Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tygrysicagórska

Ratunku! Żółte zębiska

Polecane posty

Gość Tygrysicagórska

Mam dość. Ostatnio synek powiedział mi jak w Czerwonym Kapturku - Maaaamooo jaakiee Ty masz żółte zęby! Dzieci są szczere do bólu, a ja już nie mogłam udawać, że nie zauważam problemu. Pasty jakoś nie dają efektu. Myślę o wybielaniu, ale słyszałam, że są różne metody. Ktoś próbował na własnej szczęce?

Gość Kudemik
Ja próbowałam! :) Kupiłam sobie na allegro wybielające paski, ok. 40 złotych. Wszyscy w szkole (liceum) zauważyli, że mam bielsze, białe zęby! Sama jestem baaardzo zadowolona! :)

Literki w pseudonimie mi się poprzestawiały ;) Powiem może jeszcze coś więcej :) Paski te nosiłam przez cały tydzień, dwa razy na dzień, przez 30 minut jeden. Pytałam dentystę, czy nie zdzierają one szkliwa, ale powiedział mi, że są bezpieczne. O, i oczywiście później troszkę, możesz odczuwać lekką nadwrażliwość, ale to minie :)

Gość Tygrysicagórska
Kundemik dzięki za info :) Pomyślę, bo próbowałam kiedyś takich pasków i nie byłam zadowolona. Ale to było dawno i może od tamtej pory robią lepsze.. Bo ja myślę o zabiegi bardziej. Ponoć trwalszy...

Niby tak, ale na pewno droższe są zabiegi :) I to o wiele, wiele. Ja jak na razie mam jeszcze aparat na dolnych zębach, więc paski robiłam tylko na górne ząbki i muszę powiedzieć, że widzę różnicę, a paski robiłam już pół roku. Za kilka dni mam wizytę u ortodonty, najprawdopodobniej ściągną mi już aparat, wtedy znów zamówię sobie paski i wybielę dwa łuki, bo kiedy nieraz przyrównuję swoje zęby to różnica jest konkretna. Wiesz, myślę, że powinnaś spróbować raz jeszcze z tymi paskami. Chociaż tak na początek. Może tym razem będzie lepiej? :) Moja koleżanka wybielała zęby jeszcze jakimiś nakładkami, czy czymś takim, nie wiem dokładnie, zapłaciła za to coś chyba 30 złotych. Nawet ładne miała zęby, jednak jej wybielanie trwało coś ponad miesiąc. A paski? Myślę, że są bardziej korzystne - to w końcu tylko tydzień, a i efekty są! Spróbuj, naprawdę warto :) :)

Gość umpa lumpa
Przed wybielaniem warto pojsc do dentysty, usunac kamien nazebny i zapytac o opcje. Moze u ciebie to nie przebarwienie szkliwia, ale np. brak fluoru, czy cos takiego? Ja mam jednego zeba z tylu, ktory z boku strarl sie, hmm, dentysci mowia, ze to taka jego uroda, ze szkliwo sie starlo i jest zolty w tym miejscu, czy to fluoru braklo, nie pamietam. W kazdym badz razie to sie zdarza i wtedy wybielenie nic nie da. Warto pojsc do dentysty i przemyslec swoje opcje.

Podobno pomaga proszek do pieczenia lub sól. Moczysz szczoteczkę i szzotkujesz. Tylko nie przesadzać z tym zabiegiem! Raz w tygodniu można go stosować

a ja slyszalam ze pomaga nacieranie zebow skorka z cytryny i plukanie ust olejem. probowalam to drugie i troche pomaga, ale zabraklo mi wytrwalosci

Moja kolezanka z pracy co jakis czas wybiela sobie zeby nakładkami od dentysty. Faktycznie widać róznicę, ale po jakims czasie wszystko wraca do normy. Niby to nie szkodzi na szkliwo itp ale ja w to nie wierze. Mimo wszystko jesli przeszkadza Tobie Twój kolor to spróbuj cos z tym zrobic, moze na pczatek te paski z allegro.

Ja mam jeszcze aparat i ciężko się zęby myje używam pasty blanx pasta jest rewelacyjna oczywiście co 3 miesiące piaskowanie autorko najpierw piaskowanie pewnie z 2 czy razy potem kup sobię tę pastę i plastry lub wybielanie

ja wybielalam żelem "biala perła", mozna kupic w aptece. chyba okolo 60zl kosztuje, nie pamietam dokladnie. po miesiacu uzywania mialam tak biale zęby ze az razilo hehe, mowie powaznie.

U ciebie też pasta działa u mnie było widac znaczącą różnicę już po miesiącu myję 3 razy dziennie tą pastą w sumie mam 2 taką mała dałam za nią 10f i większą za 6f mniejsza pewnie lepsza ,ale wole nie myć 3 razy dziennie tak silnie wybielającą pastą więc myję na zmianę

A ta Blanx i Biala Perła sa dostepne w aptece czy np. w rossmanie?

Poszukam tej Blanx bo biala perła to nakładki, a ja mam odruch wymiotny i w zyciu sobie nie wloze tego do buzi.

Gość Tygrysicagórska
Dziewczyny wielkie dzięki za rady :) Normalnie miałam zawsze białe zęby, ale chyba za dużo kawy herbaty ostatnio. Jest tak: próbowałam sody, ale myslałam, że pawia puszczę. Na pasty nie mam cierpliwości. Postanowiłam sprawdzić Smilite, to metoda usuwania przebarwień światłem. Znajoma sobie zachwala. Ktoś to robił może jeszcze? Plastusiowa: Nie wpadłam z tymi złotymi. A moje dziecko z cynicznym uśmiechem przygląda sie moim wysiłkom zmierzającym do wybielenia zębów. Ma minę niewiniątką, ale dam sobie rękę uciąć że się brzdąć dobrze bawi moim kosztem :)

Gość saver
Tygrysico, ja słyszałam, ale nie próbowałam. Podpytam kumpeli które próbowała i dam Ci znać wkrótce :)

Gość Tygrysicagórska
Będę wdzięczna. Ja już trochę poczytałam o tym, to takie niebieskie światło które wspomaga działanie żelu wybielającego. Piszą, że jest mega efektywne i krótko trwa. ALe nie spróbuje, dopóki mi ktoś tego nie potwierdzi, szkoda by było pieniądze w błoto wyrzucać

Gość whitesmile
Tygrysica, ja zrobiłam i mam ząbki jak ta lala! Chcesz wyślę ci na maila zdjęcie przed i po - będziesz w szoku! W Artclinique w Krakowie, wczoraj miałam zabieg. Promocja jest, tylko 300 zł!!!!

Gość Tygrysicagórska
Whitesmile dzięki za info :) Właśnie się umówiłam ! Fajna ta promocja, pare złotych zostaje w kieszeni hehe. No i będę miała śnieżnobiałe ząbki :)))))

Gość whitesmile
Tygrysica, mogły! :D