Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ag. 00o

Potrzebuje Waszej POmocy. Prosze

Polecane posty

Gość Ag. 00o

Witam Was serdecznie. Proszę pomożcie mi bardzo potrzebuje pomocy sama sobie nie umiem poradzic bede bardzo wdzieczna za pomoc. Sprawa wygląda tak, że nie żyje mi się najlepiej. Rodzice zginęli wwypadku 3 lata temu. Miałam wtedy 16 lat. Zamieszkałam więc z babcią i żylysmy skromnie , ale bardzo szczesliwie. Skończyłam szkołę, zdałam maturę i udało mi się zatrudnic w sklepie spozywczym na naszym osiedlu. Jednak babcia zachorowala i zmarla. Zostalam z duzym mieszkaniem sama i pensja 900zl. Do mieszkania mam sentyment, lacza mnie z nim wspomnienia po rodzicach moje dziecinstwo i nie chce go sprzedawac. Ale nie stac mnie na jego utrzymanie i zapewnienie sobie warunkow do zycia. Jestem zadluzona w spoldzielni poniewaz nie stac mnie na zaplacenie czynszu gdybym go zaplacila nie mialabym co jesc. A jak mam co jesc to znowu mam dlug. Sytuacja moglaby sie tylko naprawic jesli mialabym jakies pieniadze. Ale jedyne pieniadze oge zdobyc poprzez wynajem pokoju u siebie w mieszkaniu. Mam dwa wolne pokoje i chcialabym wynajac. Dalam ogloszenie do gazety i nikt sie nie odezwal. Nie wiem co mam robic. Szukalam lepszej pracy, ale na razie nic nie mozna zmienic. Nie mam zadnego zawodu tylko mature i i tak dobrze, ze pracuje w sklepie za te 900zl. Jak znaleźc osoby chetne by ze mna zamieszkaly? moze za wysoka cene dalam? nie wiem. Jesli nie znajde nikogo to bede musiala sprzedac mieszkanie, ale przeciez zadluzonego i tak nikt nie kupi. Prosze pomozcie mi sformuowac ogloszenie na ktore ktos odpowie, zaproponujcie mi na jakich warunkach moglabym wynajac te dwa pokoje. Pomozcie prosze Was.

Gość Ag. 00o
A jak ktoś zechce mi podarować 10 tysięcy złotych to mu podziekuje.

Gość Indra87
Skoro placisz czynsz to mieszkanie wynajmujesz. A skoro wynajmujesz to jak mozesz sprzedac???

Gość mamammijajjjjj
Ja z Tobą zamieszkam. Czy seks z Tobą jest możliwy ?

Współlokatorzy poszukiwani!! Może wywieś ogłoszenie gdzieś na uczelni, albo w szkole średniej - jeśli takowe są w Twojej okolicy. Może studentów zaocznych ??

Juz zaczerniłam nika. Wypowie się ktoś w mojej sprawie? Ja jestem zielona w tym temacie a koniecznie muszę utrzymac to mieszkanie i nie robic tego ostatecznego kroku - sprzedazy tylko to mam po rodzicach

Nie mieszkanie jest kupione, ale czynsz i tak trzeba placic zawsze byl placony za darmo nawet w swoim niestety sie nie mieszka

A warunki ? Własny pokój, cena do uzgodnienia, określ, kogo poszukujesz - dziewczyny, chłopaków, starszej pani ?

A za ile wynajac mieszkanie i jak rozmawiac zew kandydatami do mieszkania ze mna? czy wziac jakas kwote od nich z gory czy kazdy rachunek potem dzielic na kilka osob i w ten sposob sie rozliczac. A ile za samwynajem mieszkanie w Radomiu

Gość gdzie masz to mieszkanie?
miasto, dzielnica... co jest w poblizu? jakas uczelnia, szkola srednia? zastanow sie komu chcesz wynajac - czy komus mlodemu, czy starszemu pracujacemu

wszystko mi jedno czy to chlopak czy dziewczyna czy ktos juz w srednim wieku. Byle to nie byl zboczeniec jakis. No i zeby normalnie dalo ise dogadac z nim chociaz bezpieczniej byloby chyba z dziewczynami

mieszkanie mieści się w Radomiu. Niedaleko politechniki. W samym centrum blisko sa linie autobusowe, ktorymi jest polaczenie z kazda czescia miasta, w poblizu nowo budowana galeria, biedronka, sklep spozywczy zaraz pod klatka. Mieszkanie na 3 pietrze. 3pokojowe. kuchnia, wc i lazienka. W domu jest internet mozna bez problemu go ze tak sie wyraze rozgalezic ew do tamtych pokoi. W bloku jest winda.

a mimo tak dobrych warunkow nikt nie odpowiedzial na moje ogloszenie zupelnie nikt:( zaproponowalam 400 zl plus oplaty. Nie wiem czy to duzo czy to malo, ale mnie by satysfakcjonowalo.

Jest tylko problem taki, ze w tamtych pokojach nie jest zbyt ladnie. Tzn w kazdym jest lozko. W jednym tapczan w drugim rozkladana sofa. Jest szafa na ubrania w w drugim komoda. Nie ma zadnego biurka, dywanu nawet kwiatkow. Jednak okna sa nowe, drzwi od pokoi sa na klucz, a to chyba wazne. Sciany malowane dawno, ale w sumie bez proboemu mozna odnowic. TYlko nikt nawet nie zglosil sie by ogladac.. Napisalam ogloszenie prosto jak kazdy pokoj do wynajecia w centrum miasta cena 400zl do uzgodnienia plus oplaty. O i teraz jak to pisze juz wiem jaki blad popelnilam nie powinnam pisac o oplatach ehh to jakos tak machnelam sugerujac sie innymi ogloszeniami o mieszkania. A ja powinnam brac te 400 zl i o nic juz nie prosic. eh chyba to byl powod:/ ale glupia jestem

no ok, to jedziemy nie wiem w jakim stanie masz ten pokoj i w jakiej dzielnicy i w ogole po ile chodza pokoje w radomiu - musisz sie zorientowac sama. z tego co ppatrzylam po ogloszeniach za pokoj 2-os w mieszkaniu o wiekszym standardzie trzeba zaplacic 750 zl juz z rachunkami. przypuszczam, ze ty wypasu nie masz, wiec spokojnie mozesz zazyczyc sobie 400 zl od pokoju 1-os plus ewentualnie rachunki (bez czynszu juz tylko prad, gaz, woda itp) co do tresci ogloszenia - musisz mniej wiecej opisam co w pokoju i w mieszkaniu jest, jakie wyposazenie, jaka lokalizacja, czy blisko do srodkow transp, centrum, sklepow itp.

o jeny to to wszystko co napisalas tu na forum napisz w ogloszeniu. tylko nie pisz, ze jest brzydko, ew. napisz, ze do odswiezenia. moze byc problem z brakiem mebli, czyli biurka itp. moze warto kupic jakies niedrogier nawet uzywane meble zeby to doposazyc? wiesz, dlka studentow to wazne

i ponawiaj ogloszenia. wiesz, teraz moze byc ciezko, studenci szukaja mieszkania we wrzesniu, nie w listopadzie, ale warto probowac.

Zrobilabym to tylko zeby miec pewnosc ze ktos w ogole zechce zamieszkac. Obskurnie nie jest, ale nie przytulnie na pewno. Ceny sa bardzo rozne. To nie wiem wymagac jeszcze oplat czy ma to byc wliczone juz w te kwote za wynajem? i brac jakas kaucje czy cos..? nie wiem czy odnosnie pokojow sie to stosuje czy tylko calych mieszkan

Gość acadalfooo
boszze co za idioci, przeciez we wlasnym mieszkaniu tez placi sie czynsz, nikt nie zaplaci za ciebie- za wode, prad itd. Ale idiotki tutaj siedza.

kaucja troche odstrasza. nie bierz kaucji, tylko z gory oplaty za miesiac. powodzenia.

Ja wspollokatorow szukam juz od konca sierpnia i dlatego po takim czasie stwierdzilam ze chyba cos jest zew mna nie tak skoro przez tyle miesiecy nikt nie odezwal sie. Dlatego napisalam tutaj. Moze latwiej byloby wynajac cale mieszkanie np. na rok czasu.. i samej wynajac jakis pokoj. co myslisz?

Gość adi_P
Internecie oglos sie na wielu forach i wez zabezpieczenie np jesli chcesz 400 zl to wez 400 zl zabezpieczenia na poczet rachunkow czy ewntualnie zniszczenia oraz za wynajem bierz z góry zawsze 1-szego nie daj sie zbyc a ze zaplaca pozniej bo nie mają kasy jesli to do widzenia szukaj innego pokoju postaraj sie moze uzupelnic pokoj jakimis niedrogimi meblami by doposazyc pokoje i pisz w ogloszeniu ze z tym miejscu napisz jakie masz wygody w mieszkaniu staraj sie troszke ubarwic i kogo preferujesz czasami trzeba poczekacaz ktos odezwie sie na twoje ogloszenie cerpliwosci

Gość a ile dajesz
idz na politechnike i tam napisz na tablica anons..i po klopocie..mieszkanie jest na Michalowie?

Gość a ile dajesz
w sumie niedaleko poletechniki..ale cene wywindowalas bardzo:-) napisz 300zl za pokuj plus liczniki do podzialu..zaraz wkleije Ci linka gdzie to umiesic i napisz anons i przyklej na politechnice..i do anonsow radomskich..mozesz przez neta to zrobic

napisalam 400 bo czynszu mam 500zl i sie nie wyrabiam ale jak trzeba to napisze mniej

Gość a ile dajesz
wynajmiesz 2 pokoje i masz 6 stowek..a liczniki do podzialu..dasz rade :-) powodzenia

Gość ewsdxcz
posłuchaj autorko,nie obraź się,ale ja też nie mam rodziców,niedawno zmarł ojciec,wcześniej matka,zostawili spore mieszkanie.Niestety ale życie jest brutalne i sentymenty musisz wrzucić do kosza...sprzedaiśmy z bratem mieszkanie po rodzicach,bo nie stać nas było na utrzymanie tego mieszkania i kupilismy 2 kawalerki-dla każdego z nas w innych miastach,co zostało włożyliśmy ja w remont,on w spłate swoich długów. zapomnij o sentymentach....ratuj się!!!!!!!!!!!!!!!!!