Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bizneswoman1212

smalec na głowie

Polecane posty

Gość bizneswoman1212

Witam! CODZIENNIE myję włosy bo jak nie umyję to mam taki smalec .. szok ... I to w ziołowych szamponach, które niby mają pomagać. A w poniedziałek mam podróż służbową i jak ja mam dotrzeć na miejsce z taką głową??

Gość bizneswoman1212
Pomocy Kobietki, co robić?

Po pierwsze ogranicz mycie włosów. Musisz się trochę pomęczyć z tłustymi, ale na razie są za bardzo nawilżane i przyzwyczaiłaś je do tak częstego tłuszczenia się. Po drugie jedwab, jedwab i jeszcze raz jedwab. Nakładaj go ile wlezie. ;)

Gość bizneswoman1212
Ojj po jedwabiu to już masakra. . .

Gość bizneswoman1212
Tyle, że moje włosy mają i łupież i są tłuste! Nawet nie wiem jaki szmpon dobrze dobrać/

Po jedwabiu masakra? A to dziwne... Cóż Kelly Clarkson nakładała na głowę mnóstwo mąki, żeby je wysuszyć. 🖐️

Gość dyzkusja ogulna
idź do apteki i kup sobie KATZY healing shampoo. kosztuje niewiele ponad 10 zł a może się okazać bardzo, bardzo pomocny. dla mnie jest genialny. oczywiście leczniczy, więc nie na stałe, ale u mnie zdziałał niemalże cuda, i teraz już nie mam w zasadzie problemów ze skórą głowy, a w każdym razie nie tak jak kiedyś, a miałam okazuje sie podobnie - parę godzin po umyciu dosłownie smalec, i do tego trochę mi się sypało z głowy.

Gość dyzkusja ogulna
sorry, nie KATZY a CATZY ich strona http://www.catzy.pl/ lokrecja, jedwab jest tylko nabłyszczaczem do włosów, zamyka łuski. nie ma jakichś super odżywczy dla skóry głowy wlaściwości, poza tymi ogólnymi co wiadomo.

Gość Gaqpag
vichy dercos. a tak w ogole to przejdz sie do endokrynologa

Gość bizneswoman1212
DZIA!! Może pomoże. Ciekawa jestem czemu tak mam...

ten catzy jest dobry,teraz go nie uzywam bo wysusza wlosy, moze dla ciebie bedzie dobry. mi po jedwabiu strasznie sie wlosy przetluszczaja

Gość bizneswoman1212
Byłam u dermatologa i przepisał mi szampony i inne specyfiki. Nic nie dało, a skórę podrażniło tylko.

Gość dyzkusja ogulna
warto spróbować. i prawdą jest, że dobrze jest trochę przetłuścić włosy. jest metoda, że się miesiącami nie myje, ale nie oszukujmy się, jak człowiek co dzień musi chodzić do pracy między ludzi, to ciężko to realizować. ale trzeba się przyzwyczajać, choćby np jak jestsię w domu to nie myć, w weekendy, trzeba przyzwyczajać skórę głowy. jestem bardzo ciekawa, czy Ci pomoże :)

Gość dyzkusja ogulna
plastusiowa, no co Ty! mi Catzy nie dość że ładnie znormalizował pracę gruczołów łojowych na skórze głowy, to moje włosy po nim były naprawdę ładne, błyszczące! a jeśli będzie Ci wysuszał, autorko, to ostatecznie na same końcówki coś można nałożyć, byle nie na skórę głowy.

Gość bizneswoman1212
Ehh ja jestem tak zabiegana, praca, praca, praca... Dom to jak hotel ... dosłownie. Ale szamponik catzy wypróbuje ;-) Jutro biegusiem do apteki!

Gość dyzkusja ogulna
są dwa, zielony i czerwony, zielony ma jakies zioła, ale czerwony ma silniejsze chyba działanie. ja stosowałam ten czerwony. napisz mi, czy Ci pomógł :)

Gość bizneswoman1212
Dzia Kochana ;-) W aptece dostane go, prawda??

ogolnie bylam z tego szamponu naprawde zadowolona, bo te wszystkie hedenszoldersy i inne reklamowane zupelnie na mnie nie dzialaja chociaz nie mialam nigdy duzego lupiezu. ale wszystkie ziolowe i antylupiezowe szampony wysuszaja mi wlosy niestety, pomaga nalozenie odzywki po mysciu ale nie zawsze mi sie chce

Gość dyzkusja ogulna
tak, w aptece. ja nie miałam problemów z dostaniem go, w większości był :)

Gość bizneswoman1212
Wazne aby w poniedzialek nie dac plamy... Szef kazal sie wszystkim odstawic jak stroz w boze cialo ;p

Gość dyzkusja ogulna
plastusiowa, tak to jest niestety :( ja aktualnie używam szamponu nagietkowego z Herbapolu (też w aptece można kupić), to fajnie łagodzi stany zapalne na skórze głowy, też jest niezły, ale troszkę wysusza :( co dla skóry głowy dobre, to dla włosów za słabe i się trzeba ratować odżywką :O ja używam takiej bez zmywania na same końcówki.

Gość bizneswoman1212
No mi tez te wszystkie "Timotei", "Avon naturals", "garnier" i inne nie pomagaja ... Wlos mam ladne tylko po umyciu i wytrzymaja tylko 1 dzien

Gość bizneswoman1212
lece dziewczyny , dzia za pomoc ;-) Napisze czy efekty sa ;p;p dobranoc

Gość dyzkusja ogulna
dobranoc :) trzymam za słwo, zapisuję sobie topik w ulubionych i w niedzielę wieczorem ma być pierwsza relacja :classic_cool:

Gość apsik apsik
WŁOSY POPSIKAJ LAKIEREM! Przetłuszczają się bo dotykają do skóry, lakier wysusza. mi to pomaga

Gość fraglesia
MĄKA DZIAŁA CUDA! NA TLUSTE WLOSY POSYP TROCHĘ MĄKI (jak za mały efekt to weź więcej maki ale tyle żeby nie było bialo) GENIALNY EFEKT O ILE NIE MASZ KRUCZOCZARNYCH WLOSÓW :)

Gość fraglesia
wetrzyj dobrze tę mąkę i efekt gwarantowany!!!!!!!!!!!! SPRÓBUJ

Gość serekkkkkkkkk
jest jeszcze suchy szampon, w podrozy moze sie porzydac

Gość lakier, mąka i suchy szampon
to są tylko półśrodki. ważniejsze jest wyeliminowanie przyczyny