Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia trzask

Jak walczyć ze stresem?

Polecane posty

Gość sylwia trzask

Zauważyłam, że od jakiegoś czasu dopada mnie straszny stres kiedy musze sie publicznie wypowiadac albo gdy znajduje sie w miejscach gdzie jest duzo ludzi np w kosciele. Wtedy zaczyna mi sie robic gorąco, serce zaczyna mocno bić, zaczynają trząść się ręce i nogi i nie moge nad tym zapanować. Co robić żeby nawet w trudnych sytuacjach zachować wewnętrzny spokój? Jak z tym walczyc?

Gość Pietras
Nikt Ci tu nie pomoże, bo na Kafe siedzą sami odważni :P

Gość upadła01
Większość ludzi ma takie objawy jak ty,gdy mają tylko wystąpić przed większą liczbą osób.Nie znam jakiś sprawdzonych sposobów,które działają na wszystkich.Jednak wydaję mi się,że mogłabyś spróbować z "rozmawianiem ze sobą w myślach"."Będzie dobrze","czym tu się stresować","bułka z masłem" i tak dalej i dalej,ciągle optymistycznie...Takie "uciszanie" swojego mózgu,może nawet jego oszukiwanie,bo w sumie jak ciągle tak mu wmawiasz,że się uda,to i mózg zaczyna w to wierzyć i ty sama...Może to śmieszne,takie gadanie i w ogóle,ale mi pomaga.... :P :D

Gość barabarka1
zgadzam się z powyższa wypowiedzią Dodatkowo spróbuj wtedy głębiej oddychać

Gość Moni-czka
hej, pracuję głosem- jestem wykladowcą ipo prawie 10 latach powinnam niby oswoi ten stres, a jednak nie ... testowałam i medytacje i techniki oddechowe i produkty mind4you- działa wszystko razem ;-) a tak na serio- czasami potrzebuje regularnychh sesji medytacji, techniki oddecgowe zawsze pomagaja, a mind4you, a dokładniej sesja 4stress dziala super stosowana przez kilka dni przezd waznym wykladem. polecam! M.

Gość gość
Według mnie dobrą metodą do walki ze stresem są wakacje, krótkie lub długie ale muszą to być wakacje. Byłam parę tygodni temu we wspaniałym ośrodku Manor House w Chlewiskach (woj. mazowieckie) gdzie stworzono program o nazwie "Work-Life-Balance”. Ma ona na celu pokazanie współczesnemu zapracowanemu człowiekowi jak pogodzić pracę z dbaniem o siebie i życiem prywatnym. Równowaga między tymi sferami życia jest niezbędna. Musimy nauczyć się być w harmonii ze sobą, jak również z naszym otoczeniem. Codzienny pośpiech, stres, presja, konieczność dokonywania trudnych wyborów pomiędzy życiem prywatnym a pracą, zmuszają nas do poszukiwania równowagi w życiu. Warto przemyśleć taki rodzaj pomocy,który oferują nam takie ośrodki jak Manor House.

Gość gość
Zawsze też mozna kupic sobie jakies naturalne tabletki, suplementy na uspokojenie. Polecam spróbowac z Forstres. Mnie naprawde bardzo pomaga i widze efekty. Na pewno nie podchodze do wielu spraw juz tak bardzo emocjonalnie, tylko na spokojnie.

tez bym chciala poradzic sobie ze stresem w trudnych sytuacjach. u mnie odbija sie to na wadze. jedni sie objadaja a ja nie potrafie nic przelknac... :(