Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziewczyna_z_nadzieją

Co do jedzenia na Święta jeśli karmicie piersią?

Polecane posty

Dziewczyny poradźcie! Niedługo rodzę - obecnie jestem w 38 tc. Na Świeta mój synuś będzie miał około 1 msc. Planuję karmić piersią. Mam w związku z tym problem z menu na wigilię i święta. Co zrobić do jedzenia? Przecież prawie wszystko jest z kapustą, grzybami, makiem itd. Czekam na porady.

Gość parappapa
moja mama robiła dla mnie rybę po grecku "oszukaną" bez cebuli zapieczoną w piekarniku zamiast smażenia. zupa owocowa z makaronem. ryba gotowana w sosie koperkowym

Ja będę jadła pierogi z pieczarkami- zawsze to jakaś namiastka prawdziwych z kapustką i grzybami (uwielbiam swoją drogą... :( ) Co do ryby- jeżeli się kawałek smażonej zje to chyba też się nic nie stanie. Ważne żeby nie była mocno przyprawiona.

dzieki:) uwielbiam rybke z piekarnika, nie wiem tylko jak sie powstrzymam patrzac na inne zakazane potrawy;)

Gość karmiac iersia mozna jesc
wszystkp a wigilijne potrawy sa b zdrowe

Gość parappapa
ja z pieczarkami bym nie ryzykowała, ale to też zależy od dziecka, moje było wrażliwe...

Gość jhnhbikjhi
moja kuzynka w tamtym roku wciagnęła 2 kawałki makowca jak karmiła piersią Mała spała jak zabita- to był jedyny efekt, nic więcej jej nie było

Też mam ten problem, termin mam na 18 grudnia, w zasadzie na wigilię zawsze jadłam pierogi z grzybami i nadziewane pieczarki, ale w tym roku nie wiem co mam jeść bo nie lubię ryb.Zastanawiam sie czy mogę zjeść pierogi z owocami lub twarogiem?

Gość a moze zwyczajnie
nie obżerac sie jak szalone, tyle z umiarem spróbowac wszystkiego ? poza tym wigilijne potrawy maja to do siebie ze sa zdrowe, postne i nie cieżkie

Ja dlatego będę jadła z pieczarkami bo nie przepadam za zwykłymi grzybami- a tak to wydaje mi się, że nie ma różnicy czy zwykłe czy pieczarki... Mnie najbardziej dobijają słodycze- czkolada 😭 i cytrusy 😭

Gość u mnie chyba najwiekszy proble
m bedzie tez ze slodyczami, lownie ciastami:/ bedzie musiala wystarczyc ryba pieczona,moze tez po grecku jakos przerobie zeby byla pieczona zamiast smazonej

wiem ze pewnie glupie pytanie;) ale czy mozna jest pierogi z jagodami??? bo z tego co wiem truskawki raczej odpadaja?

Syn mial 6 tygodni w Wigilie i wszystko zjadlam w niewielkich ilosciach. Teraz pewnie urodze zaraz przed swietami wiec sobie daruje; choc w szpitalu poprzednim razem dostalam takie rzeczy ktore niektore mamy karmiace w ogole nie jedza - smazone mieso, kukurydze, zolty ser...

Gość gryczka
Dziewczyny, nam na szkole rodzenia pani doradca laktacyjny mówiła, że można tak naprawdę z umiarem jeść wszystko i po prostu obserwować dzidziusia. Ja sobie na pewno kapusty z grzybami nie odmówię - jak zjem dwa widelce to przecież nic się nie stanie. Rybkę smażoną można na pewno, byle nie dużo, rybę w galarecie też. Trochę barszczu czerwonego i pierniczka też zamierzam zjeść. Co do cytrusów - może to będzie akurat okazja żeby wprowadzić - spróbować zjeść jedną cząstkę mandarynki? :-) Nie popadajmy w paranoję - większość rzeczy można jeść, byle z umiarem. I obserwować dziecko.

Gość kijevna
o cholerka torturowałam swoje dziecko! dziewczyny - lepiej jeść wszystkiego po trochu - ani odrobina smażonego czy cebuli nie powinna zdrowemu dziecku zaszkodzić... a nawet kapusty, truskawek czy czekolady! z makiem to już w ogóle nie wiem o co biega - co to znaczy, że dziecko spało po maku?

Gość o jejku1
nie mozesz odciągnać i dać do lodówki, a potem podgrzać i do butli - no myślcie na miłość boską!

Gość gryczka
Też można - z tym odciąganiem. A z cyca nakarmić dopiero następnego dnia na przykład :-)

Gość Piękne i naturalne
moja mama tez nacudowala ryby pieczone w folii, kluseczki i jakies inne pierdoly po czym zjadlam 2 pierozki z kapusta i grzybami, wazowke barszczyku z uszkami i wazowke grzybowej, malemu nic nie bylo