Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość visitor19

Inżynieria materiałowa-czy warto studiować?

Polecane posty

Gość visitor19

Jest w kraju kilkanaście uczelni mających w ofercie kształcenia ten kierunek, np ZUT Szczecin, Politechnika Lubelska, Politechnika Łódzka i kilka innych. Pytanie jak w nazwie-czy warto studiować taki kierunek? Z tego co wiem jest trudny ale podobno łatwo po tym o dobrą pracę. Czy to prawda?Z góry thx :)

Gość inż. PL
Bardzo ciekawy kierunek.

czy latwo o prace to watpie, ale na pewno z odpwoiednim przygotowaniem jest dosc dobrze platna, do tego caigle ebdzie sie rozwijac bo zapotzrebowanie na nowe technologie i materialy zawsze stale ebdzie rosnac

Gość inż. PL
O pracę na pewno łatwiej niż po studiach humanistycznych. Zresztą dyplom to nie gwarancja pracy. Jestem inż. mechanikiem, a pracowałem w różnych zawodach, np. w biurze podróży.

Gość visitor19
Ellinka, właśnie słyszałem też, że po studiach na tym kierunku należy wyrabiać jeszcze uprawnienia projektowe, sam inż albo mgr inż nie wystarczy :(.

nic mi nie wiadomo o uprawnieniach projektowych w inzynierii materialowej i nie sadze, ze takie odgornie wymagane istnieja jak uprawnienia budowlane.

Gość visitor19
Ellinka, no faktycznie mogło mi się coś porąbać :) wszak jest obecnie tyle kierunków studiów, że niełatwo coś pomylić :). Szczegół,ale istotny.

informatykow jest etraz od cholery :P i tylko naprawde wybitni maja szanse cos osiagnac :P

jest ich od cholery ale jeszcze więcej brakuje. A teraz jak niemcy odtworzyli rynek, dużo tych zajebistych wyjedzie a w polsce będzie brakować jeszcze więcej :)

A jaki rynek pracy jest np. w Angoli. Uczcie się portugalskiego.

Gość student123345
mgr inż. -można gówno robić i nieźle żyć :)...pamiętaj głownie o tym

Gość gość
Hej czy jest ktoś na tym kierunku? Właśnie zastnawiam się nad jego wyborem ale zmartwiły mnie wasze komentarze? Serio jest tak niefajnie z pracą później? CHcę iść na ten kierunek na politechnikę łódzką. http://style.p.lodz.pl/tresc/54/ Warto?