Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niśkaaa

Zaczęłam dieta 600-700 kcal!Kto ze mną?

Polecane posty

Gość Niśkaaa
O fajnie:)To uciekam do Was:) papa wszystkim!

Gość niteczka..yy
oj nie polecam takich diet sama stosowalam owszem schudłam wyglądałam tez ładnie do czasu az brakło mi sił na cwiczenia i wpadłam tylko w depresje iznów przytyłąm . Nie warto do tego rozregulowany metabolizm i szereg innych nieszczesc

Gość gość
Osoby które piszą, że 700kcal to już głodówka itp i że należy jeść więcej chyba nie są zbyt dobre z matmy... Mając wzrost 162 i tryb siedzący moje zapotrzebowanie kcal to jakieś 1900 kcal. Zdrowe odchudzanie (a raczej w granicach normy) to -1kg/tydzień, a żeby zgubić 1kg należy stracić 7000kcal. Czyli, jak też większość dietetyków zaleca: -1000kcal na dzień. Więc jeżeli masz pracę siedząca, jesteś niskiego wzrostu i nie masz czasu na ćwiczenia to faktycznie w celu schudnięcia należy jeść te 900-1000kcal. I jedząc 1000kcal również można jeść rzeczy pełnowartościowe. Jedząc 1800-2000kcal przytyłam i to sporo, przy jedzeniu 1500kcal waga stała w miejscu, na 1000kcal chudnę i nie czuję się ani głodna, ani zmęczona. Pozdrawiam wszystkie osoby twierdzące że dieta ok 1000kcal to głodówka i zamiast kg stracę zdrowie i włosy!

Gość gość
Jedząc 1000 kcal nie masz szans na zapewnienie odpowiedniej ilości białka, tłuszczy, o tak ważnych składnikach jak wapń czy witaminy nie wspominając. To raz. Dwa: NIGDY dieta nie może być poniżej PPM (podstawowej przemiany materii, czyli ilości kkcal jakie organizm spala nawet jak człowiek 24 godziny na doby leży plackiem), a PPM dla kobiety, jaką opisujesz będzie w zakresie 1100-1200 kcal. A to, co opisujesz (1800 kcal tycie, 1500 zero zmian) świadczy tylko i wyłącznie o tym, że masz zniszczoną przemianę materii i twój organizm funkcjonuje na poziomie organizmu 90-letniej babci. Nie jest to ani powód do chluby, ani tym bardziej do naśladowania, to jest stan chorobowy.