Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna Anielica

Kto kupuje w lumpexie i sie tego nie wstydzi?

Polecane posty

Gość popieram lumpexowe zakupy
sugar_kane OCH PRZEPRASZAM JAŚNIE PANIĄ :D

Gość kużwa ja to nie wiem
po co sie ta sugar wypowiada w tym temacie. sra kasa to i nie chodzi do lumpexow to jasne. nie cierpie tego babska. bardziej niz lumpexow brzydze sie takimi ludzmi

Gość czas globalnej niepogody
Co za śmieszna tendencja. Jak nie kupujesz w lumpeksie i zwracasz uwagę na rodzaj i jakość towaru, to już burżuazja i jaśnie pani, dziwne :-o

Gość masia.
sugar to dobrze, że odkładasz kasę:) Ja dzięki zakupom w lumpku mogę odłożyć 200-300zł więcej niż jakbym kupowała w normalnych sklepach. Zwracam uwagę na jakość i kupuję tylko dobre jakościowo rzeczy

Gość ja tam sie nie brzydzę
sugar_kane--Ja tez jako dziecko nie miałam nic używanego,bo byłam jedynaczką. Teraz mnie tez stać na nowe ubrania ,ale lubię kupowaći używanei nei tylko ubrania,ale takż erózne fajne rzeczy np.na bazarach.

niedaleko mnie jest ciucholand,gdzie sa tylko rzeczy wycenione,ceny tez nie sa najnizsze,ale dziewczyny,jakie tam sa ubrania,jakie firmy ,uwielbiam tam chodzic.

Gość leidi agnes
cześć użytkowniczki, widzę, że macie różne zdanie, to prawda, że lumpeksy są różnej jakości, ja prowadzę taki z ciuchami z dobrego sortu, 99 % ubrań i dziecięcych i dla dorosłych pochodzi z kolekcji, które nie zeszły z sieciówek lub są z wymiany sezonowej. Właśnie wiszą umnie kurtki i marynarki, które też wiszą w tych kolekcjach w sklepach. Poza tym pamiętajcie, że lumpeksy w których śmierdzi mają towar ze zbiórek domowych, bo ten towar musi być odpowiednio dezynfekowany, natomiast ciuchy lepszego sortu nie śmierdzą, bo jak schodzą z sieciówek to nie muszą mieć świadectwa dezynfekcji, pozdrawiam.

sugar_kane - jaki jest sens twojego pisania wogole na tym topiku? skoro jak sama napisałaś BRZYDZISZ sie rzeczami z lumpeksow, a to jest temat o tych ktorzy kupują w lumpeksach? :D zwróć uwage na to że jestes smieszna, mam znajomą ktora moze sobie pozwolic na naprwde drogie rzeczy, ale nigdy by nie powiedziała tekstu "wypraszam sobię! nie kupuję torebek z EKO-SKÓRY!", być może dlatego że jesteście na INNYM poziomie intelektualnym :D ale wiesz jak to jest...siano z butów zawsze wyjdzie, prawda? ;)

popieram lumpexowe zakupy - a ja mam wrażenie, że masz dziwny pociąg do sugar? ;) Nie kupuję w lumpeksach. Nie ważne czy lepszego czy gorszego sortu, nie lubię i już. Ani dla siebie ani dla dzieciaków.

matka polka - pociąg do sugar? nie lubię takich nadętych ludzi. Ty napisałaś teoretycznie to samo co sugar, wyraziłaś swoje zdanie. a sugar to taki pan Jacyków który głosi że za porządny t-shirt płąci się 1500zł. Widzisz różnicę? :)

Ale co złego jest w zwracaniu uwagi na jakość ciucha? Ja t-shirta za 1500zł bym nie kupiła - bez zbędnej przesady, nawet jakbym miała nadmiar kasy, ale już za 300 zł bym się zastanowiła - jako komplet, strój na fitness.

Kto kupuje w lumpexie i sie tego nie wstydzi? Taki jest tytuł tego tematu, a nie: kto nie kupuje w lumpexie, bo się brzydzi?

Gość lisć laurowy 27
jaaaaa i uwielbiam to:D jestem uzależniona:P

Gość nie wiem czego sie wstydzic
akurat nie mam kompleksów, a juz na temat kupowania w lumpie? to fajna przygoda. A ze ktos sie brzydzi? bardziej obrzydliwe jest jedzenie nawet w najlepszych restauracjach sztuccami PO KIMŚ jedzenia , które KTOS przygotował rekami. Nie dajmy sie zwariowac. Mam tylko opory co do butów, bo ich sie nie daje uprac. W lumpach spotykam moje kolezanki z tytułami naukowymi, plastyczki itd - jest fajnie, a nie wstyd!

Gość lisć laurowy 27
tak dobre jakościowo w lumpach mozna znaleźć ciuchy firmowe z dobrej bawełny

w kropki- a ty gdzie kupujesz? zdecydowana większośc sklepów sprzedaje marnej jakości rzeczy po wysokich cenach, największe szmaty jakie widziałam są w Nwe Yorkerze. no chyba że kupujesz tylko 100%skóra w lumpeksach są rzeczy które ktoś wczesniej kupił, w jednym ze sklepów w których kupujesz ty, więc jakość ta sama.

Gość oil
W sieciówkach czasem są takie promocje że lepiej kupić tam i mieć nowe, niż w lumpku za tą samą cenę. Te na wagę są jeszcze ok, ale najgłupsze są te, w których wisi cena na każdej szmacie, i waha się od 12zł do kilkudziesięciu. A ja jakiś czas temu w Orsay kupiłam bluzkę z fajnego materiału i bardzo ciekawie uszytą, za 10zł i drugą za 12, były też sukienki w tej samej cenie. A co do jakości, fakt, w sieciówkach nie ma co szukać prawdziwie dobrej jakościowo odzieży, można spotkać prawdziwe szmaty które targają się przy zakładaniu, a można i te z dość ładnego materiału, ale prawdziwa pierwszorzędna jakość musi kosztować i nie spotka się tego w pierwszym lepszym sklepie czy w lumpeksie. Zapytajcie swoje mamy czy babcie, jak to kiedyś jedną parę spodni nosiło pięciu braci i z butami tak samo, a teraz nie ma szans by spodnie przetrwały pół roku przy umiarkowanym noszeniu i do tego były ładne. Jeśli kogoś stać i wie, że mu potrzebny porządny strój na trening za 300zł to wcale nie zrobi źle, bo mu ten strój sporo wytrzyma i w sumie to oszczędność kupić jeden, a na długo niż co dwa tygodnie kupować w lumpeksie kolejną szmatkę.

Gość uhgbuhgbubgu
ja tez kupuję i nie mam z tym problemu

Gość taka sobie jednaaaaaa
kupuję-bardzo lubię robić tam zakupy bo można dostać świetne rzeczy za grosze:)

ostatnio dostałam śliczne spodnie- nowe z metką za 10zł w sklepie kosztowałyby ok 100zł

Gość od siebie ....
Do lumpeksów nigdy nie mogłam się przekonać. Mogę nosić ubrania po znanej i bliskiej mi osobie ale po obcych ... Nie. Lumpeksy nie wchodzą w rachubę ale outlety... Tak! Co powiecie o outletach? Dla mnie super sprawa

często mozna spotkać w lumpie rzeczy z outletów znam taki sklep który jest wręcz przedzielony na pół na lump i outlet te spodnie które kupiłam były z outletu z metką i kosztowały śmieszne pieniądzę:)

Gość ihuisghigh
a

Gość pomidory w cenie
Zdarza mi się od czasu do czasu kupić coś w ciucholandzie.... szczerze mówiąc wolę jednak nowe rzeczy. ..ale wiadomo w lumpeksie można czasami trafić na prawdziwą perełkę. Mam kilka takich fajnych bluzeczek. NIE ROZUMIEM JEDNAK JAK MOŻNA TAM KUPOWAĆ BUTY A PRZEDE WSZYSTKIM BIELIZNĘ??? OBRZYDLISTWO!!! jak widzę taką paniusię kupująca używane majtki to aż mi się niedobrze robi. Juz bym wolała kupić sobie chińską bieliznę ze straganu.

No dobra, ale teraz ja sie zastanawiam, po co mi takiej super jakosci spodnie, ktore mozna nosic przez 5 lat? Ja lubie modne rzeczy i nie moge dluzszy czas nosic tego samego, bo mi sie nudzi po prostu i zeby nie wiem jak super wygladalo, to dla mnie jest stare, ja wiem, ze mam to dlugo i wole nosic cos, co kupilam niedawno. Wiec jak mi moja przyszla tesciowa lamentuje, ze za dobra rzecz trzeba dac 500 zl, to tylko sie usmiecham pod nosem, bo sobie pojde na wyprzedaz, za 300 zl przyniose z 20 rzeczy, buty, kurtki, torebki i mam to gdzies, zaloze 2 razy i lezy w szafie, a nie kupie jedna spodnice za 1000 zl i bede nosic co drugi dzien po prostu lol, juz wole kupic w lumpeksie, mam znajomy lumpeks, maja tam czadowe sukienki (jestem uzalezniona od sukienek:P) do 30 zl, niektore zaloze raz i mi nie szkoda, ze w szafie leza:) Buty to letnie kupie na wyprzedazy za grosze, i tak te sandalki z paseczkow, nawet jak sa ze skory, to sie zaraz rozpadaja, juz o flekach nie wspomne:P Mam 5 par za nieco ponad 100 zl, a nie jedna skorzana za 300 i nosic jedne buty do wszystkich sukienek:P Moja mama tak robi, kupi sobie skorzane czarne buty drogie i nawet jak sie ubierze na bialo to je wklada hehehe

nie no ja nie wyobrażam sobie mieć buty nie ze skóry ale to ze wzgl na to, że moje stopy nie tolerują innych mam tez kilka drogich skórzanych torebek bo takie lubię ale normalne ubrania kupuję własnie w lumpie:)

ja kupuje. wiele moich perełek (o ktore czesto pytaja znajome) pochodzi wlasnie z lumpka. lubie gdy mam czas wpasc do takiego sklepu i wyjsc z niego z jakims cudenkiem ;)