Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inez1889

Imie dla chłopczyka na 2011 rok!!?? pomóżcie

Polecane posty

Gość Fruziaaa
strasznie denerwuja mnie teksty w stylu, nie mozecie dac normalnie dziecku na imie? a co to jest normalni? stas, antos? to kiedys bylo normalne. Po co robic dziecku krzywde??? a czy dziecko moze byc skrzywdzone przez imie? To Wasze dzieci moga je w przyszlosci krzywdzic, sluchajac w domu takich madrych mamusiek i wytykajac inne dzieci. Wydaje mi sie ze nie ma GLUPICH imion. Moga sie tylko jednym podobac innym nie. Mnie nie podobaja sie starodawne imiona, choc podobno na nie teraz moda. My gdy zaczelismy myslec o dziecku myslelismy o imionach : Fabian, Alan, Natan, Kornel, Aleks, Leon a jak sie zdecydowalismy w 100% na dziecko to wybralismy Borys i tak juz zostalo:) I tez komu nie mowie jakie imie, to w odpowiedzi slysze: No nie zartuj:) Mi np strasznie nie podoba sie imie Maksym, ale nie uwazam, ze ktos nadajac takie imie swojemu dziecku robi krzywde, no ludzie bez przesady!!

jak urodzę synka to będzie to napewno Czarek :) Czaruś :) Cezary :)

Gość iMIONA DLA CHLOPCA
My mamy pierwszego synka Fabianka ,drugiemu dajemy na imie Kevin :-) Nie mieszkamy w Polsce !!! Imie Maksymilian podoba mi sie bardzo ,ale jesz duzo pieskow ktore maja tak na imie :-(

Gość iMIONA DLA CHLOPCA
oczywiscie mialo byc jest !!!

Ja stawiam na oryginalność i będzie Aleks, albo Alex, bo wszyscy mówią, żeby lepiej już było przez x. Przynajmniej nie będzie sześciu innych w klasie.

Gość D.BillI
bym się nie zakładała, że to tak oryginalnie...

moi znajomi maja 4 chlopcow: Bazyli, Anatol, Hipolit i Izydor; co prawda to nie w Polsce ale i tak hardcore:)

Gość przedstawicielka męża
przepraszam, ale większośc to głupie imiona, Czy pasują do nazwiska chociaz? tylko Marek podobał mi się z wymienionych

Gość przedstawicielka męża
jeszcze CZarek ładnie :) natomiast reszta imion nawet nie brzmi na polskie a przecież w większości macie nazwsika typowo polskie, do których nie pasują zagraniczne imiona

Gość mój łobuz
Łukasz:)

Gość mój łobuz
a to dlatego że Antoś, Jaś, Kubuś, Filip, Kacper to co drugie dziecko w piaskownicy-ale ładne imiona... ja chciałam cos polskiego i tak mamy Łukasza choc teraz coraz wiecej dzieci nosi to imie...

ja brałam pod uwagę Adasia,Krystiana,Gabrysia i Aleksandra.Został Aleksander.

A mi się tam podoba imię Kamil :) Mój siostrzeniec tak ma i mi się bardzo podoba :)

Taak nie ma nic lepszego jak odrazu wyzywanie kogos jak moze tak dac dziecku na imie ;) TO co TOBIE ( mówie do ogółu) wydaje się piękne i najlepsze innym wręcz odwrotnie! Czemu to tak ciężko zrozumieć :o Świadczy tylko o bardzo ograniczonym światopoglądzie :o Ja kocham imię Julian ( chyba raz czy dwa tylko padło) - Julek, Juleczek, Julianek.. No ale mąż ma tak na imie i niestety w Polsce nie podne jest nadawanie takich samych imion jak mają rodzice.. A chodź teraz imie zaczyna sie pojawiac- to za czasów męża szkoły, podwórka było MEGA nie znane! W całym swoim 25 letnim życiu w LO wiedział, że jest drugi taki w szkole :) I nigdy nie miał żadnych problemow z tym zwiazanych, jak tu sugerują "ze sie dzieci beda smialy". Tylko i wyłącznie dzieci tak ograniczonych rodziców. Po dzis dzien jak sie przedstawia "Julek" to każdy "Jak??" heh a niby stare, polskie i znane ;) Mi natomiast po głowie tłucze sie Nataniel, Kordian, Fabian.. Cos w tym stylu.. Bardzo mi się nie podobają Franki, Stasie, Jasie.. a takze imiona oklepane mojego pokolenia: Bartek, Mariusz, Michał, Robert, Adam, Kuba,Maciek, Piotrek.. Ale jak juz pisałam co człowiek to gust - a imie to typowo podchodzi pod indywidualne gusta ;)

Gość łubudubu to ja prezes jarząbek
a co powiecie na: Barnaba, Bonifacy, Brutus, Balbin, Bazyli, Barnabasz, Bazylis, Benedykt, Benicjusz, Benignus, Bernardyn, Bertold, Blizbor ale jatka :D nie uświadczysz takiego imienia w całym województwie, baaaa w całym kraju :D

Gość maarekmarecki
Jeśli macie ochotę dowiedzieć się nieco więcej o uwodzeniu, płci przeciwnej, związkach, to polecam wam kursy prowadzone przez Wyższą Szkołę Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego (www.wyzszaszkolauwodzenia.pl). Mają oni bardzo bogatą ofertę kursów, są godni polecenia, mają dobre opinie i pozytywne recenzje. Ja przychylam się do wszystkich dobrych zdań na ich temat, polecam szczególnie kurs Alpha Male, który ukończyłem i który wiele zmienił w moim podejściu do kobiet i samego siebie :)

Gość anexxis
bardzo poszerzony światopogląd jak ktoś chce byż oryginalny i nazywa dziecko np : Alex Kowalski Maksymilian Nowak Fabian Kiełbasa Nataniel Kwiatkowski itd czy tak trudno zrozumieć, że już samo zestawienie nie pasuje do siebie, w oczy kole to "piękne" imię z pospolitym, polskim nazwiskiem

Gość anexxis
zgooglowane : "Znam chłopca, który nazywa się Nataniel Nawalaniec Nataniel Pazur, Nataniel Łątka, i nie mówcie, że czytająć imię nazwsio coś tutaj nie pasuje? oczywiście zgadzam się z tym , że to decyzja tylko i wyłącznie rodzicow ale pomyślcie trochę o dzieciach w ich przyszłości, że mają głupiutkie imiona, dzieci sie w ten sposób krzywdzi

anexxis i co z tego?? Przy nie których nazwiskach każde imie bedzie głupio wyglądać :o Jakub Gwóźdź też super się nie prezentuje a imie takie oblatane przez obecne mamuśki. Komu oceniać jakie imie pasuje do danego nazwiska- tobie? Pff śmiechu warte.

Kacper - super imie Szymon - robi sie za bardzo popularne ale fajne Marcin Filip

Gość anexxis
Angelowa - a co Ty się tak unosisz, bulwersujesz? Nie masz za grosz dystansu

i wcielo mi pól posta boże jak mnie leczy to pojebane forum :o Dodałam, że Nataniel to typowie imie pochodzenia łacińskiego jak i większość tych 'rdzennych' polskich imion. Pozatym W kraju jest masa nazwisk o brzmieniu niemiecko/angielskim, ludzie maja do tego normalne polskie imiona i nikomu nie przeszkadza nagle Piotr Neumann, Stanisłam Wagner, Małgorzata Braun ?? Czy idac twoim tokiem myslenia trzeba w takim przypadku nadac typowo niemieckie imie zeby nie bylo "wiochy"? Bzdura takie tłumaczenie "nie pasowania" imienia do nazwiska :o