Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inez1889

Imie dla chłopczyka na 2011 rok!!?? pomóżcie

Polecane posty

Bogdan > Bogusz czy Bogusz od Bogusława? Ładne:-) Ja mam nadzieję, że te staropolskie imiona nie przepadną nigdy

Bagdad Cafe - święta racja. Ja - Marianna, urodziłam się gdy dziewczynkom nadawano wszędzie Kasia, Ola, Ania, Martyna, Natalka, Ula itp. Zdecydowanie moje imię wyróżniało się na tle klasy czy znajomych z podwórka i oczywiście dzieciaki dopiekały mi niemiłosiernie w dzieciństwie. I co? I nic! Macie jakiś konkretny problem z tymi imionami oryginalnymi, widzę. Może posłuchajcie kogoś kto miał nietypowe imię jak mu się je nosiło/nosi a nie wmawiacie wszystkim ( co poniektóre) że oryginalne w danym momencie imię krzywdzi dziecko. Broń Boże! Uwielbiam swoje imię i choc zdarzało mi się narzekać na dzieciaki i na samo imię, to mimo wszystko w głębi serca całkiem je lubiłam. Z wiekiem coraz bardziej! Ja Marianna wychowana wśród Piotrusiów, Pawełków, Ań, Kaś itp. nie żałuję tego, jak mnie nazwali, a nawet jestem wdzięczna za to, mimo, że uważam, że jest wiele piękniejszych imion.

Gość abrakadabraczaryimagia
Mnie strasznie podobały się imina Paskal ,Tycjan,Cyprian,ale tylko mnie;( Zdecydowaliśmy się na Makymiliana i teraz biega koło mnie mały maksik;) Ostatnio spotkałam sie z małym Zachariaszem, też fajne;)

Gość a co myslicie
o imieniu Damian Bo mi sie ono bardzo podoba

Bagdad Cafe - właśnie trwa wojna między nami o to jak nazwiemy :) Jedyne jakie zarówno mi jak i M podoba się, to Mieszko. Nie jesteśmy jeszcze pewni, ale bardzo możliwe, że na tym się skończy, bo chyba innego kompromisu nie osiągniemy :)

Marionetka też u nas trwa wojna o imię, i też braliśmy pod uwagę Mieszka. Zresztą nawet nie wiadomo czy będzie syn czy córka, ale na pewno bedzie polskie imię.

Gość katarynka 21
Aleks:)Mikołaj;)

Gość vgcfxdzs
jeśli chodzi o mnie to nie żade jasie, stasie czy antosie, nie żadne brajany, Kewiny, Marcele, itp. Ładne są imiona rzadkie, ale nie do przesady. Nie jestem zbyt odważna dlatego dałabym zwyczajne: Emil, Rafał, Konrad, Przemek.

haha a mój ostatecznie zrezygnował z Mieszka, bo za bardzo mu się kojarz z Grupą Operacyjną - też mi powód. Przez długi czas byliśmy zdecydowani na Wita, ale później okazało się, że to imię pochodzenia rzymskiego. Teraz już nie pamiętam skąd ten Mścisław się przyplątał. W każdym razie jak rozmawiamy z kimś i jego reakcja na to imię jest "cooo? skrzywdzisz dziecko" To mój mąż sciska pięść i wypowiada dumnie MEŚCISŁAAW to piękne imię. :-) Poza tym zdrobnienie jest podobne do Mieszka - Mściszko

Gość ciekawa przyszla mamusia
A z czym sie kojarzy w Polsce imie Tristan?

ojej ja zawsze marzyłam, by Wit nazwać, ale mój Marek oczywiście na nie :) Co bym nie zaproponowała to nie ;) Mścisław fantastycznie, przynajmniej chłop z jajem by był, a nie jakiś zniewieściały.. Oczywiście po imieniu patrząc, bo wiadomo, że imię imieniem, a życie życiem :)

Gość ja bym dala
Adrian, Artur - uwielbiam to ime;) Filip albo Jas:) i uwazam ze Leon, to ładne imię:)

Gość ja bym dala
oooo Adam, bardzo ładne:)

A może dać dziecku imię, np. po nieżyjącym dziadku? Mi się bardzo podoba Aleksander :) ma wiele zdrobnień i nie jest jakies mocno wyróżniające się. Ponadto: Maciej Kornel Marcel Jakub - ładne, ale już oklepane

Mi też podobają się oryginalne imiona ;) Leon, Roch, Staś mi się bardzo podoba ;) Mieszko to też piękne imię moim zdaniem. Kiedyś podobało mi się imię Kosma dla chłopca, ale mojemu narzeczonemu się strasznie to imię nie widzi. :D

Gość sdgg
Wiktor - uwielbiam to imię.

może napisz jakie juz masz typy bo nie wiadomo czy wolisz imiona w stylu np. Kevina czy Leona. Aleksy, Artur, Błażej, Borys, Bruno, Daniel, Emil, Eryk, Gabriel, Hubert, Jędrzej, Jonasz, Kamil, Karol, Krystian, Ksawery, Łukasz, Makary, Marcin, Mieszko, Miłosz, Nikodem, Olaf, Przemysław, Radosław, Ruben, Sebastian, Tomasz, Tobiasz, Tymon, Tymoteusz, Tytus, Witold Osobiście odradzam imiona z pierwszej dziesiątki czyli :Jakub, Kacper, Szymon, Bartek, Mateusz, Filip, Wiktor, Piotr, Dawid... a także imiona ostatnio modne i których popularność szybko rośnie jak np. Franek, Jaś czy Staś

Gość mammmma mia
A co powiecie o imieniu Damian?

"eraz już nie pamiętam skąd ten Mścisław się przyplątał. W każdym razie jak rozmawiamy z kimś i jego reakcja na to imię jest "cooo? skrzywdzisz dziecko" To mój mąż sciska pięść i wypowiada dumnie MEŚCISŁAAW to piękne imię. Poza tym zdrobnienie jest podobne do Mieszka - Mściszko" hehe to może zamiast Msciszka Gnieko? tez ładne a Mieszko bardzo mi się podoba ;)

I tu jest problem, bo tak : Gniewomir mi się bardziej podoba od Mścisława, ale Mściszko moim zdaniem ładniej brzmi niż Gniewko :-)

Gość jedendwatrzy123
Mieszko,super bardzo ładne i nie wydumane imię.dzieciak nie będzie się go wstydził.Miłosz,Paweł, Karol,Tymon

Gość oo kurczeeeeee
Mój bratanek ma na imię Tymoteusz :)