Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Callliope

Moja mama jest chora psychicznie

Polecane posty

Gość Callliope
Myślałam o wyprowadzce, chciałam już nawet wyjechać na studia, więc zapewne ta sytuacja przyśpieszy decyzję o wyprowadzce. Może i sama jestem za wrażliwa, bardzo boli mnie to, co mówią inni ludzie, stąd też dlatego ciężko jest mi normalnie żyć.

Gość xe.xe
Calliope, jeżeli wszyscy na Was krzywo patrzą, to najwyższy czas, abyś i Ty zaczęła sieleczyć, bo schizofrenia jest dziedziczna.

Gość Callliope
To wy myślicie, że mnie też się to "wydaje"?

Gość Affis
Calliope i jej matka to psychiczne odchyły, ciekawe, żę wszyscy ludzie to mohery... Zaczęłaś już terapie Calliope, bo bredzisz jak potłuczona tutaj

Gość do Calliope
wydaje mi sie, że ty też słyszysz szmery :classic_cool:

To wy myślicie, że mnie też się to "wydaje"?" alez skad! to wszystko prawda, powiedz o tym lekarzowi, powinien interweniowac

Gość Callliope
Studiuję dziennie.

Gość moja siorka mówiła że w pracy
jej stare baby robia wszytsko złośliwie, wyłączają komp, itp. Okazało się to nieprawdą, a siorka teraz od kilku lat prawie nie opuszcza szpitala psychiatrycznego.

Gość moja siorka mówiła że w pracy
ciągle też mówiła, że ją obgadują i się śmieją z niej. Wierzylismy, bo wyglądało to na prawdę, ale póxniej okazało się, że ma urojenia

Gość Callliope
Nie napisałam, że wszyscy, ale jest pewna grupka osób, które naprawdę są takie, jak wyżej napisałam.

Gość Eleeene
juz nie moge dalej tego czytac jak pastwicie sie nad ta dziewczyna. Za moment sama uzna sie za chora psychicznie i bedzie Was blagac o spasowanie. Normalne, ze osoba z zaburzona psychika bedzie krytyczniej i ostrzej oceniala rzeczywistosc. Trudno takim ludziom zyc w srodowisku, bo otoczenie nie ma czesto elementarnej wiedzy co do istoty choroby. Potrafia byc bezlitosni i malo empatyczni dla osob chorych czy zamknietych w sobie. Autorko , nie daj sobie wmowic choroby .

Gość Callliope
Pośmiać to się możecie w innym miejscu. Gdybym miała taką obsesję o jakiej piszecie, to chyba bym wszędzie się tak czuła. Tymczasem na studiach czy w pracy jest okey.

Gość fhffsfsdgdh
pewnie sąsiedzi wiedzą o próbach samobójczych twojej mamy:(i oczywiście plociuchy nie mają innych tematów..a ty nie masz urojeń tylko przejmujesz się za bardzo ich opinią i martwisz o mamę.Najlepszym rozwiązaniem byłaby przeprowadzka,pogadaj z tatą,bo zaraz sama wpadniesz w jakąś nerwicę,a potem zaczniesz się izolować.To pewnie stare babska najwięcej gadają

Gość justynaa aa
ZS - podłoże genetyczne:O pierdolisz facet istnieje zwiększone ryzyko zachorowania w rodzinie obciążonej to tyle na temat dziedziczenia podobnie jak reumatyzmu i zawałów serca podłożem choroby psychicznej może być wszystko,moja matka przeżyła traume w czasie wojny pamięta co bandy UPA robiły we wsiach polskich:O często do tego wraca:O dzisiaj zadzwoniła o 6 rano do mojego 18 letniego syna i skrzyczała go że ojca nie szanuje bo ona widziała takiego syna co ojca siekierą porąbał:O/to chyba z wiadomości/:O młody przeżywa bo widzi jak ja przezywam i tak w kółko:O

nikt sie nie pastwi nad biednym dziewczatkiem, po prostu musi sobie uzmyslowic pewne rzeczy. rady dostala na samym poczatku, teraz tylko pieprzy trzy po trzy bo i tak nie ma zamiaru nic z ta sytuacja zrobic

Gość fhffsfsdgdh
debile z was,dziewczyna się martwi bo jest wrażliwa,bo boi się o mamę,a wy jej z chorobą wyjeżdżacie:(nie każdy ma taki żelazny pancerz żeby mieć na wszystko wyjebane

Gość Liilkaa
Jak zwykle staruchy kafeteryjne wyłowiły łatwą ofiarę i muszą wyładować swoją frustrację:) Dziewczyna przejmuje się opinią innych bo widzi, że to rani Jej matkę, tak ciężko to zrozumieć? Ciekawe czy Ty zawsze szczery tak łatwo pogodziłbyś się z tym, że Twoja matka jest obiektem kpin. Dziewczyna ma chęć wygadania się, a jak uważasz że pieprzy bzdury to na cholerę tu siedzisz i się wypowiadasz

Gość Liilkaa
czizas może akurat tego potrzebuje? Nie ma się komu wyżalić. Wyżali się i potem na spokojnie pomyśli co robić, nie trzeba wcale Jej atakować

Gość Callliope
Ostatnie wpisy bardzo dobrze ujmują to, co teraz czuję. Tak, sąsiedzi wiedzą o tym, co się stało, bo mamę znaleziono nieprzytomną na okolicznym dworcu kolejowym, a niestety wieści o takich wypadkach nie da się przemilczeć. I prawdą jest to, że za bardzo przejmuję się tymi ludźmi. Odkąd pojawiły się takie plotki, źle się czuję za każdym razem, kiedy muszę wyjść z domu. Jasne, jest może kilka sąsiadów, którzy są w porządku, ale też jest pewna pani z naszego piętra, która lubi intrygować.

Wyżali się i potem na spokojnie pomyśli co robić, nie trzeba wcale Jej atakować" no problem w tym ze nie robi nic oprocz myslenia chciala rady a nie "całusków przytulaskow"

no i widzisz, nie chodzi wcale o chorobe matki tylko o zdanie Józki z trzeciego i Mietka z parteru powtorze po raz kolejny za ZS - wyprowadz sie

Gość justynaa aa
autorko - myśl o sobie:)

Gość Callliope
Dobra, takie osoby jak ZS i Czizas mogą sobie pisać, co tylko chcą, ja tam do nich żalu nie mam, ale z drugiej strony, czy one do końca zdają sobie sprawę z tego, jak to jest w takiej sytuacji? Fakt faktem, jest sporo emocji w tym, co napisałam, ale tego właśnie mi było potrzeba. Życie toczy się dalej i ja w dalszym ciągu chcę żyć, ale byłam taka przybita, że musiałam się wyżalić. Jeśli ktoś nie rozumie, to niech nie czyta i tyle...

Gość fhffsfsdgdh
a nie możesz ich olać?pamiętaj są ludzie któży zawsze będą gadać,bo tacy są.Innych też napewno ogadują,nie tylko twoją mamę.A co mogą chcieć od ciebie?Studiujesz,jesteś pewnie normalną dziewczyną:)A ta sąsiadka to pewnie samotna starsza pani z nierozpoznanym adhd?naprawdę wszędzie takie są:)u mnie też:)