Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SAMONOŚNE POŃCZOCHY

Zgrzyty o pieniądze.

Polecane posty

Gość SAMONOŚNE POŃCZOCHY

Gdy rozpoczynaliście wspólne życie czy mieliscie problemy dot. wydawania pieniędzy? My jesteśmy świezo po slubie który finansowalismy sami. (nie pół-na pół-tylko ile kto miał w danym miesiącu to odkładał) Tak nam sie poszczęściło, ze zblizoną sumę dostaliśmy od gości i postanowilismy zrobić remont. I mino, ze dobadujemy się świetnie to teraz nie mozemy dojść do porozumienia. Denerwuje mnie strasznie , ze tak lekką ręką wydaje pieniadze. Nie popyta gdzie mozna coś dostać taniej.Tak samo jest wz codziennymi zakupami-co mu w ręce wpadnie;/Jak się okazało-różnimy się w temacie gospodarowania pieniędzmi bardzo. Mieliście może podobną sytuację? Jak nauczyć go oszczędności.

Gość SAMONOŚNE POŃCZOCHY
Na dodatek on nie widzi nic złego w tym co robi. Ale przeciez w końcu pieniądze z wesele się skończą i zostana gołe wypłaty

Gość hjkl/
życie... nadejdzie szarówka szarej egzystencji wtedy albo się dotrzecie, albo...

Gość fsdfsfss
hmm... moze tak ustalcie ze zakupy robicie raz w tygodniu i zawsze rob mu liste jak on idzie na zakupy. probowałas z nim rozmawiac? a moze rozmawialas ale to nic nie daje i szukasz sposobu? moj tez jest rozrzutny. ale ostatnio zobaczył ze przez rok ja oszczediłam wiecej zarabiajac mniej niz on, spłacajac raty i kupujac rzeczy po drodze np. laptop a opłatach na studia podyplomowe juz nie wspomne. moze oszczedzaj za was dwoje? tzn raz wmiesiacu po wypłacie przelewaj jakas czesc pensji na inne konto by to było wasze zabezpieczenie i nie ruszajcie tego a z pozostałej czesci zycie. szukajcie tanich materiałow ajk nie on to ty musisz niestety to robic. przejmuj inicjatywe.

Gość roseanne.
Ja miałam podobnie, tylko odwrotnie :D Mam niespotykane szczęście być z mężczyzną, który o wszystko zadba, jest rozważny, rozsądny i umie wszystkim zagospodarowac, wszystko zorganizować. Ja najchętniej przepuszczałabym całą pensję na ciuszki i kosmetyki ;) Na szczęście przy jego boku nauczyłam się oszczędności :)

Gość whoistno
co to sa gołe wypłaty???????????????

Gość SAMONOŚNE POŃCZOCHY
Próbowałam z nim rozmawiać. Ale on nie rozumie , ze np. w jednym sklepie jest sporo drożej niż w drugim a towar ten sam. Na artykułach remontowych są na prawdę duże rozbieżności cenowe. Teraz na koncie ma sporo pieniedzy to dostaje małpiego rozumu;/ Na takie większe zakupy jeżdzimy razem. Ale on masę pieniędzy przepuszcza w sklepach spożywczych po drodze do pracy lub z pracy-bo akurat mu się czegos zachce. (żeby nie było, bierze jedzenie do pracy z domu) Poprostu przeciekaja mu pieniądze przez ręce.

Gość SAMONOŚNE POŃCZOCHY
"GOŁE WYPŁATY":)-Chodziło mi o to , ze teraz ma na koncie pieniądze z wesela ale one wkońcu się skończą i trzeba będzie zyć z miesiąca na miesiąc z tego co zarobimy.

Gość fsdfsfss
a jakos z tym kontem moze tak zrobicie. ze np. powiedzmy jak na poczatku miesiaca macie czy on ma 5000 to np. 2000 na inne konto do oszczedzania a za reszte zyjecie płacicie rachunki itp.?

Gość whoistno
CO TO SA GOŁE WYPŁATY??????????????

Gość SAMONOŚNE POŃCZOCHY
fsdfsfss-Przed ślubem mielismy coś na ten styl. Oszczędzaliśmy na lokacie i mieliśmy wpólne konto na bierzące wydatki. Ale po weselu wzystko przelaliśmy na bierzące o ten remont. Na szczęście opłat pilnuję ja i od razu po wypłacie przelewy robię. Bo tak to bez pradu, wody i mediów bylibyśmy niedługo:) Przed weselem umiał odkładać pieniądze a teraz;/ Albo ja nie zwracałam uwagi na to, ze tyle wydaje na głupoty bo mieszkalismy osobno. Powiem wam , ze moja cicha nadzieja w tym, ze po remoncie się opamięta jak będzie dysponował mniejszą gotówka;p

U mnie moj Przyszły też jest rozrzutny jak ma za dużo pieniędzy. Bo gdy ma tak w sam raz to nawet zaoszczędzić potrafi:) Na szczęście do niego trafia argument "a nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na..." No i mamy jedną kartę do bankomatu , którą noszę ja:)