr tel.