Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość relaxxx

proszenie na wesele

Polecane posty

Gość relaxxx

Jaki czas przed slubem prosić gości. To pewnie są różne terminy dla rodziny blizsze, dalszej, znajomych. Jak wy to robiliście?

My zaczniemy zapraszać jakie 4 miesięcy przed ślubem. :) Chcemy wszystkim dać osobiści więc ostatni goście dostaną pewnie w okolicy 3 miesięcy przed ślubem.

Gość relaxxx
A duzo Masz prosić osób. No właśnie my też mysleliśmy by prosić ok 3 miesiące wcześniej i dać miesiąc na potwierdzenie

Gość Ania_poszukujaca-Poznan
3-4 miesiace wczesniej, aby kazdy mogl sobie zaplanowac wczesniej

Gość krokodylica
My rozdaliśmy zaproszenia 3 m-ce przed ślubem.

Gość Przepraszam, ale o co chcecie
gości prosić? :O

Gość ka-tie
3-4 miesiace wczesniej?? Nigdy nie spotkałam sie zeby ktoś prosił na wesele 3-4 miesiace przed uroczystoscia, 2 miesiace wczesniej to jest dlugi okres czasu.

My mamy 3 miesiące do slubu i zaczynamy prosić już od weekendu. Tylko, ze dla większości to zaproszenie bedzie pierwszą informacją o naszym slubie:) Bo jak się planuje wesele rok-dwa to poczta pantoflową się rozchodzi ta nowina to mozna prosić ciut później

Gość ka-tie
original flower dobrze mówisz:) jak rodzina wie o weselu to 3 miesiace przed slubem to troszke za wczesnie, gorzej jak prosimy osoby ktore 1 raz uslysza ze jest slub:)

Gość ka-tie
original flower moge zapytac czemu zdecydowaliscie sie na slub w zime?:) malo osob decyduje sie na slub w zime:)

Bo o slubie zdecydowalismy w październiku. Mieliśmy jeszcze termin na sali która nam się podoba na czerwiec ale zimą mamy większy wybór kamerzystów, fotografów. Po za tym ja bym jajko zniosła jak bym miała tyle na wesele czekać:) Nie mam jakiejś takiej mani by przymierzać 1000 sukien slubnych itp. więc da się to naprawdę szybko załatwić. Jedyny minus to taki, ze każdy mysli , ze jak ślub zima to na wiosnę pępkowe

Gość ka-tie
O kurcze to na prawde szybka decyzja:) powiem Ci że chyba tak jest lepiej, czekac 2 lata na ślub, dla mnie to tez zbyt dlugo. A faktem jest ze w okresie zimowym jest mniej slubow i wesel i jest wiekszy wybor sal, kamerzytow, fotografow itd:) w okresie letnim to totalna masakra, trzeba czekac przynajmmniej rok zeby np wybrany kamerzysta mial termin:) z tym slubem zimowym to niezly pomysl:) nie wiem dlaczego ludzie mysla ze jak slub zima to zaraz dziecko, ale taka jest mentalnosc ludzi w Polsce:)

ka-tie- I jeszcze jeden plus zimowego slubu. Z każdej usługi schodzą z ceny:) Bo to raczej martwy okres na wesela. Co prawda są studiówki i karnawał ale to juz jednak na wesele trochę pod innym profilem się szuka.

Gość ka-tie
Walsnie sie nad tym zastanawialam czy schodza z ceny:) a gdzie robicie slub i wesele?:)

Jesteśmy ze świętokrzyskiego. Schodzą , schodzą. Powiem Ci , że na samym fotografie 500 zł utargowalismy. Był za 2 a jest 1,5. Dobra ja spadam do domku zaczynać długi weekend. Jak Masz jakieś pytania to odpowiem później bo dodałam do ulubionych:)

Gość ka-tie
no to juz jestescie 500zl na plusie:) musze sie powaznie zastanowic nad slubem w zime:)

Gość ka-tie
udanego weekendu życzę:)

Gość szafirek....
Mysle, ze 3 miesiace to wcale nie jest za wczesnie, bo jakby nie patrzec to dla wiekszosci moze byc spory wydatek, bo czesto oprocz prezentu (nawet takiego skromnego) trzeba kupic cos do ubrania czy jakies buty. Poza tym lepiej dac wczesniej niz za pozno. Ja bede rozdawac 3 miesiace przed a miesiac przed slubem wszyscy beda musieli mi potwierdzic przybycie.

Gość kalaaaa
My bierzemy ślub w styczniu :) Kamerzysta 350 taniej, fotograf 400, sala 15 zł taniej od osoby, zespół cena normalna ze względu na studniówki ;] Także drogie panie ślub zimą nie jest zły ;) My zdecydowaliśmy się w lipcu także długo czekać nie będziemy :)

Gość kulerr
cgtr

Gość paskudne te pierscionki
3 miesiace za wczesnie ? Sorry ale jak ktos zarabia najnizsza krajowa, z z reguly tak jest, to musi miec troche czasu na przygotowania do wesele, kredytu przeciez nie wezmie ;/

Gość rowniez uwazam ze okolo
3 miesiecy to odpowiedni czas..... wlasnie ze wzgledu na finanse, ewentulanie ktos pracuje i musi wziac urlop, takze okolo 3 miesiecy to akurat na zaproszenia

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej