Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość precz z tym

bus pasy - absurd w miastach!

Polecane posty

Gość precz z tym

Odkąd Janusz Korwin Mikke uświadomił mnie o bezsensowności i absurdalności bus pasów jestem teraz za ich usunięciem. Dlaczego 300 osób ma stać w korku bo na jednym pasie jedzie sobie 30 osób w autobusie? Jeśli ktoś powie że nie każdego stać na samochód to dlaczego taksówki mogą jeździć bus pasami a wiadomo tylko nieliczni mogą sobie pozwolić na jazdę taxą. Tak więc wniosek z tego taki że większość ludzi musi stać w korku bo trzeba zrobić miejsce dla biedoty w autobusach albo pana hrabiego w taxówce. Wiadomo również że większość ludzi w samochodach to są ludzie pracujący, więc ich czas to pieniądz. karząc im stać w korkach przyczyniamy się do zwolnienia gospodarki. A w autobusie jak to w autobusie kto tam może jechać, jakiś studenci, emeryci i mamuśki na zakupy. Czy podzielacie moje zdanie?

Gość belle de jour1
cóż masz problem. Za granicą nikt się nie pluje, że busy mają oddzielny pas.

Gość przesiadz sie na autobus
i ekologicznie i nie bedziesz stal w korkach 😴

Gość chavi
Twoja wypowiedź świadczy o tym, że jesteś debilem. W jednym autobusie jest ponad 100 ludzi. W ciągu godziny przejeżdża np. ze 30 autobusów. Dzięki bus pasom nie spóźniają się do pracy o godzinę.

Gość precz z tym
stań sobie na skrzyżowaniu i policz na ile samochodów przypada jeden autobus! Wtedy ci wyjdzie że na 300 samochodów przypada jeden autobus a do pracy to tylko ci w autobusie mają zdążyć, bo nie rozumiem?

Gość a.owszem
a to nie miała być zachęta do tego, żeby przesiąść się do autobusów, albo pomyśleć, żeby jakoś jeździć w kilka osób samochodami? czasami się zdarza, że ludzie jadą w jedno miejsce, a mieszkają w pobliżu i każdy musi swoim samochodem... no nie wiem, ja jestem wdzięczna za bus pasy, bo jeździłam zawsze na uczelnie 45-50minut, a bez nich 1h-1.20h :o

Gość belle de jour1
przesiądź się do autobusu. Widzisz problem?? Poza tym musiałeś zakładać temat dwa razy??:o

Gość precz z tym
a czy ja napisałem że jeżdze samochodem, nie jeżdze ani tym ani tym, jeżdze rowerem.

Gość chavi
precz z tym stań sobie na skrzyżowaniu i policz na ile samochodów przypada jeden autobus! Wtedy ci wyjdzie że na 300 samochodów przypada jeden autobus a do pracy to tylko ci w autobusie mają zdążyć, bo nie rozumiem? Chyba dziecko nie uważasz na matematyce w podstawówce. Na światłach przejeżdźa zaledwie 5 samochodów i w większości z nich jest 1 lub 2 osoby. Bo debile kierowcy nie potrafią wrzucać na pomarańczowym na bieg. W tym czasie przejeżdża 1 lub 2 autobusy wypełnione po brzegi.

Gość belle de jour1
no więc o co chodzi??

Gość a.owszem
i tak uważam, że wychodzi na to samo- samochód stojący w korkach, czy autobus na bus-pasie (który swoją drogą nie ciągnie się przez całą trasę) i systematycznie zatrzymujący się na przystankach - zanim dojdzie do wymiany ludzi w zatłoczonym autobusie to minutki lecą...

Gość precz z tym
nie dość że każdy kierowca dopłaca do biletów aut.to jeszcze ma czekać w korku bo pan szanowny autobus jedzie. Może niech ci z autobusów dopłacają kierowcom do benzyny to wtedy coś za coś. Dochodzę do wniosku że w Polsce żeby mieć dobrze to trzeba być albo bogatym albo biednym bo przecietny człowiek jest gnębiony na każdym kroku.

Gość belle de jour1
hahaha jak to kazdy kierowca doplaca do biletów??

normalnie z podatków. Ja koorva płace jako kierowca podatek drogowy i zamiast mi budować drogi zabierają mi jeszcze pas dla jebanych autobusów

Gość precz z tym
a tak żebyś ty se mogła kupić choćby bilet studencki, ktoś musi zapłacić za połowę twojego biletu, a z nieba przecież nie spadnie. Więc choćby podatki na stacji benzynowej które każdy kierowca płaci żeby kupić benzyne

Gość belle de jour1
wystarczy sie przesiasc do autobusu i proste. Ale jak mniemam panowie zbyt wygodniccy zeby podrozowac autobusem, prawda??

Gość belle de jour1
a zresztą co mnie to i tak nie mieszkam w PL

Gość ddddddd
myslicie ze ten jeden pas wiecej cos zmieni? dalej beda korki. do tego jeszcze ci w autobusach beda stac.

Gość sssssswwwwww222
spierddalaj . ja lubie bus pasy :classic_cool: jebcie sie truchla w swoich wielce szpanerskich audiolkach 30 letnich :o

Gość sssssswwwwww222
precz z tym Odkąd Janusz Korwin Mikke uświadomił mnie o bezsensowności i absurdalności bus pasów jestem teraz za ich usunięciem. Dlaczego 300 osób ma stać w korku bo na jednym pasie jedzie sobie 30 osób w autobusie? Jeśli ktoś powie że nie każdego stać na samochód to dlaczego taksówki mogą jeździć bus pasami a wiadomo tylko nieliczni mogą sobie pozwolić na jazdę taxą. Tak więc wniosek z tego taki że większość ludzi musi stać w korku bo trzeba zrobić miejsce dla biedoty w autobusach albo pana hrabiego w taxówce. Wiadomo również że większość ludzi w samochodach to są ludzie pracujący, więc ich czas to pieniądz. karząc im stać w korkach przyczyniamy się do zwolnienia gospodarki. A w autobusie jak to w autobusie kto tam może jechać, jakiś studenci, emeryci i mamuśki na zakupy. Czy podzielacie moje zdanie? po pierwsze mądralo KAŻĄC im stać w korkach. po drugie - mnostwo pracujących osob jezdzi busami. w godzinach szczytu raczej nie widuję babc, żuli i obiboków