Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradność do potęgi n

bezdarność do potęgi n.Sami zobaczcie!!!

Polecane posty

Gość ile masz lat????????????
jezeli to znajome twojej mamy to i tak sie wyda,jak nie jestes pelnoletnia to tym bardziej

ja poprostu czuje sie nie zrecznie bo nie rozmawiam na takie tematy z mama.To jest moja sprawa i naprawde nigdy nie omawiam takich spraw z nią.Czulam sie troche zaklopotana ze wogole w jej towarzystwie mnie pyta o takie sprawy.

Gość ile masz lat????????????
powiedz mamie ze sie boisz -bo badanie dziewic podobno przez pupe robia i pojdziesz jak bedziesz gotowa-zalatw to sama i powiedz ze bylas razem z kolezanka

Gość xxxxxxxxxxxxxxyyyyyyyyyyyyyyyy
ILE MASZ LAT? I Z JAKIEGO POWODU CHCESZ ZROBIĆ CYTOLOGIĘ?

Gość kitkaaa kiteczkaaaa aaa
heheheeh ale wscibskie babska, nie moga wytrzymac, ze im wieku nie podajesz :) idz do lekarza normlanie, na wizycie powiedz, ze nie jestes dziewica, a info takie podala Twoja mama, ktora nie wie i nie zyczysz sobie zeby wiedziala, ze juz wspolzyjesz. Albo Cie przyjmie, ale do innego lekarza zapisze. ale lekarz od dziewic to taki sam doktor jak inni, wiec nie powinno byc problemu. tylko do gabinetu bez mamy idz.

Gość uppppppppp
up

Gość bachor to nie cud
kuźwa jaka kretynka jeszcze nie powiedziała ile ma lat :o

czyzby autorka prowadzila monolog? mysle ze skoro wspolzyjesz masz minimum 15 lat i wybacz, ale po kiego wała szłaś z matką do lekarza? ba, do gabinetu !!! dla mnie to nienormalna sytuacja :O nie przeszkadzaloby ci, ze matka patrzy ci na krocze podczas badania? :O nie rozumiem tego, ale moze jakas dziwna jestem

Gość ciassteczko
"nie przeszkadzaloby ci, ze matka patrzy ci na krocze podczas badania" ty chyba jakas glupia jestes. nigdy nie bylas u ginekologa, ze nie wiesz, ze jest wydzielone miejsce do takich badan i nikt oprocz lekarki w krocze nie zaglada? booooze :O

Gość ciassteczko
do tego co dziwnego widzisz w chodzeniu z matka do ginekologa? do 18 roku zycia, panstwowo jest nawet obowiazek, zeby w gabinecie byl rodzic.

mam 16 lat do tych ciekawskich. Cytologie powinno sie robic dlatego chcialam sie przebadac.

ciassteczko>>> dla mnie to bez różnicy czy patrzy mi w krocze czy gapi sie w oczy, bo i tak sytuacja bylaby tak krepująca, ze chyba bym z tego fotela spadla po co z matką do gabinetu? co to poród rodzinny czy intymna wizyta? i tak, nie jest to dla mnie normalne :O

Gość xxxxxxxxxxxxxxyyyyyyyyyyyyyyyy
Zgodnie z rekomendacjami towarzystw światowych i PTG pierwsze badanie powinno się wykonać 3 lata po rozpoczęciu współżycia, ale nie później niż w 21 roku życia; program profilaktyki podaje dolną granicę 25 lat, a górną 59; towarzystwo amerykańskie podaje wiek 70 lat, przy czym poprzednie dwa wyniki powinny być prawidłowe.

Gość annika.
wiecie co, z tymi granicami wiekowymi dla cytologii to jest głupota. tyle chorób z tego później wynika, bo "mówią, że za wcześnie". jakbym patrzyła na zalecenia, to kto wie, ma którym świecie bym teraz była - dzięki wczesnej cytologii uniknęłam na bank raka, który w wieku "zalecanym" już mógł być nie do wyleczenia...

Gość annika.
co do tematu, to nie bardzo rozumiem, dlaczego chodzisz z matką do ginekologa, skoro współżyjesz,a ona nic o tym nie wie. przecież to normalne, że nie będą Cię pytać o ból gardła, tylko o ten fakt. ja bym na Twoim miejscu powiedziała, że źle się czujesz jutro i do lekarza nie poszła, a załatwiła to sobie na własną rękę za jakiś czas...

Gość uppppppppp
16 lat nie jest tak zle!wejdz do lekarza sama -to w koncu twoje intymne zycie-mame zostaw na zewnatrz:) wstydzisz sie i juz!