Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka555555555

nienawidzę Polski, tak bardzo chciałabym stąd wyjechać

Polecane posty

Gość dfsfds
jezeli u nas koszyk żywnosci jest drogi .. To jaki jest w Danii ?

Gość Racja operacja
A kto powiedzial, ze ja narzekam ;) Ja wyjezdzajac mialam wszystko w PL (mieszkanie, samochod, wl.firma rodzicow). Kazdy kto wiedzial, ze wyjazdzam to sie za glowe lapal i mowil "kobieto, po co wyjezdzasz, skoro masz wszystko na miejscu". Jednak od zawsze wiedzialam, ze PL to nie moje mijsce na ziemi :). Wyjechalam po studiach, z milosci (doslownie) do j.angielskiego :). Autorko, nie sluchaj innych tylko siebie ;) I poki jeszcze jestes w PL to "ciagnij" z tego panstwa ile sie wlezie :). W koncu obywatelowi sie cos nalezy :D :D

Gość BOBOAA
nie wiem, jaki jest w danii, ale minimalna emerytura z pewnościa nie wynosi tam 610 PLN :O, po 30 latach pracy

Gość dfsfds
w Polsce koszyk jest tanszy niz w Rumuni , Srednie zarobki w Rumuni tez sa dwa razy nizsze niz w POlsce .

Gość dfsfds
nie wiem, jaki jest w danii, po zapoznaniem sie z linkiem wiesz jak jest w dani .

Gość też nienawidzę tego kraju
"BOBOAA chore to jest sranie do własnego gniazda... "polaczków" nienawidzisz? A ty kim jesteś? Polskojęzyczną qrwą korzystającą z darmowej edukacji? Studijuj sobie w Londynie, tylko najpierw na ten luksus zarób " qrwą to jesteś ty, ja studiowałam prywatnie, na studiach dziennych i na zaocznych robiłam drugi kierunek, kosztowało mnie to kupę kasy i nauki , a teraz nawet tych pieniędzy nie mogę odzyskać bo pensje takie marne że szok, i tak niektórzy mówią że powinnam sie cieszyć że mam pracę...

Gość Racja operacja
W Polsce jest drogo w stosunku do zarobkow polakow. Dla zagranicznych jest tanio w PL. Chociaz z drugiej strony, jak ostatnio bylam w PL i zaprosilam moja 6 os rodzine na weekend do Zakopca to musze przyznac, ze moj maz za glowe sie zlapal jak zobaczyl rachunek :)

Gość dfsfds
po zapoznaniu sie z linkiem wiesz jak jest w DAnii

Gość Dark Star Quenn
Widocznie jestes za glupia. Trudno. Ja koncze studia a pracowalam od 1 roku. Studiuje w Warszawie gdzie tez jest DROGO ale potrafilam zacisnac zeby i aktualnie, na 5 roku zarabiam powyzej sredniej krajowej. Trzeba sie bylo uczyc a nie narzekac ze ciuchy drogie. Pysta kretynko

Gość dfsfds
nienawidzisz Polski bo mamy natanszą zywnosc w UE ? trudno to komentowac .

Gość xxxxxxxxxsssssssssssssssss
ja wyjechałam do niemiec i moje zycie radykalnnie sie zmienilo, mam stypendium moge sie ksztalcic mam mnowstwo przywilejow nauczylam sie jezyka obcego, jest super! A najgorzej traktują mnie tu.... rodacy/rodaczki, którzy są zazdrośni i nieżyczliwi (nie wszyscy oczywiście). To jest prawda,że jak polak za granicą nie zaszkodzi to już pomógł :)

Gość BOBOAA
a teraz nawet tych pieniędzy nie mogę odzyskać bo pensje takie marne że szok, i tak niektórzy mówią że powinnam sie cieszyć że mam pracę... Może jakies przekwalifikowanie? Układanie glazury nadal jest w cenie :P

dlaczego wszyscy jedziecie podziewczynie, która ma rację. i wyzywacie ją. taka jest prawda że w naszym kraju jest źle, wyjedźcie na zachód sami zobaczycie jak może być.

Gość Racja operacja
xxxxxxxxxsssssssssssssssss --------masz racje ze polak, polakowi wilkiem jest :)

niestety boleśnie się o tym przekonałam, bo niemcy mnie przed polakami ostrzegali że robią mi koło d... :) czy to nie mówi samo za siebie??? i czy to nie jest WSTYD??

Gość kocham Polske i juz
a ja kocham Polske, tylko nie lubie jej obecnego rzadu i jego polityki, ot i to wszystko :(

Gość mattti4
ludzie jak was czytam to plakac sie chce,dlaczego wy tak wyzywacie autorke???nawet jezeli ma odmienne zdanie do was to powinniscie to uszanowac.takze autorko do swojej listy dopisz jeszcze brak tolerancji,bo to normalne u nas w kraju.Nie wiem czy to wynika z braku edukacji,czy z zawisci,predzej to 2.

Gość ale wiecie dlaczego Polska jes
jest bogata ? Dzieki pieniadzom rodakow przysyłanym z zagaranicy i wielo miliardowym dotacjom z UE . Gdybysmy nie byli w UE byłoby u nas to samo gowno i bieda co na Ukrainie .

Gość tylkomikurwa kraju nie obrażaj
JAK SIĘ MA JAJA, TO I W GÓWNIE SIĘ KRÓLESTWO CZYSTOŚCI I AROMATU ZAŁOŻY. to tak a propos waszych pensji

Gość Racja operacja
Oj mowi samo przez sie, mowi ;) Ja na poczatku pobytu mieszkalam przez 6miesiecy z polakami :(. Niby wszystko bylo cacus, ale....pozniej dupe rowno obgadywali i kladli klody pod nogi. Wynioslam sie do "obcych" i dopiero poznalam czym jest zyczliwosc :)

Gość kocham Polske i juz
Polska jest bogata????? jakos tego nie zauwazylam :(

Gość Racja operacja
O tak, mieszkam w budce z kebabem w Londynie razem z Mohammadem i Ahmedem. Co z tego, ze kaza mi sie modlic kilkanascie razy dziennie, w koncu pokazali mi co to jest zyczliwosc. A te ich arabskie kutongki, mmmm :)

jak się przy równa polskę do Mali, Burkina faso to tak jest bogata , elektorat PO nie wie ,że to kraje w afryce więc wierzą ,że to bogate księstwa w Europie :classic_cool:

Gość Racja operacja
Do podszywacza mojego nicka: Widzisz matolku ;) gdybys uwaznie czytal, to co napisalam to bys wiedzial, ze nie mieszkam w Londynie :). Nie mieszkam nawet w europie :D Podszyw do bani:) Wymysl cos innego :D

Gość a ja cię zapytam
Takie osoby, które skończyły w Polsce darmowe studia które zaraz po studiach emigrują, powinny obowiązkowo zwracać koszt ich wykształcenia. Dlaczego państwo ( czyt; podatnicy) mamy opłacać wykształcenie kogoś, kto swoją wiedzę wywiezie za granicę?