Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

26Aneczka26

Ślub styczeń - marzec 2011

Polecane posty

Gość zacieszka
a co do wodki to liczy sie mniej wiecej 0,6 l na osobe na wesele + poprawiny !! w zupelnosci starczy ;)

Witam dziewczyny i jak tam przygotowania! Ja co raz bardziej zaczynam czuć siłe płynącego czasu.... I tak p[ogoda mnie troszkę dobija . Własnie zaczełam sie zastanawiać nad pierwszym tanciem. Dziewczyny macie jakieś pomysły , idziecie na jakiś kurs czy tak na żywioł ;)

Gość musli5.3.2011
cześć, my chodzimy już od października na cotygodniowe kursy tańca, babka która je prowadzi jest rewelacyjna, a zadowolenie z tych zajęć jest większe iż są one całkowicie free ;) Do tej pory poznaliśmy podstawy do walca wiedeńskiego, tanga, samby, ... Ale do tej pory nie wybraliśmy swojego tańca, choć zastanawiam się czy walc nie będzie najodpowiedniejszy, ale jaką muzykę do tego wybrać? Częśto syszymy o "Oczarowaniu" Wodeckiego - może to będzie odpowiednie? Polecam wszystkim takie zajęcia :) Widziałam już na kilka wesel gdzie Młodzi nie przygowali się do pierwszego tańca i często nie wygląda to zachwycająco, gdy ogląda się przygotowanych Nowożeńców to zupełnie inaczej wygląda :)

Gość zacieszka
heejjj ;) my załatwilismy dziś obraczki ;D do odebrania w styczniu ;) na pierwszy taniec walc angielski ;) sprobujemy sami troche podlapac a jak sie nie uda to na kurs, chociaz u mnie bedzie ciezko z czasem... zawsze zostaje bujaniec z nozki na nozke ;)

Gość zacieszka
"it is you" Dana Glover ;)

dziewczyny a znacie jakiś fajny rodzaj tańca oprócz walca - co fajnie będzie wyglądac w długiej sukience.

Gość malatezczarna22222
Aneczka26-mamy ślub tego samego dnia-ostatnia sobota karnawału-5.03.11

malatezczarna22222 - to super jest nas coraz wiecej.... piszcie dziewczyny na jakim etapie jesteście. Ja już wódkę zakupiłam połowę napoi gazowanych aaaaaa, jeszcze soki, przystrojenie kościoła, buty, futerko oj jeszcze troche jest

Gość zacieszka
widzę ze tez duzo osob wybiera zime ;) ... wczoraj zamówilam zaproszenia!! przyjda w przyszlym tyg. futerko i bizuteria w przyszlym miesiacu a jutro po wodke ;)

Gość musli5.3.2011
Cześć, na jakim jesteście etapie z formalnościami? Na początku tygodnia załatwiliśmy akty urodzenia, kosztowało to nas 22 zł (od osoby), a dziś chcemy iść do Urzędu Stanu Cywilnego i ponoć musimy przeznaczyć na to 84 zł. A chodzicie do poradni przedmałżeńskiej?

Witam. Jaka zima - to już krok do wiosny. Co do nauk i poradni - ufff mamy je naszczescie za sobą. Jak to jest drogie dziewczynki przed wani to warto szybko to zrobić bo zabiera to trochę czasu. Nauki to 6 spotkań po 2H, a poradnia 3 spotkania.

Gość musli5.3.2011
Jakie masz wspomnienia po nich? Jak wyglądały spotkania w poradni? Chodziłaś sama czy z N.? Płaci się u Was za to/ile? Pytam, bo my rozmawialiśmy z dwoma Ks. i Panią która prowadzi tą poradnie i nikt z nich nie mówił o tych kwestiach, a gdy poszliśmy tam pierwszy raz wyprosili mojego N. :( tak działa informacja, mimo że pytaliśmy niejednokrotnie co i gdzie powinniśmy być. Przykre!

Gość zacieszka
my mamy akty chrztu z wpisem o bierzmowaniu, nauki zaliczone w szkole ;) a do poradni to nam nikt nie kazał iść ;) a dzis pisze wniosek do usc o skrócony akt urodzenia ( i też 22zł )

musli5.3.2011 - nauki były bezpłatne i musiałam chodzić razem N ;). Poradnia była płatna 20 zł od osoby i też chodziliśmy razem. Ostatnie spotkanie też poszliszmy razem ale to juz było spotkanie indywidualne bez innych par. Musiałam przynieś miesięczny pomiar temperatury ( masakra) i pani go omawiała. ogólnie to uważam ze te spotkania to strata czasu. No ale trzeba to odbębnić ;)

Gość zacieszka
o nieeeee ale byk :P f terko ... sorrry ;P

Gość zacieszka
etolka na stojce?? zaraz zprawdze ;P chociaż wszyscy mi doradzaja futerko...

dlaczego odradzają? Foterko ;) może być zawsze cieplej. Ja muszę mieć takie futereczko bo moja sukienka jest z przezroczystej koronki na plecach

Gość zacieszka
a że etola za duzo odsłania i potem sie rozchoruje ;P

Gość musli5.3.2011
Jak się pisze fu/óterko, bo już się gubię? tak jak w adresie : http://moda.allegro.pl/futerko-mega-wyprzedar z-wyprzedarz-i1359143649.html czy tak jak np. "26Aneczka26 dlaczego odradzają? Foterko może być zawsze cieplej. Ja muszę mieć takie futereczko bo moja sukienka jest z przezroczystej koronki na plecach"

Gość zacieszka
no to część alkoholu juz kupiona ;) i tak się zastanawiam kto to wszystko wypije????? ;P nie wiem dlaczego ale mam takie myśli ,ze coś pominiemy ... ze cos nam umknie i zapomnimy to załatwic.. :/ to chyba stres... !!

Gość ojj panny nie boicie się ciapy
zamiast śniegu? ja uwielbiam zimową aurę ale już zadnej porze roku nie wierzę :O

Gość zacieszka
będzie ciapa będzie smiesznie ;D ja tam mam wszędzie blisko więc może sie nie pobrudze ;P a poza tym latem też idzie sie pochlapać.. bo nie zawsze świeci słonce!!

Gość ojj panny nie boicie się ciapy
no ja nie pisałam że w lato może być idealnie :) ja nie chciałabym właśnie ślubu w ponad 30 st upał bo to większa udręka niż cokolwiek.