Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika8484

Prezenty.Pomóżcie bo już mi brak pomysłów

Polecane posty

Gość monika8484

Witam, chetnie skorzystam z rad dotyczacych prezentow, bo ja juz nie mam pojecia co kupowac. A w naszych rodzinach od zawsze jest tradycja ze kazdy dla kazdego cos kupuje, wiec tych prezentow troche sie uzbiera. (w Swieta ten zwyczaj wydaje sie fajny, kupa radosci ale teraz ,mnie przeraza to, bo mam malenkie dziecko i nie bardzo moge z nia chodzic po sklepach i szukac ciekawych rzeczy wiec pewnie wszystko zamowie przez internet) Wiec potrzebuje prezennty dla dzieci: moi chrzesniacy, chłopcy 10, 5 i 3 latka meza chrzesniaczki, dziewczynki 5 lat i druga roczek. Do tego jakies upominiki dla rodzenstwa tych chrzesniakow dziewczynki 5, 6 i 8 lat do tego coreczka meza siostry, bedzie miala akurat 7miesiecy no i moze jeszcze cos podpowiecie co dla doroslych, rodzice i tescie, meza 2 siostry z mezami(po trzydziestce) , moja siostra z narzeczonym (po 24lata), siostra 20 lat, i brat 22 lata. Swoim siostrom i bratu jeszcze cos kupie bo wiem co moze im sie podobac gorzej narzeczony siostry i meza siostry, to juz wogole nie mam pojecia. Pomózcie, bede wdzieczna za wszelkie rady

Gość eureka120
jeszcze tylko powiedz ile mniej wiecej jestes w stanie wydac na jedno dziecko a sprobuje pomoc

może coś wymyśle dla dzieci tylko kwota? jaka na dziecko? i wtedy podam Ci co ja już kupowałam dzieciaczkom

Gość a ile chcesz przeznaczyć
na każdy z prezentów?

Gość monika8484
mysle ze tak w granicach 50-80zl dodam ze dla chlopca 3latka i dziewczynki 5lat prezenty musza byd dosc male ganarytowo, bo oni mieszkają we Włoszech i musza to zabrac w walizke, jak jest cos duze i nie zmieszcza, to rodzice to zostawiaja u dziadkow, wiec jest wiecej placzu, bo sie nie zdaza nacieszyc tymi zabawkami

Gość przerazona jak ......
kup im spagetti jak mieszkaja we Włoszech, beda mogli nawijac go na uszy. Niedrogo i praktycznie.

Gość a ile chcesz przeznaczyć
a może książki?

Gość monika8484
myslalam o ksiazkach dla tych starszych dziewczynek, ale wtedy jakie? DLa 5-latki moze jakies baśnie, a dla 8 latki? NIe mam pojecia co interesuje dzieci w takim wieku. Moj chrzesniak 4latka (tam sie pomylilam, napisalam ze 5, ale on bedzie mia niecalel 4.5 w swieta) to uwielbia samochody i traktory w kazdej postaci, wiec moze cos z tego, tylko ze on ma juz tyle tego ze boje sie zeby nie powtorzyc sie z prezentem:/

Gość Ukradles mi pseudo :)
Dla 8latki nabadz w pasmanterii lub na Allegro zestaw roznych koralikow

Gość bukaa
Dobrym rozwiązaniem są gry planszowe. Mó ośmiolatek zazyczył sobie ostatnio monopol świat - może być dla tego najstarszego chlopca lub dla dziewczynki (ale koszty na allegro z wysyłka to ponad 90 zł). Moga być również książki - mój syn lubi takie małe albumy z samolotami, pojazdami pancernymi itd. Dla ośmiolatki poszukaj ładnego kalendarza np. z kotami czy końmi (zależy co lubi). Fajne są również atlasy zwirząt czy geograficzne dla dzieci, te mogą być dla pięciolatków.

Gość dla dzieci to pikus cos kupic
albo kobiecie, zawsze na cos ładnego sie trafi i cieszącego powiedzcie mi co ja mam kupic ojcu, ktory tak na prawde o niczym nie marzy, nie znosi wydawac na siebie kasy, nawet na spodnie nowe nie daje sie namowic. Mama juz kupila mu sweter... przecie piwa mu pod choinke nie kupie:O

Gość monika8484
fajne macie pomysly, sama bym na wiele z nich nie wpadla:)

Gość monika8484
ja w tamtym roku kupilam tacie pasek skórzany

Gość dla dzieci to pikus cos kupic
ooo dziekuje, pasek, nie pomyslalam:)

Gość mamachichi
dla chlopcow moze lego-to moj staly zestaw prezentowy dla kazdego chlopca z rodziny:-), tylko dostosowuje do wieku, sa takie dla malych-duplo, no i dla starszych grup wiekowych

Gość monika8484
uciekam z małą na spacer, potem tutaj zajze. Dzieki za wszelką pomoc :)

Gość bogdanka_polka
Wiesz co ja mam co roku ten sam problem:O... u mnie jeszcze jest taka kwestia ze nie zawsze mam tyle kasy ile chciałabym przeznaczyć na to.. W tym roku pomysły już mam ale żałuję się, że nie zaczełam kupować po trochu już od października (tak zrobilam w tamtym roku i na wszystko mi starczyło) a więc napiszę Ci co ja kupuję: Mój brat (11lat) - są dwa pomysły 1) Strój piłkarza + getry + ochraniacze lub 2)Piłka pumy + getry i ochraniacze w grę wchodzą również klocki LEGO ale juz dla starszych coś typu +16 brat jest zapalonym fanem klocków i tworzy z nich naprawdę czasami takie cuda Siostra (7lat) : 1) Torebka hello kitty + średni komplet mazaków sprayza 2) Portfelik + naszyjnik + mniejszy komplet mazaków sprayza 3) Naszyjnik + duży zestaw sprayza Chrześniak męża(8lat): 1) Słownik polsko-angielski dla dzieci + zestaw mazaków sprayza + samochód (mały zbiera takie małe autka i zapełnia nimi półki na ścianach teraz lubuje się w polonezach i maluchach :D) ewentualnie zamiast tego słownika jakaś encyklopedia dla dzieci lub globus Moja córeczka (prawie 3 lata ) Książka z bajeczkami na dobranoc kuchnia TEFAL - fajną widziałam na allegro Córka strasznie chcę taką dużą piłkę do skakania i pewnie ją też dostanie Moja mama: 1) Naszyjnik z bursztynem Moja Babcia: 1) Broszka z bursztynem Dla Mojej cioci : hmm najprawdopodobniej coś z kosmetyków Dla siostry ciotecznej: fluid loreal Dla brata ciotecznego: mam problem ... albo jakas koszulka lub perfumy Dla męża jest kilka opcji Tatuaż bilet na koncert łańcuszek Dla teściów w tym roku prezenty % procentowe :D dla tesciowej sheridans, dla teścia beczka piwa I jeszcze dwie bratanice męża dziewczynki w wieku 14-16lat więc pewnie obie dostaną to samo tylko w różnych wersjach kolorystycznych perfumy +portefe jakiś kosmetyk + coś z biżuterii

Gość teneryffffaaa
roczek - masa prezentów , chociazby te pierdułki z fisher price jak uczona słuchaweczka, odtwarzacz cd , gąsienice , ślimak z sorterem , moja zóra dostała kiedyś takie fajne pierwsze klocki z gumy zapachowej , które mozna bez obaw gryźć ,bo nie mają żadnych substancji szkodliwych , z firmy Clemmy 3 latka - chrzesniak meża lubuje sie w samlotach , helikopteraxh itp , tylko zeby były duże , kupiłam juz taki wojenny helikopter z katapultą i żółnierzykai 5 lat - to jest fajne dla dziecka ok.5 lat : http://allegro.pl/mw-gra-spadajace-malpki-mattel-wys-24h-i1304977485.html 10 lat - jak mój chrześniak miał 10 lat to chciał tylko ubrania, bo sie zabawkami nie bawił , i tylko ze sklepu cropp town . drobne upominki - ksiażki , koraliki , barbi ( w tesco oryginalne sa nawet po 20 zł ) http://allegro.pl/oryginalna-lalka-barbie-riviera-teresa-barbi-krk-i1309483909.html co do prezentów dla dorosłych to moze podpytaj , jezeli któres z młodych ma konsole do gry to moze jakaś gra ( np. mafia 2 , mój maż był zachwycony ta grą ) , jezeli panowie chodza w garniturach do pracy to jakiś krawat , dla żenskiej czesci kosmetyki albo np. karty prezentowe do h&m , niech sobie same coś wybiora,.

Gość monika8484
dzieki za pomysly, moze jeszcze ktos ma jakies propozycje? A co dla doroslych?

Gość monika8484
podnosze, moze jeszcze ktos cos dopisze :)

Widzę że większość prezentów to dla osób Tobie bardzo bliskich więc pomyśl dokładnie co kto lubi,jakie ma zainteresowania itd. Dla ułatwienia napiszę może co ja kupuję dla moich bliskich,może coś zgapisz :) Moje dziecko 5 l - gra planszowa i puzzle z jego ulubionym bohaterem z bajek + słodycze mąż - perfumy + e-papieros mama - ręcznie haftowany obrus tata - pojemnik ze skóry na pilot,telefony taty kobieta -kosmetyki do kąpieli (płyn,puder,kule musujące,mydełko) brat 18 l - perfumy brat 8 l - roczny karnet na basen + słodycze siostra 5 l - piżamka z księżniczkami + słodycze kuzynka 15 l - zegarek chrześnica 13 l - kolczyki + wisiorek (srebne) chrzestnica 15 l - kolczyki + wisiorek teściowa - kubek ręcznie malowany + skrzynka na herbaty z jej ulubiona herbatą teśc -kubek ręcznie malowany + jego ulubione czekoladki siostra męża 30 l - książka kryminał jej mąz 30 l - perfumy brat męza 28 l - skórzany pasek do spodni jego żona 28 l- świeca + podstawka na nią babcia męża -koszula nocna

Gość Balbinabina
odwieczny problem z prezentami... współczuję, że masz ich tyle do kupienia! Choć z drugiej strony fajnie - bo masz tyle bliskich osób :) Ja na razie upatrzyłam prezent dla młodszej kuzynki: http://allegro.pl/idealny-pamietnik-szkicownik-notes-notatnik-i1328577027.html bo ona i pisze, i rysuje, dwa w jednym ;> Tylko, że ona ma 15 lat, może powinnam poszukać czegoś z jakimś jej idolem?? Pozdrowionka :)