Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pirena

Rodzice wybrali mi marnych chrzestnych!!

Polecane posty

Gość asdfg
RODZICÓW macie po to by wam kasę dawali!!! Wbijcie sobie to do głowy raz na zawsze! Najpierw rodzice czepiają się by zostać chrzesnym ich dziecka a potem dzieciaki oczekują kasy! Patologia!

Gość lemanoskaaaa22
I TY NARZEKASZ?! moja chrzestna mieszka za granicą i nawet nie była na mojej komunii choć miała pieniądze żeby przyjechać, kilka razy gdy byłam mała dostałam od niej jakieś torebki, pieniądze... teraz ona nawet nie wiem ile mam lat, gdzie się uczę i kiedy mam urodziny chrzestny natomiast raz w życiu podarował mi walkmana, wtedy to był szał dlatego się cieszyłam. a tak to on nawet nie pamięta jak mam na imię

Gość sgass
Od kiedy to rodzice chrzestni sa od dawania pieniedzy!

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
miejcie pretensje do rodziców a nie do chrzestnych ze wam takich wybrali:o z reszta wy sami tez zapewne nie wysyłacie chrzestnym nawet pocztówki na święta, nie mówiac już o jakichś prezentach na imieniny itp:o jak sie wybiera dziecku chrzestnego z nadzieja ze bedzie pamietał o urodzinach i innych takich należy wybrać kogoś z bardzo bliskiej rodziny i w dodatku blisko mieszkajacego, to czy ma kase jest wbrew pozorom mniej istotne:o

Gość Ja od swojego chrzestniego
nie dostalam nigdy nic. Od chrzestnej - monete z papiezem na komunie i tyle ;) Ale jakos nie narzekam i nie wypominam. Teraz to jakies manie prezentowe panuja. A przeciez kazdy ma swoje zycie i kazdemu jest trudno, po cholere prezentowac komus jakies zbedne pierdy jak samemu jest ciezko? ;) Albo sie nie chce ;) To ze sie jest czyims chrzestnym nie znaczy, ze trzelba do konca zycia sie wkopac w prezentowanie tej osoby...

pirena---> ale bezczelna jesteś :o...myślisz,że chrzestni nie mają innych obowiązków tylko dawanie kasy chrześniakowi? :o...wolą dać wlasnym dzieciom...tobie niech też rodzice dają....z mężem mamy 3 chrzesniaków i tez im nie dajemy kasy czy prezentów bez okazji...a dzieci nie mamy,wolimy te pieniądze przeznaczyć na siebie....chrześniaki mają rodziców więc niech od nich wołają kase

Ja nie wiem, kiedy narodziło się dziwne ludzkie przekonanie, że chrzestni mają obowiązek obdarowywać chrześniaka. Przecież żaden tego typu obowiązek na nich nie spoczywa. Mają trzymać dziecko do chrztu i po balu. Ja mam jednego chrześniaka i powiedziałam, że nigdy już się na więcej nie zgodzę. Żebym musiała odbierać swoim dzieciom, by obdarować cudzego dzieciara...:o

Obojętnie czy to prowo czy nie, ale prawda jest taka, że tego typu osąd panuje w społeczeństwie - chrzestni mają dawać:o