Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśkabaśka

ginekolog, dziewica

Polecane posty

Gość kaśkabaśka

zapewne moje pytanie niektórym wyda się dziwne, ale cóż... chce rozpocząć życie seksualne z partnerem, jako zabezpieczenie chciałabym pigułki antykoncepcyjne. czy dziewicy ginekolog przepisze?? (pytam dla upewnienia);)..

Gość kaśkabaśka
Może ktoś jeszcze potwierdzić??:)

Gość kaśkabaśka
jeszcze jedno pytanko- czy po zażyciu jednej tabletki już są efekty??

Gość Biolog1964
lepiej się nie puszczaj panno puszczalska i nie niszcz swojego zdrowia tabletkami hormonalnymi

Gość kaśkabaśka
proszę o bardziej optymistyczne wypowiedzi ;] pojęcie "puszczać się" jest w tym przypadku nieuzasadnione!!

ja akurat już nie jestem dziewicą i też wybieram się właśnie do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne :) więc trochę się o tym dowiedziałam. nie ma powodu żeby lekarz Ci ich nie przepisał, mam ze dwie koleżanki, które są dziewicami a biorą tabletki żeby wyregulować swoje cykle. lekarz może Ci ich nie przepisać jeśli widzi jakieś przeszkody zdrowotne... no i jeśli nie jesteś pełnoletnia, może być problem, ponieważ będziesz potrzebowała zgody opiekuna.. chyba, że załatwisz to jakoś u prywatnego lekarza :) moja mama bierze tabletki i czytałam ulotkę z jej tabsów - tak tabletka działa od razu. tylko lekarz najpierw pewnie zapisze Ci jedno czy dwa opakowania, żeby poobserwować jak reaguje na nie Twój organizm. Nie wykluczona będzie wtedy zmiana na inne :))

to prowokacja? wystarczy pouczyć się trochę na biologii, układ pokarmowy nie jest połączony z układem rodnym o.O