Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szokszokszokszok

chłopcy w rajstopkach w przedszkolu - zabronione?

Polecane posty

Gość Szokszokszokszok

Moja znajoma ostatnio przeżyła szok. Zaprowadziła swojego trzyletniego synka do przedszkola. O tej porze roku jest zimno, więc mamy pod spodnie/kombinezon zakładają dzieciom rajstopki. A więc ta znajoma wrac po dziecko a ono w biega po sali od pasa w dół w samych majteczkach i kapciuszkach. Gołe nogi, bose stopy. I tu pada pytanie do przedszkolanki: DLACZEGO MOJE DZIECKO MA GOŁE NOGI? Odpowiedz: bo chłopczykom nie wypada chodzić w rajstopkach... Kupiła małemu kalesonki, ale ja na jej miejscu bym zrobiła jej awanturę. Nie dość, że dziecko miało poobcierane stópki, to się przeziębiło. Czy w przdszkolach waszych dzieci też panują takie zasady? Jak powinna według was zareagować moja znajoma? Co wy byście zrobiły?

Gość too jest głupieee
Nie rozumiem dlaczego nie wypada :o Przecież jak jest zimno to chyba to jest wygodniejsze niż jakieś kalesony :O A jeżeli ma sie spodnie to chyba w ogóle w niczym nie przeszkadza :O

A tak ciężko ubrać dziecku spodnie dresowe? przecież to fatalnie wygląda jak chłopiec a nawet dziewczynka biegają w rajstopach :o

nie mam dzieci co prawda, ale myslę że bym nie wytrzymała i zrobiła awanturę że hej począwszy od przedszkolanki skończywszy na dyrektorce. co to w ogóle ma znaczyć że ktoś decyduje o tym w czym moje dziecko chodzi?! dla mnie to jest nie pojęte. poza tym oczywiscie jakaś nienormalna rzecz że dziecko biega w samych majtkach :o to by było napewno nie na moje nerwy ;)

Gość przedszkolanka 130
Nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy coś takiego!!!!! Wszyscy chłopcy chodzą w rajtuzach i nikt się temu nie dziwi! Ja bym zrobiła zadymę, bo mały ma prawo nosić rajstopy, nawet różowe!!!!!!

Gość Szokszokszokszok
Problem polega na tym, że maluchom jest wygodnie w rajstopkach i jeszcze nie identyfikują ich z płcią. To dorośli mają z tym problem!!! I to wykształceni pedagodzy powinni wiedzieć, że wdok własnych majtek na oczach dzieci jest/może być bardziej dla dziecka upokażający niż widok jak biega w rajstopach. Ja też mam syna ma dopiero 10mcy, zakładam mu rajstopki i bede do puki będzie tego chciał. Moi bracia długo chodzili w rajstopach i jakoś w dorosłym życiu nie mają problemu ze swoją seksualnością. Oboje mają żony i dzieci. (na marginesie buciki na obcasie dla nowonarodzonych dziewczynek to kolejny absurd wymyślony przez dorosłych)

Gość Szokszokszokszok
upupup

każdy z nas oprócz estetyki powinien też kierować się zasadami zdrowego rozsądku-co gorsze dla dziecka chodznie w rajstopkach w których mu jest wygodnie czy bez rajstop gdzie dziecku jest zimno. Jeśli dla kogoś to problem niech na rajstopy zakłada dziecku krótki spodenki.

Nie wszyscy chłopcy chodzą w rajstopach - mój nie chodził i chodzić nie będzie ;) jest tyle rodzajów dresów, spodni dresowych że naprawdę nie musi biedak w rajstopach/kalesonach chodzić :o a już zdjęcia no na NK takie urocze dzieciątko w rajstopach - tragedia.

"to fatalnie wygląda" kurwa, nie ubierajcie dzieciom pampersów bo to powiększa pupy :O Ja bym sie wkurzyła gdyby coś takiego w moim otoczeniu miało miejsce. Nie rozumiem jak przedszkolanki mogły dopuścić żeby gołe latało

Kultura mam na drugie ta kurwa to akurat mało ma wspólnego z kulturą ;) to Twoim zdanie dziecko ma wyglądać byle jak bo jemu to różnicy nie robi? fakt w przypadku przedszkola lepiej żeby biegało w rajstopach niż nago/ w majtkach zawsze to mniejsze zło ;)

Gość umpa lumpa
Dziecko ma byc ubrane CIEPLO i ZDROWO, nikomu do tego, czy ubieram mu pod spodnie rajtuzy, czy kalesony. Faktem jest, ze dzieci potrzebuja czegos cieplego na dworze, ale juz w budynku mozna im te rajtuzy sciagnac. Moze przedszkolanka uznala, ze skoro biega i sie poci, to lepiej go rozebrac do majtek, niz pozwolic, zeby taki zgrzany wyszedl na dwor z toba i sie przeziebil?

To było tylko nieco niekulturalne :D Mam kilka stopni :P Wg mnie dziecku ma być ciepło i wygodnie, wiadomo że jak wygląda schludnie i ładnie to lepiej, ale i tak wygoda jest najważniejsza. Czasem dzieciaki się upierają, że będą nosić jakąś śmieszną rzecz bo ją lubia i jest im w niej bardzo wygodnie, to co nie wypuścisz go z domu bo wygląda tragicznie i fatalnie?

Gość fatalnie to wy wyglądacie
co niektóre w rajstopkach :o co za idiotyzm sie szerzy ja pierdole :o

jak tylko nieco to ok ;) wiesz ja bym chyba z domu nie wypuściła, bo teraz mu pozwolisz głupio się ubrać - ok nikomu się krzywda nie stanie ale potem wymyśli większą głupotę i pozwolisz? jak zaczniesz od początku na wszystko pozwalać to w końcu przyjdzie dzień cze na coś pozwolić nie będziesz mogła (dla zdrowia czy bezpieczeństwa) i nagle dziecko będzie miało szoczek. To tak jak z siedzeniem w wózku, mój młody wie że musi siedzieć dopóki go nie wypuszczę i jest ok, koleżanka pozwalała wychodzić dziecku z wózka kiedy chciał i teraz wraca cała mokra ze spaceru/zakupów bo młody nie dość że wychodzi sam z wózka to jeszcze ją gryzie jak ona chce go z powrotem włożyć czy prowadzić za rękę. Mój młody jak będzie chciał sobie wybierać ciuchy to dam mu do wyboru 2-3 rzeczy wybrane przeze mnie (żeby wybór miał) a nie całą szafę.

Gość to jest prowo
buehehehehehe :classic_cool: annnnnnnnna ta dieta na łeb ci padła :o

Znana metoda "pozorny wybór" :D Wiesz, dzieci są różne, i jak jest osiołkiem nawet jak się starasz być stanowczym itd to za którymś razem dasz za wygraną ;) No i będzie pozamiatane Ale na pewno osoba trzecia nie ma prawa mówić co Twojemu dziecku wypada a co nie

Gość sdegtruyuiop[
bo chłopczykom nie wypada chodzić w rajstopkach. to pod rasizm podlega.da sadu z nia.

Ale na pewno osoba trzecia nie ma prawa mówić co Twojemu dziecku wypada a co nie - tu się zgodzę ;) mój mały uparty jest ale ja bardziej (na razie ;) ) co do diety spoko ;) już zeszłam na 50 kg :P tylko suwaczek stary został, widać dieta nie żyję bo nawet go nie uaktualniłam ;)

Gość sdegtruyuiop[
to pod rasizm podlega.do sadu znial

Gość gra-chamka
moj syn rowniez chodzi do zlobka w rajstopach pod spodnie, w szatni zdejmuje mu spodenki i wewnatrz biega w rajstopkach. Dla mnie najwazniejsza jest jego wygoda i to ze nie marznie i w doopie mam co kto sobie mysli. Gdyby mi taki numer wywineli to bym zrobila niezly rozgardiasz.