Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Czarna Anielica

Kto kupuje w lumpexie i sie tego nie wstydzi?

Polecane posty

Hej Kochane Mam wra偶enie, 偶e to si臋 sta艂o ostatnio bardzo modne. Kiedy艣 by艂am przeciwna ale jak zobaczy艂am jak w rzeczywisto艣ci wygl膮daj膮 teraz lumpeksy to kupowanie w nich sta艂o si臋 prawie moim na艂ogiem A jak jest u Was?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hienia 艂
ja od lat kupuje ale w "lepszych lumpeksach"nie w badziewnych ,nie potrafie ju偶 kupowa膰 sklepach mas贸wkach bo w lumpeksach mo偶na trafi膰 czasem prawdziwe pere艂ki ,ostatnio torebka sk贸rzana za 24 zl nic nie zniszczona

Udost臋pnij ten post

jeszcze nie trafi艂am na 艂adna torebke w lumpeksie ale wszytsko przede mn膮. W ci膮gu miesi膮ca wydawa艂am kiedy艣 ok 200z艂 na ubrania. Teraz idzie mi 60z艂 ale mam o wiele wi臋cej rzeczy. Polecam tez kupowanie zestaw贸w na allegro ostatnio kupi艂am taki i wysz艂o mi 4z艂 za sztuk臋:)

Udost臋pnij ten post

a czego tu si臋 wstydzi膰 ubrania w sieci贸wkach s膮 takie same, kupuj膮c w sh masz pewno艣膰 ze p贸l miasta nie bedzie chodzi艂a tak ubrana jak ty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ally84
Ja :D ale nie w polsce, i mam kolekcje orginalnych torebek (D&G, Tommy Hilfiger, Chanel) i inne za naprawde grosze (5,10 euro) oraz duzo orginalnych ubran - naprawde pierwszej jakosci. Trzeba tylko szukac i szukac i szukac :D U mnie to jest co tygodniowa wyprawa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jdjsllojnbhhh
uwielbiam kupowa膰 w lumpeksach nie lubi臋 panuj膮cej mody i w normalnych sklepach kupuj臋 tylko buty, bielizn臋 i d偶insy:) Uwielbiam torebki i apaszki-mam ich ca艂膮 kolekcj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja bym chciala zaczac
kupowac ale jak wejde do sh to mnie wszystko swedzi i zaczynam drapac sie niemilosiernie i szybko wychodze:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas globalnej niepogody
Nie s膮 takie same. W SH s膮 rzeczy u偶ywane, noszone przez osoby drugie, a nawet trzecie, a w sieci贸wkach masz pewno艣膰, 偶e osoba druga czy trzecia ewentualnie przymierzy艂a tylko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jdjsllojnbhhh
sugar dlaczego si臋 brzydzisz? Te ubrania s膮 dezynfekowane, poza tym po przyj艣ciu do domu ka偶dy z nas je pierze, prasuje a mog臋 si臋 zapyta膰 jesli kupujesz rzeczy ze sklepu to przed pierwszym za艂o偶eniem pierzesz je?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja kiedy艣 kupowa艂am
rzeczy wydawa艂y mi si臋 fajne, modne, dobrej jako艣ci itp. Ale po jakim艣 czasie zauwa偶y艂am, 偶e gdy robi臋 porz膮dki i wyrzucam ciuchy - to w pierwszej kolejno艣ci te lumpeksowe. I rzeczywi艣cie - co艣 w nich jest "nie takie" - nawet nie potrafi臋 okre艣li膰, co. Te z "normalnego" sklepu nosz臋 d艂ugo, tak si臋 nie niszcz膮.... A w lumpeksie nadal kupuj臋 - ale tylko wtedy, gdy potrzebuj臋 co艣 na kr贸tko - np. do pracy

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 si臋 brzydz臋. Poza tym w tych wszystkich lumpeksach ju偶 w progu tak 艣mierdzi, 偶e mnie na wst臋pie zniech臋ca :-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jdjsllojnbhhh
wydaje mi si臋, 偶e ten specyficzny zapach to w艂a艣nie te 艣rodki dezynfekuj膮ce, dlatego po powrocie do domu od razu nastawiam pralk臋

Udost臋pnij ten post

Tak, pior臋 przed pierwszym za艂o偶eniem. Co do lumpeks贸w - jak pomy艣l臋, 偶e przede mn膮 mog艂a nosi膰 je jaka艣 osoba z zaka藕n膮 chorob膮 sk贸ry itp., po prostu mnie to obrzydza. Wiem, 偶e takie osoby przymierzaj膮 te偶 ubranie w normalnych sklepach, ale 5 min przymierzania to nie kilka miesi臋cy noszenia. Noszenie ubra艅 "po kim艣" r贸wnie偶 mi si臋 nie u艣miecha. Poza tym nie czuj臋 potrzeby chodzenia do lumpeks贸w, potrafi臋 dobrze si臋 ubra膰 w zwyczajnych sklepach :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 verona verona
bo to pewnie trzeba trafi膰 na fajny=dobry=czysty=zadbany oraz dobrze zaopatrzony :classic_cool: Zna kto艣 mo偶e taki na przyklad w Pszczynie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jdjsllojnbhhh
no w艂a艣nie wiele z nas zapomina, 偶e nowe ciuchy te偶 powinno si臋 upra膰:)

Udost臋pnij ten post

Ja kupuje i nigdy si臋 tego nie wstydzi艂am. Nie robie tego z braku kasy tylko dlatego, 偶e tam zawsze mo偶na znale艣膰 co艣 fajnego, oryginalnego a nie to w czym chodzi p贸艂 miasta!

Udost臋pnij ten post

nie mam poj臋cia czego sie brzydzicie. te ciuchy s膮 tak dok艂adnie dezynfekowane ze nie ma sie czego brzydzi膰. juz predzej mozna sie brzydzi膰 ciuch贸w z normalnych sklep贸w-wiadomo ze niekt贸re idiotki kupuj膮 co艣, przepoca na imprezie a potem oddaj膮 bo nie urwa艂y metki, ze niby sie rozmy艣li艂y. i z powrotem na wieszak to idzie,fuuuj a lumpy wiadomo s膮 r贸zne.sa takie ze szmatami i sa takie ze 艣wietnymi ciuchami. najlepsze i najoryginalniejsze ciuchy mam z lumpeks贸w.fakt, ze czasem wcale nie ma艂o kosztowa艂y...

Udost臋pnij ten post

przypomniala mi sie bardzo glupia sytuacja ostatnio siedzimy na sali przed wykladem i przyszly dziewczyny( ok 35-40 lat) i sie chwalily ze kupily w sh staniki!!!! i je wjely i pokazywaly:O to jest chore kupowac bielizne w takim sklepie:O

Udost臋pnij ten post

Nowe ciuchy pior臋 przed pierwszym za艂o偶eniem, ale i tak psychicznie czuj臋 si臋 lepiej kupuj膮c w艂a艣nie w siec贸wkach.

Udost臋pnij ten post

Ja nie kupuj臋, ale uwa偶am, 偶e to nie jest jaki艣 wstyd. Niekt贸rzy maj膮 talent do grzebania w szmatkach i zawsze upoluj膮 jaki艣 fajny ciuch. Niestety ja go nie posiadam.

Udost臋pnij ten post

* w sali

Udost臋pnij ten post

Bez przesady. Nie przyk艂adam do tego jakiej艣 wi臋kszej uwagi czy kto艣 posiada tak膮 sam膮 bluzk臋, jak ja.

Udost臋pnij ten post

ja jako ma艂e dziecko musia艂am ci膮gle donasza膰 rzeczy po siostrze i kuzynce, ale w tych czasach ci臋偶ko by艂o cokolwiek dosta膰. Nie by艂am bardzo zadowolona z tego faktu a napisz臋 偶e nie znosi艂am tego. Teraz jak mi kuzynka przywozi co艣 z Anglii to jestem zadowolona:)

Udost臋pnij ten post

OK, rozumiem, 偶e macie do tego inne podej艣cie. Ja si臋 brzydz臋 lumpeksami, nie chc臋 chodzi膰 w u偶ywanych ciuchach, nowe ubrania maj膮 dla mnie o wiele wi臋ksz膮 warto艣膰 i nic nie zmieni mojego zdania :-)

Udost臋pnij ten post

A ju偶 kompletnie nie kumam, jak mo偶na maluchom kupowa膰 rzeczy z takich lumpeks贸w :/ Wiem, 偶e dzieciaki szybko wyrastaj膮 z danego rozmiaru, ale w 偶yciu nie kupi臋 swojemu dziecku u偶ywanej rzeczy. Co innego dosta膰 w spadku po dziecku bliskiej osoby, a co innego kupi膰 w lumpeksie.

Udost臋pnij ten post