Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inez1889

Imie dla chłopczyka na 2011 rok!!?? pomóżcie

Polecane posty

Gość kijevna
najstarszy ma na imię Jan - po dziadkach, teraz na szczęście będzie córka, bo nie mogliśmy dojść do kompromisu w razie drugiego chłopaka - chłop chciał Kasjana (po jakimś dawnym moim praprapradziadku), a ja Pawła, co też nie było do końca szczęśliwym pomysłem. Ale oba imiona ładne:)

Gość JagataBrzuchata
Ja dałam synowi na imię Nikodem. Bardzo mi się podoba, ale wiele osób kręci nosem:)

Gość vfdcsax
Mieszko I - masakra powalilo Was chyba....!

Gość Sztorm...
BOGUSZ- to imie nie zdrobinienie takie jest w ksiedze imion.

Gość przyszla mamusia synka
A co powiecie na Ziemowit ?

Dziewczyny czemu takie dziwaczne imiona wybieracie? Mieszko, Ziemowit? Boże przecież to straszne imiona. Nie można jakos normalnie nazwać dziecka? Dlaczego trzeba się tak wyróżniać? To takie jakieś zakompleksienie z was wyłazi czy jak? Przecież Piotr, Krzysztof, Grzegorz, Jan, Szymon, Łukasz - to naprawdę fajne imiona.

Ty jesteś zakompleksiona skoro Ci to przeszkadza. :-) Zresztą masz dzieci? Nazywaj je sobie jak chcesz innym nic do tego.

Nie jestem zakompleksiona. Rodzę za tydzień. A ty się nie obrażaj. Każdy ma prawo się wypowiedzieć. Niestety jaęśli zaś chodzi o bardzo nietypowe imiona to badania wykazują, że in dziwniesze imię tym rodzice słabiej wykształceni i próbują wejść na wyższy poziom tylko na podstawie "światowego" imienia dziecka.

Żyj sobie według statystyk. Gratuluje Ci, że niedługo rodzisz. Tylko zauważ, że ja tu rozmawiam o polskich imionach, a nie światowych :-) I nie zamierzam się przejmować ani opiniami ludzi, ani tym bardziej badaniami. I nie obrażam się, tylko sama też następnym razem grzeczniej formułuj swoje myśli, bo dla kogoś polskie imię, może być normalne, a dla Ciebie hebrajskie jak widać. Poza tym jednak Ty masz kompleksy, skoro tak bardzo uważasz na to co o Tobie ludzie powiedzą i żeby w żadnym wypadku nie znaleźć się w tych statystykach :-) Pozdrawiam

Gość gość
Ja wahałam się miedzy Wiktorem Xavierem i Maksymiliankiem i jednak zdecydowałam się na ostatnie :)

Gość blondynka*26
jestem mamą od 5 miesięcy, mam ślicznego syneczka i tak jak wiele przyszłych mam długo zastanawiałam się nad wyborem imienia. Propozycji było mnóstwo od Mikołaja poprzez Radosława, Kornela, Tobiasza, ale ostatecznie pozostał Szymon, a jako że urodził się pól godzinki przed 24.06 na drugie imię otrzymał Jan:) Uważam że wybór imienia pozostaje w kwestii rodziców, nie ma co sugerować się opiniami innych, jednak pamiętajmy drogie mamy, że imię nadaje się na całe życie...:) Szczęśliwego rozwiązania dla wszystkich przyszłych mam:)

Gość ocet
w naszym przedszkolu w maluszkacj jest : Mieszko,Iwo,Maksym,Kornel,Marcel,Maxymilian,jest jeszcze jedno imie ale za cholere nie moge sobie przypomniec.najwyzej dopisze pozniej .robi sie nowa moda na oryginalne imiona.

Gość greek2011
nikodem bogusz hieronim horacy .....dyzma :))) ja dam leon!!! leon powtarzam leon glosno twardo fajnie, respekt!!! !!!

Gość pszczola w paski_
ja tez kompletnie nie mam pojecia jak nazwac synka... Mam juz jednego - Marka i imie to uwielbiam A teraz waham sie pomiedzy takimi imionami: Konrad, Robert, Jacek, Mikolaj albo Dominik... Co wg was najlepsze?

Mój synek będzie sie nazywał Maksym. Jego tata ma na drugie Maksymilian więc uznaliśmy, że będzie odpowiednie :)

Gość Jan Antoni
My czekamy na Jana Antoniego. Poza tym podobaja mi się: Maksymilian i chyba tyle. :)

Gość dfnghgfdfghj
kajetan

Gość kasijaa
Wiktor!!!!! i tylko WIKTOR!!!!!!

Gość młoda@mamusia
najładniejsze moim zdaniem to fabian i krystian moj synek ma na 1 fabian a na druge krystian

Gość wredna małpa27
ignacy :) fabian też ładnie

Gość belissimmaaaa
Kasawery, Leon, Maksym, Jonatan, Kajetan, Tymon, Tymoteusz, Maksymilian, Julian, Kordian, Iwo, Wincenty- ładne, oryginalne i rzadkie imiona ;)

Gość belissimmaaaa
*Ksawery miało być

Gość młoda@mamusia
o kordian tez ładne

Gość u mnie w rodzinie
jest Ignacy :) Była propozycja żeby nazywał się Kajetan :) Znajomi z kolei mają Antoniego. Mi się podoba Leon. Ale nie wiem co na to powiedziałby mój mąż, he he. Jeśli będę miała kiedyś synka to chciałabym żeby imię miał oryginalne i nieoklepane. Ale też nie jakieś zagraniczne i wymyślne typu Xawier, Allam, itd.

Gość diabl1213
Gabriel, Nikodem, Emil

Gość najlepsze wg mnie
DANIEL, a Leon też ładnie /mój dziadek tak miał na imię/.

Gość ERYK super
super imię