Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giguś38

ile kasy mam dać na weselu 2 osoby dorosłe + 2 dzieci ( 14 i 4 lata)

Polecane posty

Gość giguś38

Zastanawiam się bo to znajomi ( nie rodzina) ale wesele z noclegiem , więc młodzi ponoszą większe koszty...................

Gość oooooooommmm
daj 428 zł i 63 grosze

Gość osiemsetttt
800 zl minimum

Gość 5 feet 3 inches
600zl

Gość mala ja
600 to tak akurat

Gość 300zł od czterech osób
z noclegiem ? Litości !

Gość giguś38
właśnie planuje dać tak z 600 ale nie wiem czy nie mało , bo syn 14 latek to będzie miał na pewno osobne miejsce i z jedzeniem jest liczony jak dorosły , nocleg do 12 następnego dnia i jeszcze autobus jest w obie strony.................. więc zastanawiam się czy nie za miało???????????????

Gość wez sie nie osmieszaj
min 800 zl

Gość a ja myślałam
a ja myślałam, że to młodzi płacą za wesele a nie goście.

Gość dzisiaj idac na wesele
placi sie za siebie plus naddatek aby mlodzi mieli ;-) Czyli inaczej mowiac sama oplacasz sobie zarcie a dodatkowow mlodym dajesz prezencik. Ot taki sprytny sposobik na zycie te wesela :D

Te 600zł wystarczy jeszcze się ubrać przecież trzeba i w ogóle tam jakoś dojechać a skoro nocleg to pewnie daleka trasa. A ci co się tak mądrzą to pewnie dają jak dziewczyna wyżej 200zł;]

Gość to jakie oni ponosza wydatki
nie powinno miec wplywu na prezent. No ale niestety ma :O I jak nie raz sie slyszy teksty "wazne, zeby byc, a nie kasa" to sie czuje na odleglosc ta hipokryzje. Wkurza mnie wieczne tlumaczenie wszystkim, ktorzy mnie zapraszaja na slub, ze mnie nie stac.

Gość myślę, że 600zł jest ok
:)

Gość skarlettaav
to zależy ile masz kasy przecież. Nie będziesz oddawać pół pensji! Ale tak rodzina to 1000zł daje. Ale jak ja bym nie miała kasy to nawet bym się nie pchała. Zresztą nie lubie wesel.

Gość malpiatka
organizowalam tak swoje wesele,nocleg i autokar z drugiego konca polski w dwie strony,ludzie daja roznie,niektorzy tylko 200 zl za pare:/ ja dalabym na twoim miejscu z 700zl i powinni byc zadowoleni,pozdrawiam

Gość u mnie w 2009
na weselu z noclegiem byla rodzina (2+2 dzieci reczej dorosle bo 18 i 20 lat) i dali 400 zl. wesele bylo z noclegiem. koszt ich zaproszenia to bylo jakies 1000 zl. ale akurat mi na weselu nie o kase chodzilo, wiec dla mnie to nie byl problem. inni przyszli sami i dali 800.... kazdy podaruje ci tyle ile bedzie mogl.

Gość sam nocleg wyniesie
sporo, bo taki tani hotel to kosztuje ze 150 zł za osobe, więc 600 zł to oczywiście stanowczo za mało

Weź pod uwagę jakie to miasto bądź miejscowość. Na weselu mojej siostry jej koleżanka, która przyszła z mężem i 2 dzieci dała 1200zł. ale mieszkamy w dużym miescie, gdzie wszystko jest drogie.