Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warto czy nie warto

co myslicie o dukanie? warto się za to zabierać?

Polecane posty

Gość warto czy nie warto

macie jakieś doświadczenia z tą dietą? bo trochę się naczytałam, że szkodliwa i zaczełam się bac, a z drugiej strony kusi mnie, bo widzę efekty innych i aż zazdroszczę :o

Gość nie jest to aż tak
nie rozumiem czym się ludzie kierują stosując jakieś szemrane diety? zawsze jak się odchudzłam to odrzucałam slodycze, ograniczalam tłuste i mączne zwyczajnie porcję dzielisz na pół mozna jeszcze nie jeść kolacji lub jeść jakiś owoc wieczorem i waga ładnie spada najważniejsze, zeby jeść zdrowe produkty i dużo pic po co jakies udziwnione diety? zawsze to dla mnie była zagadka :D

Gość warto czy nie warto
bo jestem głupia i tępa... tobie niech takie wytłumaczenie wystarczy.. pytam osoby zorientowane w temacie

Gość warto czy nie warto
prosze sie nie podszywac :o do tej diety zachecaja mnie efekty ludzi, ktorzy dosc sporo na niej zrzucili, a nie działała na nich dieta MŻ o ktorej piszesz i odrzucenie słodyczy ;/

Gość nie jest to aż tak
mż działa na każdego trzeba tylko trochę pouczyć się kalorymetrii

Gość na mnie nie dziala
Ja za slodyczami to nigdy nie przepadalam specjalnie, nie jadam. Tak samo z roznymi tzw. szit fudami, napojami itp... Zdrowo sie raczej odzywiam (biorac pod uwage jakosc dzisiejszych produktow :( ). Do tego jezdze rowerem zamiast autobusem. I codziennie spedzam na foitnesie 2-4 godziny. Waga ani rusz :P Ale do zadnej tego typu diety jak w temacie bym sie nie sklonila ;)

Ja stosuje tą dietę około 1,5 miesiąca. Widzę efekty i to mnie cieszy. Ale skutki uboczne sa niestety. Zamiast miesiączki tylko plamienie. Podobno pobladłam ale ja różnicy nie widze. No i na dłuższą metę jak mie ma czasu na gotowanie to ta dieta jest monotonna.

Gość warto czy nie warto
ja juz od jakiegos czasu chodze na silownie, stosuje zdrową dietę w 5 posilkach dziennie no i na poczatku w tydzien zrzucilam 1kg i od tamtej pory waga stoi juz 3 tygodnie i sie zniechecilam, stad moja mysl o dukanie :o

Gość wszystko pieknie
ludzie !! czy to tak trudno zrozumiec, ze zeby schudnac trzeba zmienic swoje nawyki żywnieniowe?? skoro żresz to tyjesz - proste ! skoro sie nie ruszasz a dostarczasz za duzo kalorii to tyjesz! skoro przez lata hodowałas tłuszcz , to jedynym sposobem na TRWAŁE jego zrzucenie jest zmiana zycia i STOPNIOWE zrzucanie sadła:O:O czy to naprawde jest tak trudne do ogarniecia ?????

Gość warto czy nie warto
wlasnie poczytalam o zagrozeniach i jednak podziękuję dukanowi ;)

Gość na mnie nie dziala
Ale czy Ty czytasz co ja pislaam??!! Skad wiesz, ze mam niezdrowe nawyki? Nie kazdemu latwo idzie tracenie kg. Poza tym ja mam stala wage od kiedy dojrzalam. Po prostu chcialabym wazyc ciut mniej. Od 5 lat jezdze rowerem zamiast autobusem. Od prawie roku chodze na silownie codziennie, nie jem slodkiego i takich tam. A waga ani rusz. I co mi powiesz madralo? Jednak na diete jak w temacie topiku nie zdecydowlaabym sie.

Gość wszystko pieknie
na mnie nie dziala wiec jedz mniej ? skoro masz stała wage, to dostarczasz ciagle stała liczbe kalorii , tak aby nie przytyc ale i nie schudnac wiec aby schudnąc muszisz jesc mniej kalorycznie .. proste ? inaczej mówica musisz wiecej spalac niz dostarczasz aby zejsc z wagi poza tym , cudów nie ma , od "powietrza " sie nie tyje ( no chyba ze ktos choruje , ale mowimy chyba o zdrowych osobach)? Dukan jest jak kazda dieta, teraz niezykle modny , za jakis czas pojawi sie kolejny hicior (tak jak wiele przed nim ) , poza tym juz teraz mowi sie o bardzo powaznych zagrozeniach zwiazanych z Dukanem ...

Gość na mnie nie dziala
przeciez ja nie tyje... Caly czas mam taka sama wage. A teraz jedzac tyle samo co wczesniej: od 5 lat jezdze rowerem, a od roku chodze na fitness. Zapotrzebowanie mam wieksze, wiec teoretycznie powinnam chudnac. A tak nie jest.

Gość dsjhdskjhjhsd
moj znajomi byli. schudni ale jak potem zaczeli jest normlanie efekt jojo. ale schudni sporo a potem zaniedbali.

Gość wszystko pieknie
:O skoro nie chudniesz, to jesz tyle alby nie przytc ( przy jakims tam ruchu fizycznym) ale i nie schudnąc, i to wcale nie jest powiedziane , ze skoro jezdzisz na rowerze to masz wieksze zapotrzebowanie na bardziej kaloryczne posiłki.. bilans musi wyjsc ujemny , powie Ci to kazdy dietetyk, na tym zalozeniu opieraja sie te wszystkie " diety cud"

Gość na mnie nie dziala
jem tyle i to samo co jadlam gdy nie mialam wysilku intensywnego. W zwiazku z tym teraz bilans powinien byc ujemny. A mimo to nie chudne.

Gość trrudnarspawa
ja slyszałam kilka pozytywnych ale i negatywnych opinii. Ostatnio ogladalam nawet program o tej diecie. Ludzie maja po niej porblemy z nerkami, wypadaja im włosy. ale są i tacy ktorzy sa zadowoleni. wszystko lzaezy od tego ile masz do zrzucenia a co za tym idzie ile musialbys byc na tej diecie.

Gość ja pije wody mineralne
przecież nie jest ważna waga tylko proporcje sprawdź swoje wymiary lepiej, bo tłuszcz zajmuje więcej miejsca niż mięśnie i może masz ładną sylwetkę , zgrabną, a Ty patrzysz tylko na wagę. skoro ćwiczysz codziennie to pewnie nie ma żadnych zwałów tluszczu a waga Twoja jest dla Ciebie optymalna

Gość na mnie nie dziala
no, waga zaczela mnie interesowac od jakiegosc czasu ze wzgledow technicznych. Trudno mnie podniesc.