Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem, to nie ten dzial,ale

Po porodach moje @ zmieniaja moje zycie w koszmar....

Polecane posty

moze jest jakas mama, ktora miala podobnie i jakos znalazla rozwiazanie na problem, a jest on taki: moje miesiaczki nigdy nie byly jakies bardzo bolace, po 1 dziecku troche sie bole w sumie przedmiesiaczkowe nasilily, ale dalo sie zyc. Teraz jestem rok i troche po 2 porodzie i mam wrazenie, ze te bole z miesiaca na miesiac coraz gorsze sa, czuje sie slaba, senna, nie chce mi sie nic, a przeciez przy dzieciach tak sie nie da... Moje zycie wyglada tak: 7- miesiaczka, tydzien- ok, reszta czasu do miesiaczki to nasilajace sie bole z dnia na dzien... Leki przeciwbole nic nie daja, bylam u gina, ale ten zaproponowal tabletki, sprobowalam, ale to nic nie dalo i przy moich kamieniach zolciowych nie czulam sie najlepiej... 12. 11 mam dostac @, ajestem juz wykonczona, dwa pierwsze dni masakra... Pomoze mi ktos, bede bardzo wdzieczna.........;(

nie wiem co Ci poradzić... u mnie po ciąży @ też są boleśniejsze... przez 3 dni boli mnie i brzuch i krzyż.

ja nie rodzilam jeszze ale na temat bolacych miesiaczek moge sie wypowiedzie.jesli moge poradzic to jakies 2, 3 nospy forte i ibuprom sprint na samym poczatku w miare pomagaly .ja mialam tak bolesne ze blagalam nie raz zeby mnie ktos zabil a nie raz sama bym chyba noz sobie wbila jakbym tylko miala sile isc do kuchni. tabletki antykoncepcyjne nie kazde.natomiast zaczelam uzywac plasterkow antykoncepcyjnych i naprawde mi pomog;y. bywalo ze bralam tylko po 1 lub 2 tabletki przeciwbolowe apo jakims roku nawet sie zdarzalo ze zadnych nie bralam. rowniez kieliszek wodki pomagal, ale przy dzieiach ci nie proponuje takiego rozwiazania:)

Gość mamachichi
moze Ci sie miesniaki porobily? chociaz jak bylas u gina to pewnie by cos powiedziall, ja po porodzie mam duzo skąpsze miesiaczki bez bolu a kiedys sie zwijalam z bolu

lekarz stwierdzil, ze musze nalezec do tych wyjatkow, ktorym po porodzie wszystko zmienia sie na gorsze, a czy lekarz zwyklym badaniem moze wykryc miesniaki czy tylko usg?

Nie sluchaj tej ktora Ci mowi zebys brala tabl przeciwbolowe w ilosci hurtowych :P to bardzo szkodliwe. Powinnas isc do innego ginekologa zeby Ci zrobil USG bo bycmoze tak jak ja masz miesniaki macicy. One powoduja badzo bolesne miesiaczki.

Gość bukaa
Popieram, ze to mogą być mięśniaki. Czy krwawienie jest bardzo obfite ze skrzepami? Jeżeli tak, to gin mi mówil, że obecność skrzepów zawsze trzeba wyjaśnić. Poczytaj też o endometriozie, są całe strony poświęcone tej chorobie. Ona właśnie wywołuje takie bóle.

Pociesze cię że nie tylko u ciebie tak jest. Rok temu urodziłam drugie dziecko i tez wszystko się zmieniło. 7 tygodni po porodzie wziełm szczepionke antykoncepcyjną. Dział ona 3 miesiące. I te trzy miesiące cały czas krwawiłam i nie było to zwykłe plamienie. Miałam dosc . Potem załozyłam spirale i wtedy zaczął sie mój koszmar. Miesiączki co 2 tygodnie. Potem gdzies po 2 miesiącach juz były co miesiąc ale trwały po 15-18 dni strasznie mocno krwawiłam normalnie zalewało mnie że nie mogłam normalnie funkcjonować. Do tego doszły straszne bóle były tak silne że nie mogłam chodzić. Wyjął mi ja lekae\rz po 5 miesiącach. Więc zaczełam brać tabletki antykoncepcyjnę. Było lepiej z miesiączkami były krótkie mniej bolesne. Ale po tabletkach źle sie czułam, byłm wiecznie senna zmeczona, wątroba dała znac o sobie, nie wspomne ze po tych tabletkach wogóle nie miałam ochoty na sex. Brałam 3 miesiące i odstawiłam. I znowu sie zaczeło. Miesiączki bolesne silnie kw\rwawie. Wczoraj rano dostałam @ ból straszny, a dziś w nocy wstawałam 3 razy za każdym razem wstawałam w kałuży krwi mimo zabezpieczenie podpaskami na noc. tez mam dosyc i juz sama nie wiem co zrobic lekarz uważa że wszystko jest OK. Mysle o spirali Mirenie ale boje się i nie wiem czy ja zakładać. mam już dosc tych bóli i krwawien

Miesiaczki od kad pamietam mialam ze skrzepami, jak mialam 15,16 lat to zazwyczaj w nocy takie skrzepy wylatywaly, ze ile razy wszystko zalane, teraz tez mam, ale to sa male skrzepki... Postaram sie zrobic usg. wtedy moze sie cos wyjasni...

tez jestem po 2 porodach i u mnie miesiaczki sa krotsze i prawie bezbolesne po porodzie ja radzilabym zrobic badania krew (zwlaszcza sprawdzic czy nie ma anemii) oraz usg

Gość kwi@t k@ktus@
jeżeli tak bardzo zmieniła ci się małpa (@ ) to kup sobie żyrafe co za problem?

Gość ___rodzice__
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html