Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziecku cuchnie z buzi

16-miesiecznemu dziecku cuchnie z buzi- co robic?

Polecane posty

Moje 16-miesieczne dziecko ma nieprzyjemny zapach z buzi. Odkad zaczelo raczkowac po mieszkaniu, wsadzalo wszystko co napotka do buzi, do dzis tak robi, wszystko co leci, ale juz mniej, a jak raczkowalo, to masakra, kazdy najmniejszy okruszek, jakies paprochy, istny odkurzacz. Teraz wychodza mu zeby czworki, nieraz poleci krew, ma jakby rany w buzi. Sprawilo sobie pewnie taka mikroflore, ze zapach jest nie do zniesienia. Dziecko ma czyszczone zeby 2 razy, z pasta do zebow. Odzywia sie dobrze, nie je zadnych parowek i innych swinstw. Probowalam przecierac jame ustna gaza namoczona w roztworze sody pitnej. Nie widze zbytnio efektu. Moze sa inne sposoby na ten problem?

moze pediatra dziecko ma ranki w ustach nie wiem na co czekasz.

Gość idz do pediatry
byc moze to cos z przewodem pokarmowym no i te rany w buzi

Gość olili olili
a może spróbuj płukać dziecku buzię ciepłą wodą z łyżeczką wody utlenionej na 200 ml ciepłej wody łyżeczka wody utlenionej powinno pomóc

Te rany, to zle sie wyrazilam, sa na dziaslach, gdzie wychodza zeby - dziaslo jest opuchniete i czasem widac troche krwi. U pediatry bylam, zbagatelizowal problem. Zreszta w naszym miasteczku pediatrzy sa beznadziejni, na wszystko odpowiedz" samo przejdzie", i odbieraja telefony na 10 minut podczas gdy dziecko rozebrane drze sie na stole do badania. Mysle o jakichs plukankach ziolowych. A moze problem wynika z tego, ze jestem w ciazy i wszystkie zapachy mnie draznia. Czy ktos tak tez mial?

Gość to od zebow - przejdzie
!!!

Gość a ten nieprzyjemny zapach
to jaki jesst - moze zapach acetonu ? zrob dziecku mofologie i badanie cukru na czczo . ponoc zapach acetony pojawia sie u osob ktore maja cukrzyce . Choc twoje dzieckio jest male - to niewykuczone ze tak moze byc lepiej to sprawdzic oczywiscie nie mowie ze to musi byc ta choroba , nie martw sie na zapas - ale lepiej ta chorobe wykluczyc