Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfsdafdsa

życie bez własnego mieszkania jest do dupy

Polecane posty

tylko w przypadku programu rodzina na swoim mały metraż oraz ciężko się zmieścić w tym limicie cenowym. Zależy też jakie miasto i jakie są ceny mieszkań. Kolega skorzystał z tego programu i kupił mieszkanie do remontu ale na remont też trzeba mieć kasę.

Gość niby za co mam być wdzięczna
"No to masz problem, jak nie umiesz oszczędzać. Nie nauczono Cię, a to ju%C

zapomniałem dodać że mieszkanie w bloku z końca lat 50 XX wieku bieżąca woda na junkersa.

kapsełko mały metraż? do 70 mkw z kawałkiem. nie wiem czy to tak mało.

akurat w przypadku kolegi on sam robi ten remont więc robocizna odchodzi. Tylko kto Ci się zamieni ? a dwa masz kredyt i nie można za bardzo kombinować.

Gość anetaaaaaaaaaaaaaa
ja tak samo myślę, moja matka potrafiła tylko urodziś bo miała taki kaprys " instynkt macierzyński" kużwa!!!! a teraz żęby w 4 ścianach, 25 lat , praca 1200ZŁ I NIC zero szans na cos swojego w ciągu 2 lat zaoszczędziłam 5 tyścięcy hehhe może na bude na psa starczy.... czasem tak myślę gdzie te ludzie maja głowy, te staraczki, mało się nie zesrają a rodzą bezmyślnie te bachory a póxniej zero wiedzy w wychowanie, zabezpieczenie

weźcie pod uwagę że wasi rodzice w innych czasach startowali. Wtedy dość łatwo było np dostać hotel robotniczy potem szybko dostawali mieszkanie zakładowe. Nie macie o czym z nimi gadać. Teraz nikt wam nie da mieszkania zakładowego trzeba brać kredyt lub kupować za gotówkę.

jak jesteście kobietami to zakręcić się koło faceta co ma np mieszkanie i problem z głowy;) zawsze to jakieś wyjście.

tylko jeden feler tej metody dziewczyna musi być ładna i umieć okręcić faceta.

mam taki sam problem, nie mam celu w życiu bo nawet marzenia kosztują w tych czasach :( ale jest malutka nadzieja, że za granicą może mi się poszczęści, chociaż w zasadzie chyba wolałabym już tam zostać na stałe bo nie mam do czego wracać do Polski..

Gość jenk
To jestem świetnym rodzicem ,bo moim corkom kupiliśmy mieszkania i umeblowalismy je .W dużym mieście .Jak zechcą je sprzedać to starczy na ładne domy w rodzinnym miasteczku .Nie wypuśzczę dzieci z domu na swoje z kredytem na karku .Teraz dopiero mają zarabiać na lepszy samochod, telewizor i co tam chcą.

Gość a moi rodzicenie dość że mnie
wyebali z domu w wieku 19 lat, to jeszcze mają pretensje do mnie że nie mam samochodu, mają dom trzypiętrowy, 3 pokoje w nim są wolne a ja musze sie tułać po stancjach i wydawać 3/4 wypłaty na kawałek materażu, ojciec tylko kurwa myśli o sobie i swoim biznesie, mają pretensje że nie mam do nich szacunku, a niby z jakiego powodu mam mieć, nawet kredytu na laptopa mi nie chciał wziać bo on ma swoje, musiałam wydać ostatnie pieniądze później nie miałam kasy na żarcie, po co takim ludziom dzieci???????? ja ich mieć nie bede bo nie mam zamiaru skazywać niewinne osoby na tułaczke i wegetacje. Nie miałąbym pretensji gdyby naprawde nie mieli pieniędzy, ale oni nie mają dla mnie brat i siostra nieźle sie obłowili a ja codziennie myśle o końcu mojego żywota

Gość ejrweojLJ
bo teraz dla kobiet liczą się instynkty macierzyńskie, one nie liczą się że w przyszłości ich dorosłe dziecko będzie cierpiało, dla nich liczy się urodzenie, puki małe dziecko jest dla nich jak zabawka a poxniej mają w dupie wszystko

no moi rodzice, glownie to wina mojego ojca, bo mama cos tam odkladala, ale malutko, tez maja dla mnie cale g.... Jeszcze zawsze sa pretensje, ze corka potrzebuje na buty, czy spodnie:/ A maja kase, ojciec ma, tylko ze klamie bezczelnie, ze jest biedny, a matka wredna. W domu 2 telewizory, bo tatus musi caly dzien ogladac plazme, sauna i inne pierdoly, ale dla dziecka nie ma. On nigdy nic nie zaoszczedzil, nawet nie uwaza, ze swoich dzieci to on nie musi utrzymywac, ja nie wiem, co on robi ze swoimi pieniedzmi, bo wszystko co mamy w domu i na sobie, to za matki kase. Chyba na paliwo wydaje, matka sie czolga autobusami, a ten wiecznie samochodem:/ Jak ja go nienawidze ja pierdziele... dobrze, ze mam narzeczonego, ktory costam ma i nie wyladuje po studiach na bruku i mam w co sie ubrac

Gość realistk_a
Oczywiście, że nie dojrzewajac całe życie można mieć pretencji do rodziców :D, :D, że nie dali na plazmę,laptopa, samochód i mieszkanie,, hahahha, dobre! To ze ludzie nie mają kasy, bo nie siedzieli w partii lub nie mataczyli, a chcieli mieć dzieci, to znaczy że teraz pomiatać nimi? Bo tacy do doopy rodzice? Żałosne! A żeby nie było podejrzeń, że ja tak opływam w luksusy, to mam 32 lata, wynajmuje mieszkanie, nie szukam bogatego męża- już byłam z takim, co miał 2 mieszkania, firmę i chciał sobie wychować mnie na kurę domową :D, Powiedziałam-żegnam! Wolę nadal wynajmować. Do rodziców nie mam pretensji, popełnili swoje błędy, ale kochają mnie, dali,to co mogli i pomogli w czym byli w stanie. namawiali mnie bym brała z nimi kredyt,ale ja dla nie mam sumienia ich pakowac w ten złodziejsko-lichwiarki układ, gdzie jesli cos sie stanie, wyląduja pod mostem. Z mojej pensji nie dostanę sama kredytu, nawet mając w miarę wkład. Pretensje mogę mieć do tego chorego rządu jednego po drugim!!! Zakłamania i złodziejstwa, którego nie zajmuje mysl uczciwa jak zarzadzć dobrze tym krajem tylko jak swoje partykularne interesy zalatwić na oczach obywateli- w bialych rękawiczkach kretacze!!

Gość gość
Co to za roszczeniowe baby tu siedzą. Jakoś ani mi ani moim znajomym rodzice nic nie dali a każdy ma gdzie mieszkać. Trzeba sobie zarobić, a nie prosić DAJ DAJ DAJ. Zamiast pracować na czarno trzeba było iść do normalnej pracy. A jak nie umiesz sobie tego ogarnąć - to miejsce pretensje do siebie. Mój młodszy brat jest mało ogarnięty i mimo dobrego wykształcenia pracuje poniżej kompetencji za jakieś 2,5k więc nie stać go na kredyt - dlatego wynajmuje. Ale przez myśl mu nie przeszło od matki czegoś żądać. Oboje wyszliśmy z domu z niczym i oboje sami się dorabiamy. Rodzice mają dać na jedzenie i ubrania a potem każdy jest dorosły i kowalem swojego losu. Niedorajdy!