Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaligrafka26

blok czekoladowy - pytanie

Polecane posty

Gość kaligrafka26

Witam wszystkich. Jakiego używacie kakao do bloku czekoladowego? Ja za kazdym razem używam kakao nesquik i nie wychodzi mi tak ciemne jak mojej znajomej (nie mam teraz mozliwosci z nia kontaktu, wiec nie wiem jakiego ona uzywa). Po nesquik'u jest tez takie strasznie slodkie.. a moze za duzo cukru dodaje? Podobno kakao deco moreno jest dobre do ciast, itp? słodkie jest?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaligrafka26
to rozumiem, ze zmienic kakao i dac wiecej cukru? 2 szklanki wystarcza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktotak*
ja daje decomoreno i 2 szkl cukru Wychodzi super :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaligrafka26
jaktotak* a ile łyżek tego decomoreno?? Naczelny-Cham-Kafe - jak chcesz blok czekoladowy stawiac z cegiel, to smacznego ;) od razu moge ci dentyste dziadka polecic, na proteze sie umowisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kozibonk
moja mam tez uzywa Deco Moreno ,a skoro juz uzywasz zNesquik to nie wiem po co cukru...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktotak*
5 łyżek tak mam w przepisie i tak daje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaligrafka26
Naczelny-Cham-Kafe - to zdecyduj się, bo widzę, że masz problemy z pisaniem ze zrozumieniem ;] kozibonk - bo w internecie jest napisane, ze kakao i cukier, a nigdy nie pisze jakie kakao. na razie jestem jeszcze amatorką w pieczeniu itp ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaligrafka26
jaktotak* - dziękuję :) dziś wypróbuje tak, jak napisałaś :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gdyby któraś z pań z tego tematu była przypadkiem sama to chętnie się z nią umówię. (uwielbiam blok czekoladowy)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktotak*
mam nadzieję że będzie Ci smakowało Tak a'propos to kilka dni temu robiłam blok. Dobrze ze jeszcze mam, bo ten temat narobił mi ochoty :D........... na blok oczywiście ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wstyd się przyznać, ale ja lubię tak na gotowe przyjść. Dodatkowo miałbym okazję przebywać z dobrą kobietą a to już bezcenne (bo tylko dobre kobiety robią blok czekoladowy)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaligrafka26
męska rzecz - skąd taka teoria, że tylko dobre kobiety robią blok czekoladowy? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktotak*
i mleko w proszku wyjadane łyzkami na sucho - ukradkiem przed mamą :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam męża :classic_cool: Ile Ty masz lat? Jak ja byłam dzieckiem to było tylko kakao Wedla 😴 Mleko pamiętam :D I krem z wiewiórką-nutella się nie umywa :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do jaktojak
podasz swój przepis na blok? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktotak*
oczywiście jest bardzo prosty, 15min roboty :) 0,5kg mleka w proszku kostka margaryny pół szklanki wody 2 szklanki cukru 5 łyzek kakao pokruszone herbatniki (ja daję na oko, ostatnio 4 paczki) jak ktos lubi bakalie tez mozna dodać wodę, cukier i margarynę do gara, na ogień do zagotowania. Mleko, kakao, herbatniki i inne bakalie do michy. Wlać to co nam się rozpuści, wymieszac (szybko, bo gęstnieje), na blachę, do lodówki i czekac cierpliwie aż zastygnie :) Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do jaktojak
dzięki :) szukam "idealnego" przepisu :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktotak*
z wiatrakiem to tylko decomoreno :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A mieszanka wedlowska :o :o :o Nic nie smakuje jak kiedyś :o A oranżada w folii :D Guma Donald oraz Turbo :D Ech...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dodaję jeszcze ryż preparowany i orzeszki bez soli, i jak mam to własnej roboty skórkę pomarańczową kandyzowaną, mmm pycha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×