Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie kumam tego wcaleeeeeeee

Kiedy najpóźniej się wie, ile będzie dzieci?

Polecane posty

Gość nie kumam tego wcaleeeeeeee

Moja koleżanka jest w 6 tc (od zapłodnienia) i już chce kupować łóżeczko, wózek... Tak się zastanawiam, co będzie, jak okaże się, że to bliźnięta? Kiedy można już spokojnie kupowac wyprawkę?

Gość widzę że niekóre z was już
ale masz dylemat. Moja koleżanka dowiedziała się o bliźniakach w czasie porodu. Nawet lekarz był zdziwiony. I co, miała nic nie kupować przedtem?

Gość Asia Kauli
Niech poczeka do 3 miesiąca i dopiero po nim zacznie zakupy, bo do 3 to różnie może być z ciążą... wiesz chyba o czym mówię, prawda.

A mi się wydaje jak na pierwszym usg wyszło , że będzie jedno to tak będzie . Teraz są takie maszyny (że tak to ujmę) , że lekarzom nic nie umknie ;) Mojej małej na usg paluszki liczył ;)

u koleżanki dopiero w 13tc pokazał się drugi zarodek :) miesiąc wcześniej miała usg i nie było widać. Kiedyś często przy porodzie się okazywało, że jest parka, ale wtedy usg było kiepskie i nieczęsto robione druga sprawa, to ja bym poczekała do końca I trymestru, bo niestety b. często zdarzają się przykre sytuacje i trzecia- gwarancja na wózek, fotelik to zazwyczaj 2lata. Najlepiej kupić te rzeczy jak najpóźniej

A powinna poczekać z kupnem takich rzeczy przynajmniej do 6 miesiąca . Bo to troszkę (nie w sumie nie troszkę ) za wcześnie .

Gość nabuzowanaa
jezeli koniecznie chce cos kupowac, to moze niech zacznie od drobnostek: smoczka, spioszkow, skarpetek... wozek w 6 tygodniu to stanowczo za wczesnie.

tak wcześnie to owszem, można oglądać i rozeznawać się powoli w temacie, ale po co kupować? Będzie się o nie potykać przez kolejne pare miesięcy ;) A tak serio, to niech zacznie od jakichś drobnostek jeśli aż tak się nie może oprzeć zakupom dla dziecka.

Gość mamabliźniątek80
do 12 tyg nie widomo czy będzie 1 czy więcej dzieci juz po 12 tyg może lekarz to stwierdzić

Gość baryleczka
Nie mam pojecia, kiedy, ale ile by nie mialo byc, to wozka bym w tak wczesnej ciazy nie kupowala. Raz to ze nigdy nic nie wiadomo , zwlaszcza do konca 3 miesiaca, a dwa - gdzie to trzymac? I bedzie sie tylko kurzyc gdzies na strychu albo w garazu albo bedzie stac w chacie taka zawalidroga

autorko słuszny temat! moja koleżanka kupiła wózek, napał jak cholera, bo piękny nowoczesny i wogóle a poszła na usg i pokazało bliźniaki.i co ? wózek trzeba sprzedać, i szukać wszystkiego x2. ja jestem po 2 usg większego już płodu, i mam tylko wózek i ciuszki które skompletowała prababcia.mnie wyszło jedno dziecko.i już mam 18 tydzień z kawałkiem. a twoja koleżanka i jej 6 tydzień..? w sumie mówi się, że te pierwsze 12 tygodni to największe ryzyko stracenia ciąży,więc należy podchodzić do tego z rozsądkiem..po 12 tygodniu,jak ryzyko znacznie spada, niby można zacząć kupowanie ale ja wiem czy warto tak wcześnie?ja prócz wózka i ciuszków nie mam nic.

Gość a ja nie pojmuję myślenia
ze w 6 tyg wózek to za wcześnie. Równie dobrze w 30 to za wcześnie bo na tym etapie też nie rzadko dzieci umierają. Jak się jest w ciąży to się zakłada, ze będzie dobrze i dzieciątko urodzi się cale i zdrowe. Jedyne co to to, ze gwarancja na ten wózek leci, ale jeśli komuś na gwarancji nie zależy to nie widzę problemu żeby się ograniczać i kupować albo nie kupować. Znajomi kupili wszystko w 30 tyg ciąży, a dziecko zmarło w 32. Przestało się ruszać, pojechali do szpitala i okazało się, że serduszko nie bije. Też było za wcześnie? Różne rzeczy się zdarzają ale trzeba myśleć optymistycznie i tyle!

Gość KoktajlMleczny
mnie lekarz straszyl w 8 miesiacu ze to chyba blizniaki...

Gość Dziecko sie urodzi
To wozka od razu nie potrzebuje. Bez przesady. Ubranka I kocyki mozna po 2kupic to sie przydadza . Ja mam blizniaki I woke lozeczka itp kupowalam juz po urodzeniu . To nie prl wszystko w sklepach jest ! Po co magazynowac zbedne rzeczy?

Gość okrutnica ze mnie
Ale dziwne rzeczy piszecie. W tych czasach jeśli w 6tc widać 1 zarodek, to wiadomo już, że będzie tylko jedno dziecko. Ja miałam zdjęcie USG z 6tc i jak byk było na nim widać BARDZO WYRAŹNIE 1 zarodek.

Gość mni e lekarz
powiedział w 5 tyg były na usg 2 kropki widać