Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka555555555

nienawidzę Polski, tak bardzo chciałabym stąd wyjechać

Polecane posty

Gość Racja operacja
No tak, zaszla mala pomylka. Zapomnialam napisac, ze przeprowadzilam sie do Syrii. Ludzie tam sa zyczliwi, warunki do zycia nie sa takie zle(niewiele gorsze niz te w Polsce :classic_cool:). Czasami mamy problem z woda pitna, musimy kapac sie w rzece cala rodzinka, tylko raz w tygodniu mamy dostep do internetu i pradu, ale nie jest zle. Zyje sie tu znacznie lepiej niz w tej przebrzydlej Polsce :)

Gość kocham Polske i juz
w Polsce jest biednie ale co tu narzekac ? przeciez sami wybralismy ten rzad :)

Gość Racja operacja
BUHAHAhahahhahahahahahahahah :D :D :D Myslalam juz, ze napiszesz co robie a Ahmedem w Iraku :D :D

Gość olka555555555
Akurat Polska wykorzysta w pełni moje wykształcenie i wiedzę :D Tak, na pewno. Zdany egzamin z matematyki na 4.5 przyda mi się w obsłudze kasy fiskalnej w biedronce albo tesco, przynajmniej nie pomylę się w wydawaniu reszty.

Gość a ja cię zapytam
A co, taka słaba jesteś, że nie potrafisz znaleźć porządnej pracy? Tylko nie wypisuj głupot, że to niemożliwe. Jak ktoś chce, to jakoś znajduje.

Gość Zielona rękawiczka
Mnie też nie wszystko w tym kraju odpowiada, ale z drugiej strony czuję się mocno związana z tym miejscem. Jedyne, co mnie boli, to to, że w tym kraju ludzie po studiach humanistycznych mają tak ciężko z pracą i nie mogą się bez reszty poświęcić temu, co ich naprawdę pasjonuje. Sama studiuję historię, w przyszłości planuję jeszcze etnologię lub malarstwo na ASP, ale z tego, co widzę, nad Wisłą takie kierunki nie dają zbyt wielkich możliwości.

Gość wyjechalem
23 lata temu. Nigdy nie zalowalem i nie zaluje tej decyzji.Dzieci maja tu fantastyczne mozliwosci rozwoju i z tego w pelni korzystaja.Polska mentalnosc to zalamka na calej linii, ten falsz, obluda i zaklamanie, zazdrosc o byle co, chamstwo i brak kultury na kazdym kroku, nieprofesjonalizm w urzedach, sklepach........ Jestem tylko raz w roku w Polsce na Boze Narodzenie i zawsze jak najszybciej chce wracac do domu, gdzie cieplo, milo, serdecznie, bezpiecznie. Niech ostatni zgasi swiatlo !!!

smutne , wykształcili się za pieniądze podatników i wyjechali 😭 ja podatnicy oczkują ,że ktoś będzie wegetował w kraju to są w głębokim będzie :classic_cool:

Gość belle de jour1
masz racje wyjeżdżaj. A tymi co ci dogryzają się nie przejmuj. Zawiść ludzka nie zna granic i jeśli komuś może być lepiej to od razu zrobią wszystko żeby Cie zgnębić i pojechać po Tobie po całości. Myśl tylko o sobie, swojej przyszłości i nie oglądaj się na jełopy, które nie potrafią nic tylko Cie wyzywać.

Gość jarkoss
akurat sukces Irlandi to mu sie trafił . Widac jak zna sie na ekonomnii . POlska drugą Irlandią czyli drugim bankrutem . Widac ze tusk nie ma pojecia jaka drogą powinna isc Polska . Chciał zrobic z nas bankruta .

Gość zulugulla
masz rację uciekaj z tego padolu

Gość kocham Polske i juz
Tusk juz zrobil z Polski druga Irlandie, hehehe :) przynajmniej cos mu sie udalo ...

Kocham Polske :) [a ze nie zawsze tak jest jak się chce ]

Gość wszędzie dobrze gdzie
nas nie ma

Gość salamandrina
Przeczytałam pierwszą stronę tematu i jestem w szoku! Autorka, nieco zbyt mocnymi słowami - ale to zrozumiałe, opisuje podłą, polską rzeczywistośc, a tu banda chamów i "patriotów" zaczyna ją wyzywać, przedrzeźniać, itd. "ty kurwo jebana, wypierdalaj, zdychaj, nie chemy cię tu, nienawidzę takich polaczków" - tak można podsumować te wypowiedzi. Sami sobie sobie w ten sposób wystawiacie świadectwo. Takiego patriotyzmu uczyli was w szkole, gnoje??

Gość polamarcinova
ja również ciebie popieram.mam taki sam plan na życie jak ty skończyć studia i wyjechać.Nigdy nie wrócić :) Polska to kraj bez przyszłości.Ludzie tyrają za marne grosze. :)

Gość nigdy nie mów
nigdy

Gość Zielona rękawiczka
Nie dość, że tyrają za marne grosze, to muszą zajmować się czymś, co ich wcale nie interesuje.

Gość olka555555555
wiesz co Arleta, nie znasz mnie, więc się nie wypowiadaj. Studiuję dziennie finanse i rachunkowość na Uniwersytecie Ekonomicznym, po zajęciach dorabiam sobie w kinie. Szukałam innej pracy, jakiejś biurowej, tak dla zdobycia doświadczenia. Oczywiscie nie znalazłam. Uczę się 3 języków obcych, angielski znam biegle, niemiecki na poziomie zaawansowanym i podstawy francuskiego, którego intnesywnie się uczę. Ok rozumiem, nie skończyłam jeszcze studiów, więc nie chcą w biurach studentów, chyba że na bezpłatne praktyki, ale na taki luksus mnie nie stać, bo musze się utrzymać tj. opłacić pokój i nie umrzeć z głodu. Zarobki z kina są bardzo małe, więc troche pomagają mi rodzice. Ale tu już nie chodzi o mnie. Mam dwójkę starszego rodzeństwa, brata i siostrę. Oboje po studiach, siostra skończyła ekonomię, a brat administrację. Żadne z nich nie znalazło normalnej pracy w Polsce związanej z wykształceniem. Brat odbył jedynie staż, po czym i tak go nie zatrudniono. Oczywiście oferowano im różne prace biurowe, ale za najniższą krajową. Oboje wyjechali zagranicę, siostra mieszka w Nowym Jorku, a brat w Londynie, żyje im się bardzo dobrze. Dlaczego nie przyjeli żadnej pracy w PL? Jak myślicie? No jak można zapieprzać za najniższą krajową? Za co opłacić mieszkanie, jedzenie, kupować bilety miesięczne (bo o kupnie samochodu to już szkoda mówić - kogo stać na samochód przy takiej pensji :O ), od czasu do czasu gdzieś wyjść? Przecież po opłaceniu czynszu i rachunków niewiele zostaje na życie. Tak się nie da żyć, po prostu nie da. Powietrzem się jeszcze nikt nie najadł, potrzebne są nam pieniądze.

Gość ale Maya Rostowska
dostała tu pracę, zaraz po studiach w Londynie... jak myślicie, dlaczego dla niektórych jest w tym kraju praca?

Gość całkiem nowy odlotowy
wolę bankrutującą Irlandię niż taką Polskę...W Cork jest masa ogłoszeń o pracę i kraj dalej się rozwija. Dadzą radę z zadłużeniem

Jestes leniwa i nic tego nie zmieni. Jak studiowalam to tez najpierw pracowalam za marne grosze- w McDonald nawet- aby sie potem wybic. No ale sory jezeli ty tylko msylisz o sweterkach po 60 zl i dzinsy po 100 to z czym do ludzi?! Moj brat w zeszlym roku skonczyl SGH i pracuje w banku i zarabia jakos te 2 srednie krajowe. Wiec nie pitol ze jest ciezko. Ciezko jest tylko osobom LENIWYM.

Gość tylkomitukurwakrajunieobrazaj
chyba kurwa powtórzę, bo sie nie zrozumieliśmy: "JAK SIĘ MA JAJA, TO I W GÓWNIE SIĘ KRÓLESTWO CZYSTOŚCI I AROMATU ZAŁOŻY", sa tacy, którym się w Polsce udaje. ale idioci dalej wierzą w "AMERICAN/ZACHÓD DREAM"

Gość mam dość tego kraju
Dfsfss czy jakoś tak. Ten link to sobie wydrukuj i na świanie powieś. I wmawiaj sobie że w Polaczkowie jest najlepiej. A kim ty k.urwo jesteś że innych nazywasz przegrańcami? Nie każdy ma mamusie i tatusia co kąt dadzą, prace załatwią, itp. Znam takich co zarabiają 1500 i też się uważają za ludzi sukcesu bo za biurkiem siędzą :))))))) A tatuś im dokłada bo by z głodu poumierali jakby sami się mieli gospodarować. Nie obrażaj przygłupie je.bany tych co mają wielkie jaja żeby choć spróbować coś zmienić a ty siedź w tej POlsce i wpatruj się w tych chopków zwanych polytykami. Powodzenia do niewidzenia ciulu:)))))))))))))))))))))

Gość redrose02
popieram Cie, ja rowniez chce wyemigrowac do USA do rodziny;) bylam tam to wiem, i porownoujac ceny i zarobki tam do tych polskich TO MEGA PRZEPASC, wioadomo ze dla kogos kto chce zarobic i wrocic do polski to lepiej niemcy cczy anglia, ale ja chce juz tam na stale, podam glupi przyklad tam oryginalne conversy w granicach 35 $ a tutaj? 220-250 CHORE. podobnie z wynajmem mieszkan. masz jakis pomysl?dokad chcesz wyjechac?

Gość olka555555555
Myślałam o Londynie, albo o Francji. Ale raczej Londyn ;) Mój brat tam mieszka, więc będzie mi łatwiej na początku, poza tym spędzam tam każde wakacje pracując, więc wiem co i jak, gdzie szukac pracy, mieszkania itd :) Plan mam taki, żeby na V roku studiów wyjechać do Londynu na Erasmusa, a później już tam zostać, a do Polski wrócić tylko obronić mgr...

Gość reality check
Polska to jst krajo genotypie buraczano-kartoflanym. Jesli chcesz czegoś więcej, niż się nażreć schabowego z kiszoną kapustą, natychmiast wyjeżdzaj z tego chorego kraju. Możesz całe życie stracić i wszystko na nic. To jest jedna z najsłabszych nacji europejskich, mieronta, przeciętość i impotencja. Sposób organizacji życia zbiorowego bardzo prymitywny. Szkolnictwo wyższe na poziomie trzeciego świata, media na poziomie żenującym, sądownictwo/wymiar sprawiedliwości fatalny, administracja słaba - trzeba nam się modlić o okupację niemiecką albo inną zachodnioeuropejską, to jedyny ratunek.