Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popękana

Pęknięcie krocza...

Polecane posty

Gość popękana

Niedawno urodziłam i dziś jak zebrałam się w końcu na odwagę żeby zobaczyć jak wygląda tam na dole to się przeraziłam. Nie byłam nacinana lekko popękały mi wargi sromowe ale się wygoiły martwi mnie to że pękła mi skóra między wargami małymi i mam mięśnie na wierzchu. Miała tak któraś z was? Czy to się zrośnie? Bo jak nie to już do konca życia będę zmuszona żyć w celibacie bo nie pokażę tego mężowi.

Gość idiotka..;/
Idz z tym do lekarza a nie na forum opisujesz to co ci sie stalo ... nie bylas na wizycie po porodzie kontrolnej?

Gość popękana
jeszcze nie byłam a mój gin jest na urlopie.

Gość logiczne
a co my mamy ci poradzic na to??????????

Gość idiotka..;/
no wlasnie to idz do innego ginekologa ..;/ a nie sie wtu uzalaz ze ci psita pekla,,

Gość popękana
chcę się tylko dowiedzieć czy któraś miała podobnie. do innego nie pójdę bo to same konowały.Poczekam na swojego aż wróci z urlopu

Gość logiczne
a co ci po tym czy ktras tak miala??? a co ci to da nikt tu nie jest lekarzem jakbyś nie wiedziala

Gość to lepiej niech wpda sie
zakarzenie albo jakis wirus niz isc do lekarza widze ze to jaka sniepowazna osoba pisze . A twoj to niby nie konowal ? matko jebne zaraz !!!;/

Gość nie jestem ekspertem
ja miałam :( i mam. Po II porodzie operacja.

Gość cdthxc
Ojejjjj Kurcze powinien to jak najszybciej zobaczyć ginekolog. Skoro Twój jest na urlopie to idź do innego bądź jedź na izbę przyjęć szpitala w którym rodziłaś

Gość dawaj fote zaraz zaradzimy
bo tu przecież sami znawcy ...:O

hmm szczerze to je nie mialam czegos takiego, poniewaz nie peklam ani nie bylam szyta ale czy to aby naprawde miesnie na wierzchu widzisz? piszesz ze jestes niedawno po porodzie-wiesz moze jednak nie wszystko sie zagoilo jednak? widziala Cie juz polozna? jezeli nie byla u Was jeszcze to jak przyjdzie to pokaz jej co i jak i zapytaj sie kogos doswiadczonego w tych sprawach czy wszystko jest ok ja mysle ze nie jest tak zle jak myslisz ;)

Gość popękana
To napewną są mięśnie bo nie jest to gładkie tylko takie "chropowate" Tak jak mięśnie w pochwie. po porodzie słyszałam jak polożne mówiły że coś tam się rozeszło ale nie jest żle i powinno się wygoić ale nie wiedziałam o czym mówią dopóki tego nie zobaczyłam.

ja tez to mam takze nie jestes sama autorko :) juz sie przyzwyczailam a mojemu partnerowi nie przeszkadza :)

Gość no masz co
chciałaś - "naturalny poród", takie tego skutki. Trzeba było mieć cc i po problemie.

Gość a ja miałam nacinane
i do tego cc bo za 1 podejsciem nie wyszlo:/ Ale tak w miare to wygladaw kroku bo wyzej to nie bardzo

Gość a ja miałam nacinane
Ja sie wstydzę tej blizny na brzuchu przed moim mężem

Gość jakiej blizny
10 cm nacięcia na brzuchu? Wolisz rozpieprzoną "małą" zamiast tego?!?! Mama łącznie prawie 40 cm blizn, 45 szwów, wiesz wolę to niż Jeden szew na vaginie. Znam doskonale opowieści dziwnej treści od kobiet w rodzinie i wolałyby cesarkę nawet wzdłuż (jak to było kiedyś) niż przeklęte SN.

hmm, a może to jest po prostu ścian pochwy, miałam tak zaraz po porodzie, teraz dzięki ćwiczeniom jest lepiej. czy to cię boli?. Bo jak to by była otwarta rana... Chropowate wystające, to naprawdę mi wygląda po prostu na wystającą ścianę pochwy( no może nie wystającą, ale widoczną)

Gość no wlasnie tez szukam kultury
przy pierwszym porodzie mialam nacinane, przy drugim popekalam, ze mnie chyba godzine cerowali. Do tego doszly hemoroidy i jakies ponoc since i krwiaki, polozne mialy miny powazne jak mnie ogladaly. Wiec oba razy nie odwazylam sie w ogole obejrzec swoje krocze tuz po porodzie. Zreszta mialam inne zajecia niz ogladanie swego krocza. Obejrzalam je w koncu wiele wiele miesiecy po i bylo dokladnie takie samo jak pprzed porodami.

Gość Mannila546
matko jak to czytam to zdaję sobie sprawy, że nie boję się tego bólu i w ogóle tylko tego co będzie po porodzie, jak będzie to wyglądało na dole i jaka będzie sprawa sexu... nie dziwię się, że kobiety decydują się na cesarkę z własnej woli...

Gość finkam
tutaj malo ktora kobieta sie przyzna do tego, ze jest luzniejsza czy tez ma rozwalone krocze. W Polsce to temat tabu i jak czyta sie wypowiedzi mamusiek, to wychodzi na to, ze wiekszosc po porodzie jest nawet ciasniejsza:D Moja siostra miala cesarke, ostala pieknie zszyta i w zyciu nie zamienilaby tej poziomej blizny, ktora zakrywaja majtki na rozpieprzone krocze.

Gość Mannila546
dokladnie, masz racje, tez mysle o cesarce, ale raczej mi sie to nie uda, bo mieszkam w malym miescie, w ktorym opieka poloznych jest taka, ze zal az, traktuja Cie jak zwierze jakies nawet sie nie zgadzaja na znieczulenie ani cesarke. Co innego jesli wczesniej im sie pomacha koperta ale to trzeba by sie umowic, zawsze chodzi o kase. Zreszta jesli chodzi i cesarke to chyba zawsze jest platna.

Ja może jestem luźniejsza, nie wiem, ale fakt faktem sex po porodzie sprawia mi dużo więcej satysfakcji(właśnie przez tą "widoczną" ścinę pochwy- tarcie jest lepsze. ja poród sn polecam cesarki panicznie się bałam i nadal boję( moja mama miała dwie, gdyby nic w porodzie nie ruszyło tez bym miała) Nie straszny mi ból, skurcze, ble by mi brzucha nie cieli.