Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilijka li

koty po operacji

Polecane posty

Gość lilijka li

Witam! Wczoraj w nocy moja 8 letnia koteczka miała wycinana macicę i jajniki. ( wykryto u niej ropomacicze). Od 11 rano jest już w domu. Na początku chwiejąc się strasznie chodziła po domu. Nie dała się przekonać do leżenia. Ma założony kołnierz. Nie chce też jeść. Podałyśmy jej z mamą antybiotyk zalecony przez weta i trochę wody ( podajemy to w strzykawce bo inaczej się nie dało). Kicia jest bardzo zestresowana i zła. Ciągle sika 9 zasikała już jeden dywan, poduszki, koce itp). Lekarz zalecił żeby nie skakała po meblach ale ona jest kotem który sypia " na wyżynach" czyli nie uśnie na podłodze za nic w świece a gdy układałyśmy jej posłanie to potraktowała jej jak kuwetę. :-(. Czy to normalne po operacji że kot tyle sika?? i czy nie odzwyczai się od kuwety?? Bardzo się boimy że teraz to już zawsze będzie tak sikać. Ma cały tył mokry od moczu ale wet mówił żeby nie kąpać. Proszę o jakieś rady odnośnie pielęgnacji kota po operacji. Może ktoś z was miał podobne doświadczenia. Z góry dziękuję za rady. :-)

Gość ...natala.........
wróci do normy za 2-3 dni pozdrawiam

Gość smrodek
hmm moja byla operowana jak miala 2 lata. operacja byla o 22 a o 10 rano juz biegala za jedzieniem, o 13 uciekala weterynarzowi bo chcial jej zrobic zastrzyk ;p nie sikala, moj kot nawet po narkozie i kroplowce ledwo sie chwiejec i kontaktujac szedl do kuwety (wszedl tylko przednimi i sie ssikal bo myslal ze juz w niej jest) kot zawze ciegnie do kuwety - tzn ze ona sikala bezwiednie, wiec sama nie wiem... napewno macie juz wyznaczana date kontrol wiec si epodpytaj i najlepiej takze innego weta, bo ten ktory spieprzyl (oby nie) nigdy sie do tego nie przyzna. zrezygnowalabym z kolnierza - lepiej zalozyc fartuch

Gość lilijka li
Ubranko było już stosowane ale kotka je zdjęła sama kilka razy więc odpada. Byłam godz temu u weta bo zwymiotowała taką substancją w kolorze czarnej kawy tylko była bardziej gęsta. Wet dała jej 3 zastrzyki: przeciwbólowy, antybiotyk, i przeciwwymiotny. Teraz czekamy do jutra. Jeśli zacznie jeść i pic i się nie porzyga to ok ale jeśli nie zacznie jeść to kroplówka :-((((((((( Umieram ze strachu. Jest jeszcze problem ze spaniem. Kotka chce wskakiwać na swoje dawne miejsca. Za dnia jej pomagamy ale w nocy to wymyśliłyśmy żeby spała w przedpokoju ( mam duży przedpokój) bo tam nie ma mebli wcale i nie zrobi sobie krzywdy. Nigdy nie spała na podłodze ale będzie musiała wytrzymać. Kuwetka i jedzenie będą obok niej. Nie wiem tylko jak na to zareaguje.