Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama roczniaka

kolezanka przekarmia dziecko co robic?

Polecane posty

Gość mama roczniaka

mam jej cos powiedziec? Jej synek ma 15 miesiecy, moja corka 13. spedzilismy ostatnio pol dnia i jestem zszokowana iloscia jedzenia jakie ona mu daje. Na obiad: obiadek ze sloiczka plus ryz na mleku i dwa danonki podwieczorek: mus owocowy, deserek monte, dwa ciasteczka hit i butla 250ml. ja myslalam, ze moja coreczka dobrze wyglada rozmiar 86, 11kg ale jej syn to olbrzym: rozmiar 92 i 14 kg!! jak nie chce jesc danonkow to ona mu je wmusza tak samo butle przy podwieczorku- wypij bo mamusia sie pogniewa. mam wrazenie ze ona chce go utuczyc! w sumie to nie moja sprawa, ale trophce szkoda mi chlopaczka..

Gość gówienko Cie to obchodzi
jak to co robić....nie masz nic do gadania, nie będziesz stała u boku małego. Moje dziecko też lubiło w tym wieku dużo jesć i wcale nie ma nadwagi, wygląda normalnie. Ineteresuj się sobą i pilnuj swojego nosa. To jej ma zależeć na zdrowiu i wyglądzie JEJ dziecka a nie Tobie. Pozdrawiam!

Gość zygzaczek
gowienko:) czytaj dobrze.dziewczyna pisze ze dziecko nie chce jesc a matka je zmusza.to jest roznica. faktycznie szkoda dziecka.moze sprobuj jej jakos delikatnie wytlumaczyc ze to za duzo.

Gość mama roczniaka
wiem, ze nie mam nic do gadania.... tylko ze wmuszanie dzieku jedzenia na dobre mu nie wyjdzie.

Gość gówienko Cie to obchodzi
zygzak ona nie ma nic do tego

Gość karola29
jak wmusza to nie dobrze ale zwróć też uwagę na to że chłopcy jedzą więcej już od samego początku poza tym gdyby mały miał dość to by już nie jadł albo zwrócił

Gość mama roczniaka
chyba jej nic nie powiem, ale troche nieswojo sie cuzje po tym co zaobacyzlam. zawsze wydawalo mi sie, ze moja coreczka ma spory apetyt, ale nigdy nic w nia nie wmuszlam i staram sie dbac o to zeby jej posilki byly zdrowe i urozmaicone. al podwieczrek dla malucha z 2 cisatkami wydaje mi sie spora przesada!

dla mnie przesadą jest dawanie takiemu małemu dziecku monte... z czekoladą i orzechami - pogratulować koleżance, moja ma prawie dwa lata, nie jadła jeszcze nic co by zawierało orzechy, a czekolade/kakao spróbowała z miesiąc temu.