Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327

nalesniki pomocy!!!!!!

Polecane posty

Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327

zrobilam ciasto jak zawsze tylko duuuzo wiecej skladniki swieze nalesniki robilam juz nie raz...a teraz wylewam ciasto na patelnie a ono sie z jednej strony usmazy przewracam na druga strone i nie da sie juz nalesnika zdjac!! bo robi sie breja.co to moze byc?? patelnia goraca oleju tyle ile tzreba...nosz kurwa nie wiem :O 1 raz takie cos mam.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fsdfsfss
wez no napisz tak bym cie zrozumiala. co breja? co jak zwykle. ja nie wiem jak zwykle robisz nalesniki moze cos zle robisz. napisz jak robisz. ile oleju i chyba wiesz ze patelnia musi byc dobrze rozgrzana. pisz tu przespis to powiem ci co zle zrobiłas.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plijaneczjka
Może jakaś mąka trefna? Ja czasem jak kupię inną mąkę niż zawsze to naleśniki się kleją do patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
no jesooo juz nie raz robilam nalesniki i zawsze wychodzili.teraz tez z jednej strony sie smaza normalnie a przewracam na 2 przyklejaja sie jak wiadomo ze zeby zdjac musi sie ta 2 strona usmazyc...no to usmazona jest ja biore lyche zeby zdjac a on sie rwie na strzepy i ze srodka wyplywa breja tak jakbym chciala malo co podsmaoznego zdjac!kurwa umiem robic nalesniki ale ciato jest jakby zbyt miekkie mimo ze konsystencja jest taka jak zawsze....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
ja wlewam troszke oleju i rozsmarowuje go za pomoca wacika zawsze tak robie ale takie cos mam 1 raz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
ta maka jakas ciemna mi sie zdaje opis jest ze pszenna i swieza jest ale...za ciemna moim zdaniem ona mi wyglada na zytnia raczej....bo pszenna jest jasna i ciasto jest jasne a ta byla szara i ciasto szare...ale nie smierdzi a termin ma jeszcze dlugi.i napisane jest ze pszenna nosz kurwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fsdfsfss
kurcze JAKA BREJA zle robisz nalezniki. nie powinnas miec brei bo jak sie smaza z jednej strony to całosc jest juz scisła i na druga strone przezucasz tylko by zrumienic. co ty robisz jakies grubasne te nalesniki??! chyba jednak ich nie umiesz robic. moga ci sie rozpasc ale nie BREJA. masz za slabo nagrzana patelnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciocia bardzo dobra rada
Nie wlewaj oleju na patelnię a do ciasta a unikniesz takich sytuacji. Ja robię tak od lat i nie mam tego typu problemów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plijaneczjka
ja bym obstawała za mąką:) Dodaj 1 jajko - powinno pomóc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
mam goraca patelnie i z jednej strony jest ok zrumieni sie przewracam na 2 nie? no i jak zdejmuje to ta 2 jest juz tez mocno zrumieniona! a jednego przypalilam z 2 strony bo czekalam ze moze faktycznie za slabo podsmazony...a nalesniki robie cieniutenkie i mimo to one tak puchna jakby i obie strony sa usmazone zdejmuje a ze srodka wyplywa mi surowe ciasto....no kurwa przeciez nie raz juz robilam nalesniki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
do ciasta tez troszke oleju daje zeby mi sie nie kleily i patelnie smaruje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fsdfsfss
jak puchna, nie powinny puchac, to cos zle robisz. dodajesz proszek dopieczenia czy jak?? jak robisz nalesniki??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fanka Rysia z Klanu
rozgrzej na maksa patelnie, nalej mniej cista, rozprowadź i przełóż na drugą stronę dopiero jak to z wierzchu będzie ścięte.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
nie wiem co to ma byc robie nalesniki od lat zawsze wychodzily robie tak jak zwykle i cos jest nie halo!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
jak naleje mniej ciasta to mi nie zakryje dna :Ojuz cienszych sie nie da!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plijaneczjka
dodaj jajko, mówię Ci:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fanka Rysia z Klanu
zmniejsz ogień zaraz po nalaniu ciasta na patelnie skoro naleśniki się przypalają a w środku są surowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawsze mozesz isc na produkcje
maka zytnia jest tragiczna, klei sie a wiecej jajek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fsdfsfss
ejj no jajko chyba dodaje, przeciez pisała ze robi typowe. to jak moze nie byc jajka??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
ide dodam jajko,spale patelnie najpierw dopiero naleje :O cos kurwa z ta maka jest nie halo,ona bardzo ciemna jest :O moze zytniej nasypali czy jak?? a z zytniej to ja nigdy nalesnikow nie robilam nie wiem nawet jak by to smakowalo i czy by sie dalo usmazyc.....przyjde za pare min i wam napisze co wyszlo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fsdfsfss
najlepsze nalesniki sie robi tak: 6 jajek, 2 szklanki maki i 2 szklanki mleka ale tak robi szef kuchniw m mariocie ja robie: 1 jajo, maka, mleko, łyzka oleju i juz. jak chce by były wypieczone i grubrze dodaje szczypte proszku do pieczenia a zamiast mleka piwko:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
dalam 2 jajka bo robie wiecej niz zwykle.dodam jeszcze jedno.wlasnie one sie kleja puchna itd mimo ze zawsze robie ciasto i smaze tak samo!! i umiem je robic.a teraz cos jest nie tak i 1 raz mam takie cos!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plijaneczjka
Ja stawiam na mkę jak napisałam mnie czasem tak się dzieje jak mąka jest trefna i wtedy zazwyczaj jest ciasto takie brudno-szare, dodaję wtedy jeszcze 1 jajko i pomaga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fsdfsfss
NIE DODAŁAS JAJKA????? TO CO TY TU CHRZANISZ ZE ROBISZ NALESNIKI. NIGDY W ZYCIU NALESNIKI NIE WYJDA BEZ JAJKA. O MATKO. SZKODA CZASU N KUCHARKE DO SIEDMIU BOLESCI. jak mozna nie dodac jajka do nalesników???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
dalam jajko co ty kurwa czytac nie umiesz!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adsbhcx7 q3wgt ds9pwxye89q327
dalam 2 jajka wczesniej napisalam teraz ze ide dac 3 !!ja pierdole :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plijaneczjka
fsdfsfss - czytaj ze zrozumieniem, autorka dała już jajka, ale dodatkowe jajko może rozwiązać problem!!!!!!!!!!!!!!11

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×