Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszka Alladynka

Czy stać mnie na mieszkanie?

Polecane posty

Gość Myszka Alladynka

Zarabiam 1500 zł. Potrzebuję kredytu na kawalerkę, ok. 80 tyś. Bez wkładu własnego. Kawalerka bez czynszowa . Rata jaką byłabym w stanie spłacać to ok 500 zł. Da mi go ktoś? Wiek: 20 lat. Załóżmy, że na razie mieszkałabym w niej. Potem pod wynajem. Żadnych innych zobowiązań nie mam. Jaki bank polecacie?

Gość kasia z wąbrzeźna
polecam ci kochana kredyt w providencie na ten cel :)

Gość fvgbzsdgb
nie sadze, ze przy 1,5 tys netto dostaniesz kredyt na 80tys i jeszcze bez wkladu wlasnego.

Gość PROVOKOT
kredyt na 30 lat, rata około 440 zł

Gość PROVOKOT
ale bez wkładu własnego nie da rady oczywiście

Gość oj ciężko ciężko
ja zarabiam 1200. w banku usłyszałam że musiałabym mieć minimum 1800netto żeby dostać kredyt na 25 lat.

Gość prowizja ss
krótka kalkulacja kredyt w pewnym banku powiedzmy, że oprocentowanie po latach zmieni się na mniej korzystne i będzie wynosiło około 9% kredyt na 30 lat rata 693 zł

Gość Myszka Alladynka
A jaki wkład własny? Jakiej wysokości minimum ? To tylko 80tyś.! Musi dać radę;P Zawsze mogę wynająć... Nie, o providencie za dużo wiem aby się tam zapożyczać;-)

Gość Ukradles mi pseudo :)
Tania ta kawalerka. Mi nie chcieli dac kredytu jak zarabialam 1800 netto

Gość wiolonczelllla
polbank jest najbardziej liberalny chyba ale wydaje mi się, że za mało zarabiasz, po co pytasz na forum?? - tu każdy mądry ma swoje zdanie, niekoniecznie sensowne, umów się z doradcą i zrób symulację, od razu ci powie czy masz szanse, są też symulatory internetowe, jeśli zadzwonisz np. do expandera to przez telefon zrobią ci wstępną anlizę zdolności kredytowej

Gość Myszka Alladynka
W bgż mam konto .. nie wiem, może ten wkład własny powinnam zebrać najpierw. Ile od wartej 80 tyś kawalerki? No 1500 i na więcej się nie zanosi.. na razie..wolałabym spłacać kredyt niż wynajmować. Dość tania, okazja, ładne dobrze skomunikowane miejsce..ehh...

Gość prowizja ss
PKO BP Deutsche Bank Bank Millennium mBank Lukas Bank Bank Pocztowy Bank BGŻ Getin Bank MultiBank te banki mogą udzielić kredytu na 100% inwestycji

Gość prowizja ss
te tylko 80 tys. przez 30 lat razem z odsetkami i prowizjami zmieni się na ponad 160 tys. zł

Gość prowizja ss
poza tym "zawsze możesz wynająć" z tym, że wtedy ty też będziesz wynajmowała u kogoś

Gość lukas bank
Tam pytalam i mam zdolnosc na wlasnie 80 000 zarobki takie same i 44lata wiec powinnas dostac

Gość lukas bank
34lata oczywiscie

Gość prowizja ss
w pko sa rata będzie wynosiła 474 zł

Gość Myszka Alladynka
Kalkulator Bgż wyliczył mi max 85tyś na 20 lat. Rata przy oprocentowaniu 6,3 na 20 lat to 513,69 , przy 70 tyś kredytu, Koszt kredytu: 123286,03 Odsetki: 53286,03.

Gość prowizja ss
a całość kredytu ponad 170 tys. zł

Gość Myszka Alladynka
Wiem, że 50 tyś będę stratna kupując na kredyt, ale zanm to 70-80 tyś uzbieram to się zejdzieeeeee.... Może wynajmę potem i samo się spłaci;-)

Gość prowizja ss
a gdzie będziesz wtedy mieszkała?

nie wiem czy dobry interes robisz kupując kawalerkę. Coś tania ta kawalerka do remontu? czy jakieś zadupie?

jeżeli chcesz wynająć np studentom to musisz kupić blisko uczelni. Licz się że wynajem to ryzyko np zniszczą coś lub nie zapłacą.

Gość Myszka Alladynka
Nie zadupie! Normalne mieszkanko w kamienicy, w tym mieście o dziwo jeszcze widują ceny w dół. Mnóstwo okazji cenowych. Skoro przewiduję iż zamieszkam tam tylko chwilowo, potem wynajmę to oznacza, że podejrzewam zamieszkać w czymś wiele większym , nawet jeśli nie swoim to i tak darmowym;-) Piękne miasto...okazja!

Gość Myszka Alladynka
Wiem, liczę się ze wszystkim. Doświadczona mimo młodego wieku w tematyce wynajmu w kraju zwanym Polską. Wiem czym to grozi;-) I, że to nie takie proste jak się wydaje.

a może lepiej pozbierać kasę na wkład własny i wziąć za 2 lub 3 lata mniejszy kredyt?

Gość Huski
kapselko zazdroscisz dziewczynie? Moze akurat trafila jej sie okazja a za 2 lub 3 lata takiej nie bedzie