Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilkaaaaa

pomozcie zinterpretowac wyniki tarczycy.sa zle, a lekarz w nast miesiacu

Polecane posty

Gość kamilkaaaaa

prosze pomozcie mi rozszyfrowac wyniki badania tarczycy TSH 2,62 [0.27-4.2] ft3 4,94 [2-4.4] ft4 1.33 [0.93-1.7] dodam ze mam 20 lat. do lekarza moge pojsc dopiero w nastepnym miesiacu, a te wyniki nie sa najlepsze. W dodatku po kazdym pryszczu zostaje mi przebarwienie. Czy moze to byc spowodowane tarczyca? Te przebarwienia nie chca znikac.

Gość flo87
wyniki masz prawie w normie. lekko podwyższone ft3 co mogłoby śwaidczyc o nadczynności tarczycy, ale TSH masz jak najbardziej w porządku. Nie masz sie czym martwic. A te przebarwienia chyba nie mają wiekszego powiazania z tarczycą, bo tak jak mówie badania narazie masz ok. trzeba bedzie co jakis czas kontrolowac, ale póki co nie nadajesz sie do leczenia tarczycy!

Gość kilcia
Tarczyca jest jak najbardziej zdrowa. ale jest mnóstwo innych hormonów, które wpływają na stan skóry (np,prolaktyna,kortyzol, testosteron i inne androgeny-te szczególnie).

Gość kamilkaaaaaa
dziekuje bardzo za odpowiedz. dzieki temu do wizytu u lekarza bede spokojniejsza. nie wiedzialam ze inne chormony tez maja wplyw na cere. dermatolog mi kazal zrobic badanie tylko tarczycy

Gość kilcia
Od tarczycy się wychodzi,ale warto zrobić badanie prolaktyny,kortyzolu i szczególnie androgenów (jeśli występuje trądzik),hormonów płciowych żeńskich,ACTH.Tarczyca jest na prawdę ok.